Reizen in Marokko

Ongekende landschappen gevuld met vriendelijke mensen

Praktische informatie

Ook al klinkt Marokko heel ver weg vanaf zuid-Spanje zie je de kust al liggen. Veel vooroordelen over Marokko blijken niet te kloppen. Dat het compleet anders is dan Europa dat is een feit. Maak het jezelf nog makkelijker om van Marokko te houden met de praktische informatie.

Streken

Officieel bestaat Marokko uit twaalf streken, wij hebben het opgedeeld in acht streken. Zo is het overzichtelijker omdat het verschil nu zit in landschappelijke eigenschappen en niet op basis van bestuurlijke organen. Leer de streken kennen en ontdek welke niet mag ontbreken tijdens jouw Marokko reis.

Autorijden

Autorijden in Marokko is net even een andere ervaring dan in Europa en al helemaal dan in Nederland. Verkeersegels worden naar eigen inzicht omgebogen en je komt de gekste dingen tegen op de weg. Bekijk de verkeersregels en elf handige tips om veilig te rijden in Marokko.

Surfen

Marokko staat al enige tijd bekend als surf hotspot, maar de laatste jaren groeit het aantal surfers explosief. En dat is niet gek, want de perfecte golf is het hele jaar door hier te vinden. Wij geven je inzicht in de verschillende surfspots, de beste periode om te surfen in Marokko en sommen uiteraard de beste stranden van Marokko op.

Lars, Dasja en Ninja reizen in Marokko

Lang zat Marokko in ons hoofd, maar het duurde tot januari 2017 voordat we ook echt de oversteek hebben gemaakt naar Noord-Afrika om 3 maanden door Marokko te rondreizen. Zo veel mogelijk zien is het doel, van de perfecte golven tot de oases en het Atlasgebergte welke Marokko opsplitst. Hoewel het land zo divers is als wat is er iets wat het land verbindt, de vriendelijke mensen. Uiteraard mogen de vier Koningssteden niet ontbreken.
Al onze ervaringen over Marokko vind je hier terug, zodat jij goed voorbereid op rondreis of vakantie naar Marokko kan gaan. We hopen hiermee jouw reisvirus voor Marokko aan te zwengelen en je over de streep te trekken dit schitterende land vol rauwe landschappen te ontdekken. Maar ook alle vragen die tijdens de voorbereiding in je opkomen te beantwoorden. Zo geven we inzicht in wat je niet mag missen, het klimaat, de cultuur en hoe het is om in Marokko rond te reizen. Kortom alles wat je nodig hebt om het maximale uit jouw Marokko reis te halen.

Reizenin.net: Start jouw reisvirus voor Marokko!

De laatste berichten uit Marokko

Of bekijk alle berichten

Klimaat

’s Zomers is Marokko snikheet waar een droog landklimaat het land in zijn greep houdt. In de winter verandert dit in een gematigd zeeklimaat met uitzondering van de berggebieden. Elke streek heeft zo zijn eigen kenmerken waardoor Marokko het hele jaar door goed te bezoeken is. Ontdek jouw beste reisperiode.

Cultuur

Een warm welkom staat je te wachten op het moment dat je Marokko bezoekt. Wij zijn nog nooit zo vriendelijk ontvangen in een land. Het leuke is dat je je in Marokko helemaal onderdompelt in een totaal andere cultuur waar het geloof een grote rol speelt. Een warm welkom staat je te wachten op het moment dat je Marokko bezoekt.

Openbaarvervoer

Niet iedereen heeft de luxe om met zijn camper rond te crossen, dat beseffen wij ons echt wel, daarom zoeken we ook uit wat de andere manieren zijn om een land te ontdekken. Het openbaar vervoer is een van deze mogelijkheden, en zeker geen verkeerde. Vooral het treinnetwerk tussen de grote steden van Marokko is goed te doen.

Bezienswaardigheden

Een land bezoeken is zoeken naar bezienswaardigheden, in ieder geval voor ons. Om het voor jou een stuk makkelijker te maken hebben we onze hoogtepunten op een rijtje gezet zodat jij in één oogopslag alle bezienswaardigheden van Marokko ziet. Het is onmogelijk om alles te zien, dus wordt niet boos maar vul de kaart aan met jouw eigen hoogtepunten ☺

Liefde van bezoekers