Reizen in Portugal

Start jouw Portugal reis met onze 18 maanden reiservaring door dit aangename Zuid-Europese land

Reizen in Portugal

Alles wat je moet weten over Portugal

Portugal is het ideale land als je van de oceaan houdt. Niet gek dat dit dé bestemming is voor veel surfvakanties. Geen surfskills? Er is veel meer te zien en doen in Portugal. Het binnenland geeft een inkijkje in hoe het vroeger was, werken op het land omringd door magnifieke landschappen. De populairste trekpleister van Portugal is de Algarve. Het moet gezegd worden, ondanks de drukte, moet je hier echt de kust bezoeken en genieten van de zon.

Relatief goedkoop kan je door Portugal heen reizen. Dit is een groot voordeel en maakt het tot een fijne backpackbestemming binnen Europa. Je vindt alles wat je moet weten over de kosten terug in ons kostenoverzicht. Nog een bijkomend voordeel is het klimaat. We hebben alles over Portugal overzichtelijk voor je uitgewerkt. Van de cultuur tot de niet te missen bezienswaardigheden en nog veel meer. Neem een kijkje en bereid je lekker voor op jouw Portugal-reis of -vakantie.

Wist je dit al over Portugal?

10,3 Mln. inwoners

Een ruime meerderheid woont aan de kust (70%) en dan specifiek het deel van Noord-Spanje tot en met Lissabon. 10% woont in Lissabon of Porto. Het binnenland en de zuidelijke regio’s Algarve en vooral Alentejo zijn dunbevolkt. Zelfs zo dun dat 50% van de Portugezen in dorpen met minder dan 2.000 inwoners woont.

92.212 km² landoppervlakte

Portugal is een van de oudste landen uit Europa, sinds 1297 zijn de grenzen haast onveranderd. En dat met powerhouse Spanje als buurland. Maar onderschat Portugal zelf ook niet, het land is ruim twee keer zo groot als Nederland en heeft een rijke historie met kolonies in Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

1.754 km vanaf Nederland

Hoewel je er met het vliegtuig in gemiddeld tweeënhalf uur bent is het met de auto toch net iets verder. De route dwars door Frankrijk en Spanje is ruim 2.000 kilometer en kost minimaal 20 uur rijtijd. En dan zit je wel opeens in een heel ander klimaat en een compleet andere cultuur.

Ideaal camper land

Meer landen hebben goede camper voorzieningen, maar Portugal doet mee met de top. Het complete plaatje draagt hier ook aan bij. Mooie stranden, heerlijke wegen, vriendelijke mensen en bijna overal goede voorzieningen. Niet gek dat Portugal een top bestemming is voor een eerste camperreis.  

850 km kustlijn

Het hele jaar door genieten kan aan een groot deel van de kustlijn. Van de zon, de uitzichten of de surf. Met gemiddeld 3.000 zonuren per jaar kom je hier niets te kort. De kust aan de Atlantische Oceaan is zeker in de winter kouder, maar dat maakt de zuidkust van de Algarve helemaal goed. 

23 beschermde natuurgebieden

Portugal kent veel beschermde natuurgebieden, toch is er maar één een nationaal park: Peneda-Gerês. En hoewel die zeker de moeite is, vind je de afwisseling van Portugal in de verschillende Parque Natural (13) of in een Reserva Natural (9). Of je nu los wilt gaan in de bergen of aan de kust. Het kan! 

17 UNESCO World Heritage Sites

Met 14 World Heritage Sites op het vasteland kan je hier het makkelijkste strepen als je World Heritage List bingo speelt. Portugal kent voornamelijk culturele Sites, met veel oude stadskernen en christelijke gebouwen. Maar ook het Douro wijngebied staat op de lijst, mocht je nog een extra reden zoeken om die te bezoeken.

Pastel de Nata & Piri Piri kip 

De Portugese keuken is genieten. Van een overload aan zoetigheid bij de lokale pastelaria (bakker) tot aan lokale traditionele gerechten zoals de Piri Piri kip in de Algarve of rijst gekookt in varkensbloed en Franceschina's in Noord-Portugal. Bacalao en andere visgerechten vind je door het hele land.

Portugal reizen tips

Reizen in Portugal, onze ervaringen

Yep, wij zijn verliefd, op Portugal. Ten eerste omdat de mensen super gastvrij zijn en de landschappen je elke keer weer verbazen. De tweede reden is dat we Ninja hier adopteerden. Ondertussen hebben we meer dan 18 maanden rondgereisd in Portugal. Maar naast het zwarte beest heeft Portugal nog zo veel meer te bieden. Van Moorse vestingsteden, Romeinse opgravingen, uitgestrekte stranden, glooiende heuvels tot aan sprookjesachtige kastelen en de wereldsteden Lissabon en Porto. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Alle ervaringen die wij hebben opgedaan vind je hier terug zodat jij goed voorbereid op rondreis of vakantie naar Portugal gaat. We denken al je vragen te beantwoorden met de informatie die je hier vindt, van het openbaar vervoer tot reisroutes, tips voor het huren van een auto of camper en diverse surfspots. Heb je toch nog een vraag? Laat het ons weten via het contactformulier.

Reizen in Portugal
eBoek voor rondreizigers en vakantiegangers.
Voorbereiding
Cultuur
Streken
Reisroutes
Bezienswaardigheden
Koop direct voor: 8,50
Portugal reizen blog

De laatste blog berichten uit Portugal