Reizen in Frankrijk

Het ideale vakantieland

Geschiedenis

Sporen van de eerste en tweede wereldoorlog zijn nog goed te zien in het Franse land. Maar hoe en waarom zijn deze oorlogen gevoerd en welke rol speelde Frankrijk hierin?

Klimaat

Hete zomers en zachte winters, het klimaat in Frankrijk kent vele gezichten. Een overzicht van het Franse klimaat vind je hier.

Praktische informatie

Ga voorbereid op pad, zo kom je niet voor onnodige verassingen te staan. Vind hier praktische informatie en handige tips om jouw vakantie in Frankrijk soepel te laten verlopen.

Frankrijk blog

Meer weten over onze persoonlijke reiservaringen in Frankrijk? Duik in ons Frankrijk blog. Zelf een reisverhaal delen? Tof! Neem contact op.

Lars, Dasja & Ninja Reizen in Frankrijk

Frankrijk reizen tips

Als je vanuit Nederland naar Zuid-Europa vertrekt ontkom je haast niet aan Frankrijk. En dat zou je ook niet moeten willen, want Frankrijk is het land van de mogelijkheden, de rijke geschiedenis en de ontelbare bezienswaardigheden. Ons eerste plan was één maand reizen in Frankrijk, dat werden er al snel twee en ondertussen staat de teller al op drie maanden. En waarschijnlijk komen er daar nog wel een paar bij want de bergen, uitgestrekte heuvellandschappen, idyllische stranden en azuurblauwe zeeën vervelen nooit. Maar wat we zeker nog willen doen is wintersporten in de Franse Alpen. Met de camper geparkeerd naast de piste.
Al onze ervaringen vind je hier terug, zodat jij goed voorbereid op rondreis of vakantie naar Frankrijk kan gaan. We proberen al je vragen te beantwoorden, maar voor Frankrijk wordt dat misschien wel wat lastig. De streken zijn zo verschillend en er is zo veel te zien en doen dat je het in één mensenleven waarschijnlijk nog niet voor elkaar krijgt. We doen ons best en geven je hier alle informatie die wij denken dat je nodig hebt om goed voorbereid naar Frankrijk te gaan, voor vakantie of een schitterende rondreis.

Reizenin.net: Start jouw reisvirus voor Frankrijk!

De laatste berichten uit Frankrijk

Of bekijk alle berichten

Bezienswaardigheden

Ontelbare mooie plekjes en bezienswaardigheden in Frankrijk. Maar wat moet jij nou echt zien tijdens jouw Frankrijk vakantie?

Regio’s

Met twaalf (vanaf 1 januari 2016) streken kent Frankrijk voor iedereen wat wils. Bekijk welke streek het beste past bij jouw vakantie wensen.

Kamperen

Frankrijk is perfect om te kamperen op elk niveau. Van wildkamperen tot luxueuze campings om ultiem te chillen.

Vakantieaanbod

Vind hier de perfecte match voor jouw Frankrijk vakantie. Bekijk het vakantieaanbod en wie weet zit jij heel snel in viva la France.

Liefde van bezoekers