Reisverzekering

Welke verzekering heb je nodig? Globetrotter, Standaard of ISIS Special

Reisverzekeringen zullen nooit sexy worden om over te praten, maar dat maakt ze niet minder belangrijk. Om er maar gelijk een tegeltjes wijsheid tegenaan te gooien “een ongeluk zit in een klein hoekje”. En dat kleine hoekje kan zware gevolgen hebben. Juist daarom is het slim een reisverzekering af te sluiten. Er zijn verschillende vormen van reisverzekeringen, aangepast aan de manier waarop en voor hoe lang jij gaat reizen. Hier geven we je meer inzicht in welke verzekeringen er zijn en wanneer deze worden aangeraden. Maar blijf de kleine lettertjes lezen want er zit een groot verschil tussen verzekeringen wat wel, en wat niet wordt gedekt.

Hoe weet je wat je nodig hebt in jouw situatie?

Uitleg over verzekeringen leest vaak niet weg als een spannende roman. Dus hoe weet je nou wat jij nodig hebt zonder extreem veel tijd te stoppen in het lezen van de kleine lettertjes? Door een expert in te schakelen! En die experts zitten bij JoHo, een organisatie die zich inzet voor een tolerante, brede en duurzame wereld. Geen platte verzekeringen, je wordt geen klant, maar donateur. En dat brengt extra voordelen met zich mee, zoals de BuitenlandZaken service. Speciaal voor vragen over visa, inentingen, werken in het buitenland of emigreren. JoHo is veel meer dan een verzekeraar, het is een kenniscentrum dat zich voor jou opent als jij via hen een verzekering afsluit.

reisverzekering wereldreis

Persoonlijk verzekeringsadvies van JoHo

Omdat iedereen anders is en anders reist, is het niet zo een gekke gedachten dat ook reisverzekeringen veel kunnen verschillen. Juist om deze reden kunnen we JoHo aanraden, door het adviesformulier van Joho in te vullen krijg je een vrijblijvend reisverzekeringsadvies welke vervolgens uiteraard direct af te sluiten is. Lees hier verder over de verschillende reisverzekeringen.

Tip: Joho biedt zeer uiteenlopende opties en geen situatie is te gek. Overlanders, vanlifers, backpackers, studenten of expats, Joho helpt je aan een passende reisverzekering. Zelfs als je niet meer in Nederland staat ingeschreven!

Vul het adviesformulier in en kijk wat Joho kan doen.

Lees hieronder verder!
 • Italië hot water stream
  Lars in de waterval van Cascate del Mulino
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Epische zonsondergang langs de Zuidelijke Atlantische kust
  anemptytextlline
 • Snorkelen Italië San Rocco
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja met de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Het grote plein van Essouaira
  anemptytextlline
 • Episch noorderlicht Seyðisfjörður IJsland
  anemptytextlline
 • Surf walhala Imsouane
  anemptytextlline
 • Klimmen in IJsland
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Reisverzekeringen de opties

Allright dat een reisverzekering handig is om af te sluiten daar zijn wij van overtuigd. Reis je rond in een busje of camper dan is een camperverzekering ook zeer belangrijk. Maar terug naar de reisverzekeringen. Je kunt grofweg drie opties onderscheiden en die zetten we hier voor je uiteen.

Reisverzekering als je uitgeschreven bent (Special ISIS verzekering)

Regelmatig ontvangen wij vragen over hoe een reisverzekering af te sluiten terwijl je in Nederland bij de gemeente bent uitgeschreven. Hier is de optie Special ISIS verzekering van Joho een perfect voor. Deze reisverzekering kent een flexibele duur tot max vier jaar. Af te sluiten zonder dat je ingeschreven moet staan bij een gemeente in Nederland. Standaard opties die meeverzekerd zijn; aansprakelijkheidsdekking, bagagedekking, dekking bij gevaarlijke sporten, ongevallen, rechtsbijstand en terugkeer naar Nederland bij ziekte van een familielid. Daarnaast kun je optioneel nog bijverzekeren; dekking van de hogere ziektekosten in het buitenland tot kostprijs, dekking van de ziektekosten in het buitenland als je Nederlandse zorgverzekering geen dekking meer biedt.

Is de Special ISIS verzekering ideaal voor jouw situatie?

Standaard reisverzekering

Als standaard reisverzekering zien wij de verzekering die bijna iedereen wel kent, ideaal voor (korte) vakanties en stedentrips. Een doorlopende reisverzekering sluit je al voor een paar tientjes per jaar af. De kortlopende reisverzekering is zelfs nog goedkoper, maar hierbij is de vraag wat op jaarbasis voordeliger is. Over het algemeen ben je, als je op jaarbasis meer dan 21 dagen in het buitenland bent voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Deze dekt echter niet alles en heeft vaak een aantal beperkingen. Zo heeft een standaard reisverzekering vaak een maximale aaneengesloten reisduur. Bij een doorlopende reisverzekering is dat vaak 60, 90 of 180 dagen. Een standaard doorlopende reisverzekering dekt over het algemeen de volgende punten (dit kan verschillen per verzekeraar):

 • Persoonlijke hulpverlening vanuit alarmcentrale
 • Diefstal en beschadiging van bagage
 • Kosten bij ongevallen
 • Schade aan de accommodatie
 • Telefoonkosten door het bellen naar hulplijnen

Hierin is natuurlijk nog de mogelijkheid om de reisverzekering uit te breiden met dingen die belangrijk zijn voor jou. Denk bijvoorbeeld aan extreme sporten, duiken of een verhoogde dekking. Ga je voor een langere periode reizen, bijvoorbeeld een wereldreis, dan moet je jezelf gaan afvragen of een (doorlopende) reisverzekering voldoende dekt. Vergelijk in dat geval de standaard verzekering met een lang op reisverzekering.

Advies en info over een standaard reisverzekering.

Lang op reisverzekering / globetrotter verzekering

Ga je langer dan de 60, 90 of 180 dagen op reis, dan is een lang op reisverzekering ofwel een globetrotter verzekering vaak de enige vorm van verzekering die je kan afsluiten. Maar ook als een standaard reisverzekering je reisduur zou dekken is het vaak verstandig om een lang op reis of globetrotter verzekering te overwegen. Deze dekt namelijk ook nog andere punten dan de hierboven besproken standaard reisverzekering.

Met een lang op reis of globetrotter verzekering kan je voor maximaal 2 jaar verzekerd naar het buitenland. Maar het grootste voordeel van zo een verzekering is dat het de mogelijkheid geeft om eventuele ziektekosten gemaakt in het buitenland volledig te dekken. Nu zou je zeggen, daar heb ik toch mijn zorgverzekering voor? Dat klopt, voor een gedeelte. Deze dekt namelijk volgens de prijzen die in Nederland gehanteerd worden. Dus mocht het verkeerd gaan, je moet worden geopereerd in het buitenland, en de kosten hiervoor zijn omgerekend €5.000,- maar in Nederland kost deze operatie gemiddeld maar €3.000,- dan dekt je zorgverzekering alleen de €3.000,-. Een lang op reis of globetrotter verzekering zorgt er dus voor dat jij het verschil niet zelf hoeft op te hoesten, hiervoor ben je dan verzekerd. Mocht je nou nog langer op reis zijn, zo lang dat je in Nederland niet meer verzekerd hoeft te zijn, dan kun je een complete verzekering afsluiten in het buitenland. Ook hiervoor geldt natuurlijk dat onder verzekeraars het e.e.a. verschilt qua dekking. Kijk hier dus goed naar en bepaal wat jij belangrijk vindt, waar je een goed gevoel bij hebt en welke risico’s je bereid bent te nemen.

Vraag meer informatie over de Globetrotter verzekering aan.

8 comments on “Reisverzekering”

 1. Beste Lars ,

  Op dit moment ben ik mij aan het oriënteren op alle vlakken om voor een aantal jaren door Europa te gaan toeren met een Camper. Totaal geen ervaring dus een behoorlijke stap en uitdaging. Ik las op je site v.w.b. jullie vaste lasten een bedrag van €9 staan voor de reisverzekering. Dit is behoorlijk goedkoop. Bij wie is deze afgesloten? Is dit voldoende dekkend in mijn geval bijvoorbeeld . Een Globetrotter verzekering voor 2 jaar bij JoHo laat toch wel hele andere bedragen zien.
  Keuzes maken blijft moeilijk als onervaren aankomende Camper man 🙂

  Groet Ton

  1. Ha Ton,
   Klopt, wij betalen inderdaad rond de €9,- per maand voor een doorlopende reisverzekering. Deze is net zoals onze camperverzekering afgesloten bij de NKC. Dit is inderdaad een ander type verzekering dan een Globetrotter. Het verschil zit hem vooral in de dekking. Tijdens onze eerste grote backpack reis hebben we wel een vergelijkbare verzekering als de Globetrotter afgesloten. Maar aangezien we nu in of in de buurt van Europa blijven én eigen vervoer hebben met een eigen verzekering en gunstige dekkingsvoorwaarde vonden we voor nu een Globetrotter verzekering wat overdreven. Als we verder buiten Europa gaan (of verschepen naar Canada of Zuid-Amerika) dan gaan we onze huidige reisverzekering wel herzien. Hopelijk heb je iets aan deze informatie. Nog veel succes met de voorbereiding en alvast een mooie reis gewenst!

   1. Lars ,

    Bedankt voor je reactie. Globetrotter verzekering is max 2 jaar en kan wel weer verlengt worden voor zover ik het begreep. Doorlopende reisverzekeringen is max 180 dagen of vergis ik mij.
    Ik heb trouwens vandaag een contactformulier op jullie site ingevuld met een aantal vragen v.w.b. ingeschreven blijven staan in Nederland of uitschrijven . Ik zal immers voor een aantal jaren gaan rond reizen . Wellicht dat je hier ook even wil naar kijken en advies wil geven . Bedankt alvast.

    Groet, Ton

 2. Hallo, wat zou het nut kunnen zijn van een globerotter reisverzekering, als je al een basisverzekering + aanvullend pakket voor ziektekosten wereldwijd, dat het verschil dekt tussen de ziektekosten volgens prijs in NL en de prijs in het buitenland. Naar mijn idee, vervalt dan het nut van een reisverzekering, of zien jullie dat anders?
  groet, Denise

  1. Hey! Het verschil zal waarschijnlijk in de kleine lettertjes zitten. Enkel op basis van ziektekosten lijkt het in dit geval inderdaad overbodig om een globetrotter verzekering af te sluiten. Maar dit type verzekering gaat meestal wel verder dan medische kosten dekken. Denk aan repatriëring (ook bij overlijden) of het dekken van eventueel schade opgelopen tijdens (vrijwilligers)werk of schade aan je bagage. Het hangt helemaal af van het type reis dat je gaat maken en welke activiteiten je gaat ondernemen. Zo dekt niet elke standaard reisverzekering alle water/extreme sporten. Dus het is zeker de moeite waard om dubbel te checken!

 3. Hallo Wij gaan op 19 mei voorgoed naar Portugal verhuizen, wij zijn Nederlanders maar wonen nu nog net over de grens in België vlakbij Maaseik, kan ik ook een reisverzekering afsluiten wij worden ook de dag voor we vertrekken uitgeschreven bij de gemeente Dilsen-Stokkem en kunnen ons pas inschrijven in Portugal als we daar aankomen (zal wel op maandag 24 mei worden).

  1. Wat een heerlijke plannen! Volgens mij zou de Special ISIS verzekering hier geschikt voor zijn, maar zelf ben ik helaas (nog) geen verzekeringsexpert. Kan dan ook alleen maar adviseren om zelf contact op te nemen met JoHo, daar zien ze dit soort situaties vaker en weten ze vast een passende verzekering te vinden. Alvast veel succes met de verhuizing en een mooie tijd in Portugal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram