Reizen in Frankrijk

Start jouw Frankrijk-reisvirus aan de hand van onze ervaringen opgedaan in drie maanden rondreizen door het meest populaire vakantieland van Europa.

Reizen in Frankrijk

En die populariteit is met goede redenen. Laat je verrassen door schitterende natuur en verwen je smaakpapillen met de Franse keuken. Ja, reizen in Frankrijk is een waar genot.

Reizen in Frankrijk

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw Frankrijk vakantie of rondreis tot een succes te maken. Van achtergrondinformatie tot tips en de fijnste reisorganisaties.

Home » Europa » Reizen in Frankrijk

Alles wat je moet weten over Frankrijk

Er wordt regelmatig lullig over de Fransen gepraat, maar het grootste deel is toch echt gewoon heel vriendelijk. Helemaal als je zelf een beetje moeite doet. Om je toch zo goed mogelijk voor te bereiden op een rondreis in of vakantie naar Frankrijk vind je hier alles wat je moet weten over Frankrijk. Ontdek alle praktische informatie zoals het klimaat en reis- en verblijfskosten. Uiteraard gaan we ook in op de cultuur en delen we de mooiste bezienswaardigheden.

Ben je nog niet helemaal overtuigd van Frankrijk? Dan hebben we een snelle opfriscursus. Frankrijk heeft het namelijk allemaal! Een afwisselende kust, kliffen zo ver het oog reikt in het noorden en uitgestrekte stranden in het zuiden, maar daar tussenin zit nog zo veel meer. Van uitgestrekte landschappen tot hoge pieken in de Alpen en de Pyreneeën. Eigenlijk verdient bijna elk Frans dorpje een vermelding. Wat een historie zit hier!

Reizen in Frankrijk, onze ervaringen

Als je vanuit Nederland naar Zuid-Europa vertrekt ontkom je haast niet aan Frankrijk. En dat zou je ook niet moeten willen, want Frankrijk is het land van de mogelijkheden, de rijke geschiedenis en de ontelbare bezienswaardigheden. Ons eerste plan was één maand reizen in Frankrijk, dat werden er al snel twee en ondertussen staat de teller op drie maanden. Grote kans dat die teller nog oploopt want de bergen, uitgestrekte heuvellandschappen, idyllische stranden en azuurblauwe zeeën vervelen nooit.

Al onze ervaringen vind je hier terug, zodat jij goed voorbereid op rondreis door of vakantie naar Frankrijk gaat. We proberen al je vragen te beantwoorden, maar voor Frankrijk wordt dat misschien wel wat lastig. De streken zijn zo verschillend en er is zo ontzettend veel te zien en doen dat je het in één mensenleven waarschijnlijk nog niet voor elkaar krijgt. We doen ons best en geven je hier alle informatie die wij denken dat je nodig hebt om goed voorbereid naar Frankrijk te gaan, voor een vakantie of een schitterende rondreis. Kom je ergens niet uit? Stuur een bericht en we helpen je verder op weg.

De mooiste reizen naar Frankrijk

Wordt Frankrijk je volgende bestemming? Dan begint nu het lastigste, want waar ga je dan precies naartoe? Om het iets makkelijker te maken hebben we enkele reisorganisaties voor je geselecteerd.