Auto huren in Nieuw-Zeeland

Tips om de goedkoopste huurauto in Nieuw-Zeeland te vinden

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn onwijs mooie maar soms ruige natuur. Het land is dunbevolkt, deels omdat de meeste inwoners in de grote steden wonen maar ook omdat het land veel oppervlakte heeft en maar weinig inwoners. Om al het moois van Nieuw-Zeeland te ontdekken is eigen vervoer dan ook haast noodzakelijk. Er zijn sommige busdiensten die je langs een deel van de hoogtepunten brengen, en ook het openbaar vervoer helpt je op weg. Maar eigen vervoer, is sterk aan te bevelen. Of je dan een auto huurt of toch liever een camper wilt huren in Nieuw-Zeeland. Dat is aan jou. Blijf je langer dan een paar maanden reizen, en misschien zelfs werken, in Nieuw-Zeeland? Dan kan het voordeliger zijn om een auto of camper te kopen.

Nu klinkt het misschien eenvoudig, een auto huren in Nieuw-Zeeland. Maar hoe vind je de beste deal, of juist de goedkoopste huurauto? Om een antwoord te geven op deze vraag hebben we een aantal tips voor je opgesteld. Hiermee kom je tot de beste huurauto voor jouw droomreis, en betaal je er niet te veel voor. Zo hoef jij enkel nog een reisroute voor Nieuw-Zeeland te bepalen. Doe je beide eilanden aan, of ga je voor één eiland. Je kunt de huurauto ophalen in alle grote steden van Nieuw-Zeeland; Auckland, Christchurch, Wellington, Whangarei, Queenstown en Kerikeri. In de meeste gevallen is het mogelijk om de huurauto in te leveren op een andere locatie. Zo hoef je niet per se een ronde te maken of kan je eindigen op het andere eiland dan waar je bent begonnen. Let hier natuurlijk ook op bij het boeken van vliegtickets.

Waar je dan de beste auto huurt voor jouw reis? We hebben twee aanbieders geselecteerd waarmee je de ideale auto kunt huren. Ze zijn allebei goed in wat ze doen, maar doen net wat anders. Dus kijk zelf welke het beste bij jou past. Benieuwd naar onze tips om de beste auto te huren? Lees dan hier verder.

Skyscanner

Hier kun je alles vergelijken wat met je reis te maken heeft. Grote kans dat je ze kent van het vergelijken van vliegtickets. Maar je huurt er ook eenvoudig een auto! Het mooie van Skyscanner is dat ze vergelijkingswebsites vergelijken. Je hebt dus nog maar één website nodig om te komen tot een prijsindicatie of gewoon de goedkoopste huurauto in Nieuw-Zeeland. Dit mag je verwachten van een auto huren via Skyscanner;

 • Meerdere vergelijkingswebsites in één
 • Ideaal voor een prijsindicatie en zicht op het aanbod
 • Voorwaarden kunnen wisselen per aanbieder
 • Soms verborgen kosten
 • De goedkoopste auto huren

Sunny Cars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Via Sunny Cars vind je alleen huurauto’s. Maar dat is ook niet erg, ze hebben zich er namelijk in gespecialiseerd. Zo staan ze 24/7 klaar met Nederlandse support maar kun je ook persoonlijke ondersteuning en maatwerk krijgen. In tegenstelling tot Skyscanner heeft Sunny Cars zelf contracten met de beste, lokale en internationale verhuurbedrijven. Je kunt dus nog steeds vergelijken op prijs, maar alle voorwaarden zijn hetzelfde. Wel zo makkelijk, zo kom je niet opeens onverwachte kosten tegen. Een auto huren via Sunny Cars;

 • All-inclusive huurprijzen (incl. verzekering)
 • Maatwerk is mogelijk
 • 24/7 Nederlandse support en persoonlijke ondersteuning
 • Geen verborgen kosten of boekingskosten
 • 14 dagen kosteloos annuleren
Lees hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tips bij het huren van een auto in Nieuw-Zeeland

Nu je weet dat je het beste kunt zoeken bij Skyscanner en Sunny Cars naar een huurauto in Nieuw-Zeeland, komen onze tips pas echt van pas. Want alleen waar je moet zijn voor goedkope huurauto’s is niet genoeg. Je kunt zelf ook nog het een en ander doen om zo goedkoop mogelijk te huren. Gebruik daarom deze tips om tot de ideale huurauto in Nieuw-Zeeland te komen.

1. Boek op tijd

Klinkt logisch toch. En dat is het ook als je weet waarom je het beste zo vroeg mogelijk een auto kunt huren. De prijzen lopen namelijk op naarmate je dichter bij de datum van vertrek komt. Ze worden wekelijks verhoogd. Dus zelfs een week eerder boeken draagt al bij aan minder kosten. Daarbij komt dat er, hoe langer je wacht, minder aanbod is. De auto’s zijn simpelweg al verhuurd. Zo kom je vaak dus uit bij de duurdere auto’s, omdat de beste deals natuurlijk als eerste geboekt zijn. Dus als je op tijd boekt, voorkom je dat je de hoofdprijs betaalt en maar een beperkte keuze huurauto’s hebt.

2. Kies het juiste formaat auto

Het formaat van de auto heeft de grootste invloed op de prijs van een huurauto. Dat begint natuurlijk al bij het boeken, grotere auto’s zijn nou eenmaal duurder. Maar ook tijdens je verblijf in Nieuw-Zeeland zijn grotere en zwaardere huurauto’s vaak duurder in verbruik. Maar huur ook zeker geen te kleine auto, want dat heeft een negatieve impact op je hele reis. Maak dus de afweging, met hoeveel personen reis je, hoeveel bagage heb je mee, en hoeveel kilometer gaan jullie gemiddeld afleggen. Pak niet een te kleine auto maar ook zeker geen te grote auto.

3. Kies het ophaal- inlevertijdstip slim

Hier zal je zelf waarschijnlijk niet snel aan gedacht hebben. Je vult vaak gewoon de ideale tijden van ophalen en wegbrengen in. Maar verhuurbedrijven werken in periodes van 24 uur. Of anders gezegd, je betaalt per 24 uur. Dus als je om 10:00 uur een auto ophaalt, en hem na je rondreis om 13:00 uur afgeeft, betaal je eigenlijk voor 21 uur extra waar de auto door jou niet wordt gebruikt. Als het mogelijk is kun je dus beter de auto inleveren om 10:00 uur, zodat je 24 uur bespaart op de uiteindelijke huurprijs. Lever hem desnoods in het centrum in, zodat je nog in de stad kunt chillen voordat je met het openbaar vervoer naar het vliegveld gaat.

4. Let op de kleine letters (en tank reglement)

Verstopt in de kleine letters zitten soms de extra kosten. Bijvoorbeeld omdat je dubbel verzekerd bent. Zo wil het nog weleens voorkomen dat je tijdens het boeken al een verzekering hebt afgesloten, maar ze aan de balie alsnog een verzekering proberen te verkopen. Weet dus voor je aan de balie staat of je al verzekerd bent, of dit nog moet regelen. Kijk ook naar de tankregeling. Vol-tot-vol, dus zelf aftanken, is het fijnste. Maar tank hem dan ook wel echt vol, want als de verhuurder dit voor je doet betaal je veel meer dan aan de pomp. Kijk als laatste goed naar de regeling met betrekking tot bestuurders. Vaak mag alleen de persoon die de auto boekt de auto besturen. Voor extra bestuurders moet meestal per dag extra betaald worden. Zo komen er dus nog extra kosten bij.

Let op: Huur je een dieselauto dan kan het zijn dat er Road User Charge (Dieseltax) in rekening wordt gebracht. Dit wordt achteraf in rekening gebracht aan de hand van het aantal gereden kilometers. De kosten bedragen ongeveer $7,- per 100 kilometer.

5. Heb je de accessoires echt nodig?

Het klinkt vaak lekker makkelijk, wat accessoires erbij boeken. Een navigatiesysteem bijvoorbeeld. Maar als je de gemiddelde prijs ziet dan zijn er goedkopere alternatieven. Bijvoorbeeld gewoon je telefoon gebruiken. Er zijn zelfs goede (gratis) apps (naast Google of Apple Maps) waarmee je ook offline navigatie kunt gebruiken. Maar zelfs met mobiel internet in Nieuw-Zeeland is het vaak nog goedkoper om het via je telefoon te doen dan met een gehuurd navigatiesysteem. Autostoeltjes voor de kinderen kun je beter wel bijboeken, door afwijkende regelgeving met Europa.

6. Extra tip: neem altijd foto’s van de auto voordat je hem meeneemt

Uiteindelijk wil je ook achteraf geen onvoorziene kosten. Je wilt dus niet betalen (van je eigen risico) voor schade die je niet zelf hebt gemaakt. Maak daarom foto’s van de eventuele schade die de auto al heeft, nog voordat je er mee wegrijdt. Zo voorkom je dat ze de schade aan jou toekennen. Zeker weten dat je niets vergeet tijdens het ophalen van een huurauto? Neem dan deze checklist van de ANWB mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram