Reizen in Frankrijk

Start jouw Frankrijk reis met onze ervaringen opgedaan in vier maanden rondreizen door het meest populaire vakantieland van Europa.

Reizen in Frankrijk

Alles wat je moet weten over Frankrijk

Er wordt regelmatig lullig over de Fransen gepraat, maar het grootste deel is toch echt gewoon heel vriendelijk. Helemaal als je zelf een beetje moeite doet. Om je toch zo goed mogelijk voor te bereiden op een rondreis in of vakantie naar Frankrijk vind je hier alles wat je moet weten over Frankrijk. Ontdek alle praktische informatie zoals het klimaat en reis- en verblijfskosten. Uiteraard gaan we ook in op de cultuur en delen we de mooiste bezienswaardigheden.

 

Ben je nog niet helemaal overtuigd van Frankrijk? Dan hebben we een snelle opfriscursus. Frankrijk heeft het namelijk allemaal! Een afwisselende kust, kliffen zo ver het oog reikt in het noorden en uitgestrekte stranden in het zuiden, maar daar tussenin zit nog zo veel meer. Van uitgestrekte landschappen tot hoge pieken in de Alpen en de Pyreneeën. Eigenlijk verdient bijna elk Frans dorpje een vermelding. Wat een historie zit hier!

Wist je dit al over Frankrijk?

67,4 Mln. inwoners 

Je kan veel zeggen over de Franse bevolking. Arrogant of asociaal maar gelukkig is het over grote deel vriendelijk en behulpzaam. Zeker als je zelf wat moeite doet. Van hun eigen land houden doen ze trouwens allemaal. Fransen gaan dan ook graag zelf op vakantie in Frankrijk.

543.940 km² landoppervlakte*

Hiermee is Frankrijk het grootste land van West-Europa en goed 13 keer groter dan Nederland. Hierdoor is er veel diversiteit te vinden, van moeraslanden tot hooggebergtes en alles daar tussenin. Frankrijk wordt ook wel l'Hexagone genoemd naar de zeshoekige vorm. *Exclusief overzeese gebieden.

750 km vanaf Nederland

Dat hangt uiteraard helemaal af van je precieze vertrekpunt en bestemming. Er is een route waarmee je maar 100 km door België hoeft (A11-E40) en je met nog geen anderhalf uur al in Frankrijk staat! De route dwars door Frankrijk naar de zuidkust is minimaal 1.100 km. 

Toeristische labels

Om Frankrijk vriendelijker te maken voor toeristen, en kwaliteit te waarborgen, zijn er labels in het leven geroepen o.a. Grand Sites de France & Les plus beaux détours de France. Alle labels hebben het doel om Frankrijk of de beleving van Frankrijk mooier te maken en jou met de mooiste plekjes in aanraking te laten komen.

4.853 km kustlijn

Ongeveer een derde hiervan ligt langs de middellandse zee (inclusief Corsica), hier is het heerlijk snorkelen terwijl de Atlantische kust vaak de mooiste golven produceert. Het vasteland heeft gemiddeld 1.700 zonuren per jaar en Corsica gemiddeld 2.700 zonuren per jaar.

8 Nationale Parken

En nog drie nationale parken in overzeese gebieden. Frankrijk ziet nationale parken als natuurmonumenten met uitzonderlijke flora en fauna en beschermt ze dan ook goed. Zo mag je hier bijvoorbeeld niet zomaar (wild)kamperen. Wel zijn de parken allemaal vrij toegankelijk en een tal van sportieve activiteiten te ondernemen.

49 UNESCO World Heritage Sites

Met zo een aantal weet je zeker dat er diversiteit zit in de Sites op de World Heritage List. Hoewel het overgrote deel als cultureel wordt omschreven gaat het in Frankrijk van prehistorische Sites tot oude stadscentra en van vuurtorens tot kathedralen en Romeinse opgravingen. 

Croissants & Wijn

En nog een berg stokbroden erbij! En kaas, heel veel kaas en later nog heerlijke zeevruchten. We kunnen blijven doorgaan over de Franse keuken, niet gek dat die dan ook wereldberoemd is. Met nog tal van traditionele lokale gerechten raak je niet uitgegeten tijdens een rondreis door Frankrijk. 

Frankrijk reizen

Reizen in Frankrijk, onze ervaringen

Als je vanuit Nederland naar Zuid-Europa vertrekt ontkom je haast niet aan Frankrijk. En dat zou je ook niet moeten willen, want Frankrijk is het land van de mogelijkheden, de rijke geschiedenis en de ontelbare bezienswaardigheden. Ons eerste plan was één maand reizen in Frankrijk, dat werden er al snel twee en ondertussen staat de teller op vier maanden. Grote kans dat die teller nog oploopt want de bergen, uitgestrekte heuvellandschappen, idyllische stranden en azuurblauwe zeeën vervelen nooit.

Al onze ervaringen vind je hier terug, zodat jij goed voorbereid op rondreis door of vakantie naar Frankrijk gaat. We proberen al je vragen te beantwoorden, maar voor Frankrijk wordt dat misschien wel wat lastig. De streken zijn zo verschillend en er is zo ontzettend veel te zien en doen dat je het in één mensenleven waarschijnlijk nog niet voor elkaar krijgt. We doen ons best en geven je hier alle informatie die wij denken dat je nodig hebt om goed voorbereid naar Frankrijk te gaan, voor een vakantie of een schitterende rondreis. Kom je ergens niet uit? Stuur een bericht en we helpen je verder op weg.

Frankrijk reizen blog

De laatste blog berichten uit Frankrijk