Auto huren in Nieuw-Zeeland

Tips om de goedkoopste huurauto in Nieuw-Zeeland te vinden

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn onwijs mooie maar soms ruige natuur. Het land is dunbevolkt, deels omdat de meeste inwoners in de grote steden wonen maar ook omdat het land veel oppervlakte heeft en maar weinig inwoners. Om al het moois van Nieuw-Zeeland te ontdekken is eigen vervoer dan ook haast noodzakelijk. Er zijn sommige busdiensten die je langs een deel van de hoogtepunten brengen, en ook het openbaar vervoer helpt je op weg. Maar eigen vervoer, is sterk aan te bevelen. Of je dan een auto huurt of toch liever een camper wilt huren in Nieuw-Zeeland. Dat is aan jou. Blijf je langer dan een paar maanden reizen, en misschien zelfs werken, in Nieuw-Zeeland? Dan kan het voordeliger zijn om een auto of camper te kopen.

Nu klinkt het misschien eenvoudig, een auto huren in Nieuw-Zeeland. Maar hoe vind je de beste deal, of juist de goedkoopste huurauto? Om een antwoord te geven op deze vraag hebben we een aantal tips voor je opgesteld. Hiermee kom je tot de beste huurauto voor jouw droomreis, en betaal je er niet te veel voor. Zo hoef jij enkel nog een reisroute voor Nieuw-Zeeland te bepalen. Doe je beide eilanden aan, of ga je voor één eiland. Je kunt de huurauto ophalen in alle grote steden van Nieuw-Zeeland; Auckland, Christchurch, Wellington, Whangarei, Queenstown en Kerikeri. In de meeste gevallen is het mogelijk om de huurauto in te leveren op een andere locatie. Zo hoef je niet per se een ronde te maken of kan je eindigen op het andere eiland dan waar je bent begonnen. Let hier natuurlijk ook op bij het boeken van vliegtickets.

Aangezien verhuurders bijna altijd dezelfde auto's hebben ligt daar je winst niet. Deze ligt bij de voorwaarden en geleverde service. Daarom adviseren wij gebruik te maken van Sunny Cars. Zo ben je namelijk verzekerd van uitstekende huurvoorwaarden, een all-inclusive prijs en Nederlandse support. Benieuwd naar onze tips om de goedkoopste auto te huren? Lees dan hier verder.

Direct een auto huren?

Wij hebben zelf geen auto verhuurbedrijf, we schrijven er wel met liefde over. Om direct een auto te huren op IJsland verwijzen we je daarom graag door naar andere organisaties zoals Sunny Cars en Rentcars. Twee verschillende organisaties met eigen voordelen:

Sunny Cars

Sunny Cars zet vol in op service. Ze brengen ook een aanbod samen van verschillende lokale en internationale verhuurbedrijven, maar voegen daar hun eigen kwaliteits- en service-eisen aan toe. Zo maakt het niet uit bij wie je huurt, je huurt de auto altijd met de voorwaarden van Sunny Cars. En die zijn goed. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan en heb je altijd Nederlands sprekende support. De voorwaarden van Sunny Cars samengevat:

 • All-inclusive huurprijzen (incl. verzekering)
 • Maatwerk is mogelijk
 • 24/7 Nederlandse support en persoonlijke ondersteuning
 • Geen verborgen kosten of boekingskosten
 • 14 dagen kosteloos annuleren

Rentcars

In één overzicht een goed beeld krijgen van de prijzen van huurauto's in Nieuw-Zeeland? Check dan Rentcars.com! Rentcars vergelijkt o.a. 8 verhuurbedrijven en 8 verhuurlocaties in Auckland. Zo vind je snel de beste deal, helemaal met kortingen die standaard kunnen oplopen tot 30%. Let wel op wisselende voorwaarden per aanbieder en mogelijk verborgen kosten. Maar wil je de goedkoopste auto huren, dan moet je hier zijn! Een auto huren via Rentcars samengevat:

 • Meerdere verhuurders in één overzicht
 • Ideaal voor een prijsindicatie en zicht op het aanbod
 • Voorwaarden kunnen wisselen per aanbieder
 • Soms verborgen kosten
 • De goedkoopste auto huren
Tekst gaat hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline