Boodschappen doen in Albanië

Ouderwets naar verschillende winkels

Geschreven door: Anniek

Ben je met je camper op vakantie naar Albanië of heb je een appartement met keuken geboekt, dan is er een grote kans dat jij af en toe zelf gaat koken. Om smakelijk te kunnen koken moet je natuurlijk de juiste ingrediënten vinden. Normaalgesproken vind je alles wat je nodig hebt in één grote supermarkt. In Albanië gaat dat net een beetje anders… Lees hier alles over boodschappen doen in Albanië.

Wat koop je waar?

Elk stadje en dorpje in Albanië heeft een klein winkeltje. In de grotere steden zoals Tirana zijn redelijke supermarkten te vinden, maar verwacht geen grote winkel. Een gemiddelde Albert Heijn in Nederland is vier keer zo groot als een “grote” supermarkt in Albanië. De keus is daarom ook een stuk kleiner. Over het algemeen zijn de verpakte spullen, zoals snacks, pasta, wc-papier, broodbeleg en vlees in de supermarkt te vinden. Voor groente en fruit moet je bij de groenteboer zijn en brood kan je vaak alleen bij de bakker halen. Plan daarom genoeg tijd voor je boodschappen, want voordat je alle producten hebt gevonden, ben je minimaal een uur verder. Op de straat staan vaak mensen die hun eigen producten verkopen, bijvoorbeeld een hele zak aardappelen die ze uit hun eigen tuin hebt gehaald, of vers fruit. Koop ook af en toe wat van de straatverkopers, zo krijgt de armere bevolking ook wat inkomsten uit het toerisme.

Tip: Wij hebben gemerkt je in Albanië niet hoeft af te dingen op producten. De Albanezen zijn eerlijk en laten je hoogstwaarschijnlijk de normale prijs betalen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • Tour Albanie
  Bunker in de stad
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • Geschiedenis Albanie
  Albanese geschiedenis
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline