Reizen in Australië

Start jouw Australië reis aan de hand van ervaringen opgedaan in zeven maanden rondreizen door dit extreem uitgestrekte land.

Reizen in Australië

Alles wat je moet weten over Australië

Australië is het perfecte land voor een lange reis. Maar ook als je geen maanden de tijd hebt, is een reis naar Australië er één om nooit te vergeten. De ongerepte natuur is zo uniek, van de uitgestrekte outback tot regenwouden en vergeet de heerlijke stranden niet. Hoewel Australië enorm populair is zijn er nog genoeg verlaten spots te vinden waar je het gevoel krijgt alleen op de wereld te zijn.

Het is zonde om 24 uur te vliegen en zonder plan in Australië aan te komen, zeker als je maar beperkt de tijd hebt. Om je zo goed mogelijk te helpen bij jouw rondreisvoorbereiding hebben we alles wat je moet weten over Australië op een rijtje gezet. Vind hier alles wat je nodig hebt om te reizen door Australië. Maar ook als je een stapje verder gaat en wilt werken in Australië zit je hier goed. Haal het maximale uit jouw Australië-reis!

Wist je dit al over Australië?

25,7 Mln. inwoners

Het overgrote deel van de Australische bevolking heeft roots in Engeland (70%) maar ook uit Nederland (1,7%) en andere Europese landen zijn veel mensen geëmigreerd. De Aboriginals vertegenwoordigen nog maar 5% van de Australische bevolking. Engels is de voertaal. 

7.692.024 km² landoppervlakte 

Uitgeschreven lijkt het niets. Toch is Australië 226 keer groter dan Nederland. Zelfs 14 keer groter dan Frankrijk. Niet gek dat Australië het vijf na grootste land ter wereld is, het zou het grootste eiland zijn is het niet dat we het als continent zien.

16.595 km vanaf Nederland

Australië wordt niet voor niets Down Under genoemd. Sydney ligt een dikke 16.595 km vanaf Nederland en het is ruim 24 uur vliegen. Dit kan niet zonder overstap, welke vaak in Azië of in het Midden-Oosten gebeurt. 

Aboriginal-kunst & cultuur

De Aboriginal-cultuur gaat 60.000 tot 80.000 jaar terug. Er is geen geschreven taal, dus om belangrijke gebeurtenissen aan generaties door te geven werd er gebruik gemaakt van symbolen en pictogrammen. De bekende Aboriginal-kunst kwam pas veel later, vanaf 1971.

25.760 km kustlijn

Australië is enorm, het land dwars doorkruisen is bijna 4.000 km van oost naar west en 3.200 km van noord naar zuid. Het klimaat verschilt dan ook enorm tussen de staten. Zo vind je uitgestrekte vlaktes in de outback, maar zijn er ook subtropische regenwouden. 

500 Nationale Parken

Nationale parken bingo is in Australië een hele onderneming, maar zeker de moeite waard. Omdat het al zo lang afgezonderd ligt, is de flora en fauna hier uniek. Van uitgestrekte bossen en regenwouden tot rode landschappen. Vergeet de waanzinnige onderwaterwereld niet. 

20 UNESCO World Heritage Sites

Met een afwisselende mix van beschermde culturele en natuur Sites is deze bingokaart iets sneller te vullen. Op de lijst staan unieke natuurgebieden en belangrijke gebieden voor de Aboriginal-cultuur. Maar ook het Sydney Opera House.

Vegemite & Kangoeroe

De Australische keuken is sterk beïnvloed door de Engelse. Pies (hartige taartjes) zie je praktisch overal. Vega, beef of kangoeroe het kan allemaal. Vlees is sowieso een ding, maar ook voor de lekkerste vis kan je naar Australië. En Vegemite, ja dat is iets wat je moet meemaken.

Australie reizen tips

Reizen in Australië, onze ervaringen

In onze eerste grote reis gingen we in één maand met de Greyhound-busdienst langs de oostkust van Brisbane naar Melbourne. Het was een bonus bij het uiteindelijke doel: Nieuw-Zeeland. Voor Yoeri & Charlotte was het net andersom, zij reizen en werken zeven maanden in Australië. Met een jaloersmakende 4x4-auto zijn ze over het eiland getrokken en hebben ze op de mooiste plekjes kamp opgeslagen.

Al onze gezamenlijke ervaringen vind je hier terug. Zodat ook jij goed voorbereid naar de andere kant van de wereld gaat voor een vakantie of rondreis van je leven. We gaan in op de praktische zaken, waar je rekening mee moet houden als je gaat autorijden in Australië maar ook welk visum je nodig hebt of hoe je down under bereikbaar blijft voor vrienden en familie in Nederland. Dus duik in de praktische informatie en kom niet voor verrassingen te staan.

Australie reizen blog

De laatste blog berichten uit Australië