Reizen in Australië

Start jouw reisvirus voor Australië aan de hand van ervaringen opgedaan in zeven maanden rondreizen door dit extreem uitgestrekte land.

Reizen in Australië

Of je nu komt voor de natuur, wildlife of de combinatie van werken en reizen. Australië is ongekend en backpack-bestemming nummer één.

Reizen in Australië

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw rondreis door Australië tot een succes te maken. Van achtergrondinformatie tot tips en de beste reisorganisaties.

Home » Oceanië » Reizen in Australië

Alles wat je moet weten over Australië

Australië is het perfecte land voor een lange reis. Maar ook als je geen maanden de tijd hebt, is een reis naar Australië er één om nooit te vergeten. De ongerepte natuur is zo uniek, van de uitgestrekte outback tot regenwouden en vergeet de heerlijke stranden niet. Hoewel Australië enorm populair is zijn er nog genoeg verlaten spots te vinden waar je het gevoel krijgt alleen op de wereld te zijn.
Het is zonde om 24 uur te vliegen en zonder plan in Australië aan te komen, zeker als je maar beperkt de tijd hebt. Om je zo goed mogelijk te helpen bij jouw rondreisvoorbereiding hebben we alles wat je moet weten over Australië op een rijtje gezet. Vind hier alles wat je nodig hebt om te reizen door Australië. Maar ook als je een stapje verder gaat en wilt werken in Australië zit je hier goed. Haal het maximale uit jouw Australië-reis!

Reizen in Australië, onze ervaringen

In onze eerste grote reis gingen we in één maand met de Greyhound-busdienst langs de oostkust van Brisbane naar Melbourne. Het was een bonus bij het uiteindelijke doel: Nieuw-Zeeland. Voor Yoeri & Charlotte was het net andersom, zij reizen en werken zeven maanden in Australië. Met een jaloersmakende 4×4-auto zijn ze over het eiland getrokken en hebben ze op de mooiste plekjes kamp opgeslagen.

Al onze gezamenlijke ervaringen vind je hier terug. Zodat ook jij goed voorbereid naar de andere kant van de wereld gaat voor een vakantie of rondreis van je leven. We gaan in op de praktische zaken, waar je rekening mee moet houden als je gaat autorijden in Australië maar ook welk visum je nodig hebt of hoe je down under bereikbaar blijft voor vrienden en familie in Nederland. Dus duik in de praktische informatie en kom niet voor verrassingen te staan.

De mooiste reizen naar Australië

Weet je het al zeker, ga je naar de andere kant van de wereld? We hebben de mooiste (en meest complete) reizen alvast voor je geselecteerd. Lekker overzichtelijk. Liever alles zelf regelen? Doe dan direct een offerteaanvraag voor een camper.