Reizen in Albanië

Start jouw reisvirus voor Albanië aan de hand van ervaringen opgedaan in één maand rondreizen door het land dat tot de begin jaren ‘90 nog communistisch was.

Reizen in Albanië

Hier is het nog puur en onontdekt. Reizen in Albanië is een afwisseling tussen unieke natuur en cultuur.

Reizen in Albanië

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw rondreis door Albanië tot een succes te maken. Van achtergrondinformatie tot tips en de beste reisorganisaties.

Home » Europa » Reizen in Albanië
Reizen in Albanie

Alles wat je moet weten over Albanië

Lange tijd is Albanië afgesloten geweest van de rest van Europa. Niet door natuurlijke barrières maar door het de communistische dictatuur welke het land tot begin jaren ’90 op slot hield. Ondertussen is het uitgegroeid tot de onontdekte parel van Europa. De natuur is onaangetast en wordt enkel onderbroken door pittoreske dorpen welke veelal in vervallen staat verkeren en de ruim 700.000 bunkers welke door het hele land verspreid zijn.
Hoewel de inwoners van Albanië super vriendelijk zijn, en je graag op weg helpen is een goede voorbereiding toch zo slecht nog niet. Zeker niet omdat de taalbarrière reizen in Albanië ook niet makkelijker maakt. Daarom dat wij je hier alles vertellen over wat jij moet weten over Albanië. Van de cultuur tot de mooiste bezienswaardigheden en de beste reistijd. Maar we gaan nog verder en hebben enkele heerlijke reisroutes voor je opgesteld.
Albanie reisinformatie

Reizen in Albanië, onze ervaringen

Albanië staat al zo lang hoog op ons verlanglijstje maar elke keer kwam het er niet van. Simpelweg omdat de andere landen veel meer tijd in beslag namen dan verwacht. Toen we hoorden dat welivealittle één maand door Albanië zouden gaan reizen waren we zo jaloers dat we ze hebben gevraagd de ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij straks nog beter voorbereid naar Albanië kunnen.

Gebruik, net als ons, de ervaringen van welivealittle om jouw vakantie of rondreis door Albanië voor te bereiden. Ze hebben zich niet ingehouden en gaan in op de basic tips & tricks, of je er kan wildkamperen, maar ook hoe het openbaar vervoer werkt. En dat is natuurlijk nog lang niet alles. Genoeg om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een reis die je niet snel zal vergeten.
reizen en vakanties naar Albanië

De mooiste reizen naar Albanië

Heb je de rest van de informatie niet nodig maar wil je gewoon een reis naar Albanië boeken? Bekijk dan ons overzicht van de mooiste (en meest complete) reizen naar Albanië. Hier ga je geen spijt van krijgen.