Boodschappen doen in Albanië

Ouderwets naar verschillende winkels

Geschreven door: Anniek

Ben je met je camper op vakantie naar Albanië of heb je een appartement met keuken geboekt, dan is er een grote kans dat jij af en toe zelf gaat koken. Om smakelijk te kunnen koken moet je natuurlijk de juiste ingrediënten vinden. Normaalgesproken vind je alles wat je nodig hebt in één grote supermarkt. In Albanië gaat dat net een beetje anders… Lees hier alles over boodschappen doen in Albanië.

Wat koop je waar?

Elk stadje en dorpje in Albanië heeft een klein winkeltje. In de grotere steden zoals Tirana zijn redelijke supermarkten te vinden, maar verwacht geen grote winkel. Een gemiddelde Albert Heijn in Nederland is vier keer zo groot als een “grote” supermarkt in Albanië. De keus is daarom ook een stuk kleiner. Over het algemeen zijn de verpakte spullen, zoals snacks, pasta, wc-papier, broodbeleg en vlees in de supermarkt te vinden. Voor groente en fruit moet je bij de groenteboer zijn en brood kan je vaak alleen bij de bakker halen. Plan daarom genoeg tijd voor je boodschappen, want voordat je alle producten hebt gevonden, ben je minimaal een uur verder. Op de straat staan vaak mensen die hun eigen producten verkopen, bijvoorbeeld een hele zak aardappelen die ze uit hun eigen tuin hebt gehaald, of vers fruit. Koop ook af en toe wat van de straatverkopers, zo krijgt de armere bevolking ook wat inkomsten uit het toerisme.

Tip: Wij hebben gemerkt je in Albanië niet hoeft af te dingen op producten. De Albanezen zijn eerlijk en laten je hoogstwaarschijnlijk de normale prijs betalen.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Geschiedenis Albanie
    Albanese geschiedenis
    anemptytextlline
  • Unieke regios van albanie
    Gouden uitzichten
    anemptytextlline
  • Butrint Albanie
    Butrint een bezoek waard
    anemptytextlline
  • mooiste reisroutes door albanie
    Kom Albanië ontdekken
    anemptytextlline
  • kosten albanie
    Boodschappen doen in Albanië
    anemptytextlline
  • noordelijke alpen albanie
    De Alpen in Noord Albanië
    anemptytextlline
  • camper naar albanie
    Met de camper door Albanië
    anemptytextlline
  • Riviera van albanie
    De Albanese Riviera
    anemptytextlline
  • Binnenland Albanie
    Binnenland van Albanië
    anemptytextlline
  • Tour Albanie
    Bunker in de stad
    anemptytextlline
  • binnenland van albanie
    Restant van een bunker
    anemptytextlline
  • widkamperen in albanie
    Wildkamperen met heerlijke uizichten
    anemptytextlline
  • cultuur en communisme in albanie
    Communisme, het verleden van Albanie
    anemptytextlline
  • Kust Albanie
    Kust regio
    anemptytextlline

Wij Reizen In Albanië

Albanië staat al lang op ons verlanglijstje, maar elke keer komt het er (nog) niet van.  Toen Anniek & Mattias één maand door Albanië ging reizen hebben we ze gevraagd hun ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij en jij voorbereid naar Albanië kunnen vertrekken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Goedkoop & gezellig winkelen

Het grootste voordeel van boodschappen doen in Albanië zijn de kosten. Verse producten zijn, vergeleken met de kosten van boodschappen in Nederland, extreem goedkoop. Ingeblikte producten zijn ook goedkoper dan in Nederland, maar relatief gezien wel een stuk duurder dan vers voedsel. In Albanië hebben ze het wat minder breed en daarom zijn de boodschappen, voor een Nederlander, vaak heel goedkoop. Albanië wordt ook wel het goedkoopste land van Europa genoemd. Als je in een supermarkt of bij een kraampje staat en je kunt iets niet vinden, vraag de winkelmedewerkers dan om hulp. Ze spreken vaak geen Engels, dus je zal het praten met handen en voeten moeten doen. Albanezen zijn ontzettend aardig en behulpzaam, dus al spreek je niet dezelfde taal, ze zullen je helpen waar het kan. Let wel op, in Albanië betekent je hoofd schudden “ja” en je hoofd knikken “nee”. Mega verwarrend.

Lekker eten in Albanië

In Albanië zijn overal verse producten te koop. Het is soms even zoeken naar de juiste producten en het kan frustrerend zijn als je de juiste winkel niet kan vinden. Maar over het algemeen is boodschappen doen in Albanië een leuke activiteit. Vooral de vriendelijke mensen maken jouw bezoek aan de lokale bakker, groenteboer of slagerij een feestje. Maar ook voor uit eten gaan moet je in Albanië zijn. Voor een lage prijs kan je lekker uit eten in het land. De traditionele keuken van Albanië draait vooral om vlees, maar in veel restaurants zijn ook vegetarische en veganistische opties te krijgen. Combineer het uit eten gaan met zelf koken en jouw vakantie in Albanië kan niet meer stuk.

Geschreven door:
Anniek
heeft als grootste hobby nieuwe plekken ontdekken. Nieuwsgierig ronddwalen, vrij zijn en leven met de natuur. Op een langzaam tempo trekt ze als sociaal geograaf de hele wereld over, soms onderzoekend, soms backpackend en soms in een geel busje. In Nederland bouwt ze aan haar eigen Tiny house. Door klein te leven heeft ze genoeg tijd, geld en vrijheid over om op zoek te gaan naar nieuwe plekken en avonturen.

Zelf reizen in Albanië?

Enthousiast over Albanië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Albanië reis op weg. Start jouw reis!

Meer over Albanië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram