Reizen in Marokko

Start jouw Marokko reis met onze 7 maanden reiservaring in dit waanzinnige land

Reizen in, start jouw reisvirus

Alles wat je moet weten over Marokko

In tegenstelling tot veel vooroordelen over het land, is Marokko een ongekend vriendelijk land om doorheen te reizen. Totaal anders dan Europa, dat wel. Daarom vind je hier alles wat je moet weten over Marokko. Van toffe plekken om te bezoeken tot het klimaat. Maar ook handige info over de cultuur en hoe het is om in Marokko rond te reizen. Haal het maximale uit jouw Marokko-reis!

Waarom een reis naar Marokko hoog op jouw bucketlist moet staan? Marokko is het land van rauwe landschappen, perfecte golven, oases en het Atlasgebergte. Oh, de vier Koningssteden mogen ook niet ontbreken. En dan hebben we nog zo veel niet benoemd. Duik in de informatie die jij nodig hebt om jouw Marokko-reis voor te bereiden.

Wist je dit al over Marokko?

36,9 Mln. inwoners

De Marokkaanse bevolking bestaat uit een combinatie van Arabieren, Berbers en Arabische-Berbers. Het overgrote deel is moslim (98%), er worden twee talen gesproken Arabisch (60%) en Berber of een dialect (40%). Maar Frans is ook nog steeds een belangrijke taal.

446.550 km² landoppervlakte*

Dat is precies wat Marokko zo een fijne overwinter bestemming maakt. Er is zo veel te doen, van het Atlasgebergte (met de hoogste berg Toubkal, 4.167 m) tot de Sahara en alles daar tussenin. *Zonder de Westelijke Sahara

2.444 km vanaf Nederland

Ga je met de auto dan moet je toch al snel rekening houden met ruim 2.500 km. Dik 30 uur rijden. Pak je het vliegtuig dan sta je gemiddeld na 3,5 uur (directe vlucht) in Marokko. Bij aankomst krijg je een visum voor drie maanden.

Gastvrijheid

Nog nooit eerder maakte we zo een gastvrij land mee. Er zijn vooroordelen over Marokko en die worden snel ontkracht als je er rondreist. Je wordt bijna dagelijks uitgenodigd voor thee of zelfs een uitgebreide lunch. 

1.835 km kustlijn

Met twee kusten is er voor zowel surfers als snorkelaars wat te beleven. De Atlantische kustlijn is goed voor 1.400 km en de Middellandse Zee doet er nog 435 km bovenop. Er zijn dus genoeg stranden om te genieten van de zon.

11 Nationale Parken

Door het hele land zijn verschillende Nationale Parken te vinden. Van het Rifgebergte tot de Midden en Hoge Atlas en de Atlantische kust. Je kunt naar Marokko voor de sneeuw, de woestijn of beschermd bosgebied. 

9 UNESCO World Heritage Sites

Marokko legt hier duidelijk de nadruk op stadsdelen met culturele waarde. Zo staan de oude delen van alle vier de Koningssteden op de lijst. Ook 13 Sites op de Tentative List zijn voornamelijk cultureel, op enkele Nationale Parken na.

Tajine 

Je ontkomt er haast niet aan en gelukkig maar… Want een goede tajine is het lekkerste wat er is. Helemaal in combinatie met Marokkaans brood, dat praktisch overal bij wordt gegeten. Er wordt dan ook gezegd dat je na het eten van 100 broden een echte Marokkaan bent.

reizen in Marokko

Reizen in Marokko, onze ervaringen

Lang zat Marokko in ons hoofd, maar het duurde tot januari 2017 voordat we ook echt de oversteek hebben gemaakt naar Noord-Afrika. Ondertussen zijn we verslaafd en staat de teller op twee keer en in totaal zeven maanden reizen door Marokko. Hoewel we grondig zijn geweest, is er nog zo veel meer te ontdekken.

Wij reisden met een camper door Marokko maar er zijn veel mogelijkheden om Marokko te ontdekken. En een ontdekkingstocht gaat het zijn, want lang niet alles staat duidelijk aangegeven. Weet jij de mooiste stranden, watervallen en de leukste medina’s te vinden? Met de informatie die je hier vindt, ga je een flink eind komen. Toch nog vragen of twijfels? Stuur ons een bericht!

Reizen in Marokko
Spannend een reis naar Marokko?
Met dit eBoek helpen we je op weg.
Cultuur
Voorbereiding & achtergrond info
Tips & tricks
Streken & bezienswaardigheden
Reisroutes 
Voor rondreizigers met of zonder camper
Koop direct voor: 15,-
Marokko blog

De laatste blog berichten uit Marokko