Reisverzekering

Welke verzekering heb je nodig?

Reisverzekeringen zullen nooit sexy worden om over te praten, maar dat maakt ze niet minder belangrijk. Om er maar gelijk een tegeltjes wijsheid tegenaan te gooien “een ongeluk zit in een klein hoekje”. En dat kleine hoekje kan zware gevolgen hebben. Juist daarom is het slim een reisverzekering af te sluiten. Er zijn verschillende vormen van reisverzekeringen, aangepast aan de manier waarop en voor hoe lang jij gaat reizen. Hier geven we je meer inzicht in welke verzekeringen er zijn en wanneer deze worden aangeraden. Maar blijf de kleine lettertjes lezen want er zit een groot verschil tussen verzekeringen wat wel, en wat niet wordt gedekt.

Hoe weet je wat je nodig hebt in jouw situatie?

Uitleg over verzekeringen leest vaak niet weg als een spannende roman. Dus hoe weet je nou wat jij nodig hebt zonder extreem veel tijd te stoppen in het lezen van de kleine lettertjes? Door een expert in te schakelen! En die experts zitten bij JoHo, een organisatie die zich inzet voor een tolerante, brede en duurzame wereld. Geen platte verzekeringen, je wordt geen klant, maar donateur. En dat brengt extra voordelen met zich mee, zoals de Buitenland Zaken service. Op de website van JoHo vind je super veel informatie over visa, inentingen, werken in het buitenland, langdurig rondreizen of emigreren. Per onderwerp zijn ook verzekeringen te vinden en af te sluiten via JoHo. Zelfs voor digital nomads zijn werk verzekeringen te vinden, maar ook heeft JoHo bijvoorbeeld specifieke verzekeringen voor bepaalde (avontuurlijke/sportieve) activiteiten.

Reisverzekeringen de opties

Allright dat een reisverzekering handig is om af te sluiten, daar zijn wij van overtuigd. Reis je rond in een busje of camper dan is een camperverzekering ook zeer belangrijk. Maar terug naar de reisverzekeringen. Je kunt grofweg een aantal opties onderscheiden en die zetten we verderop op deze pagina voor je uiteen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Episch noorderlicht Seyðisfjörður IJsland
  anemptytextlline
 • Klimmen in IJsland
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Surf walhala Imsouane
  anemptytextlline
 • Epische zonsondergang langs de Zuidelijke Atlantische kust
  anemptytextlline
 • Het grote plein van Essouaira
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Snorkelen Italië San Rocco
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja met de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Italië hot water stream
  Lars in de waterval van Cascate del Mulino
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Standaard reisverzekering

Als standaard reisverzekering zien wij de verzekering die bijna iedereen wel kent, ideaal voor (korte) vakanties, stedentrips, korte trips en (korte) verre reizen. Een doorlopende reisverzekering sluit je al voor een paar tientjes per jaar af. De kortlopende reisverzekering is zelfs nog goedkoper, maar hierbij is de vraag wat op jaarbasis voordeliger is. Over het algemeen ben je, als je op jaarbasis meer dan 21 dagen in het buitenland bent voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Deze dekt echter niet alles en heeft vaak een aantal beperkingen. Zo heeft een standaard reisverzekering vaak een maximale aaneengesloten reisduur. Bij een doorlopende reisverzekering is dat vaak 60, 90 of 180 dagen. Een standaard doorlopende reisverzekering dekt over het algemeen de volgende punten (dit kan verschillen per verzekeraar):

 • Persoonlijke hulpverlening vanuit alarmcentrale
 • Diefstal en beschadiging van bagage
 • Kosten bij ongevallen
 • Schade aan de accommodatie
 • Telefoonkosten door het bellen naar hulplijnen

Hierin is natuurlijk nog de mogelijkheid om de reisverzekering uit te breiden met dingen die belangrijk zijn voor jou. Denk bijvoorbeeld aan extreme sporten, duiken of een verhoogde dekking. Ga je voor een langere periode reizen, bijvoorbeeld een wereldreis, dan moet je jezelf gaan afvragen of een (doorlopende) reisverzekering voldoende dekt. Vergelijk in dat geval de standaard verzekering met een lang op reisverzekering.

Past deze reisverzekering bij jouw plannen? Bekijk meer informatie over de opties en mogelijkheden.

Bekijk verzekering opties voor vakanties & korte trips.

Wereldreis of lange reis verzekeren

Ga je langer dan de 60, 90 of 180 dagen op reis, dan is een lang op reisverzekering vaak de enige vorm van verzekering die je kan afsluiten. Maar ook als een standaard reisverzekering je reisduur zou dekken is het toch verstandig om een lange reisverzekering te overwegen. Deze dekt namelijk ook nog andere punten dan de hierboven besproken standaard reisverzekering.

Met een lange reisverzekering van JoHo zijn er verschillende mogelijkheden wat reisduur betreft. Zo kun je de JoHo Special ISIS verzekering tot 4 jaar afsluiten en de JoHo Globetrotter tot 2 jaar afsluiten.
Het grootste voordeel van zo een verzekering is dat het de mogelijkheid geeft om eventuele ziektekosten gemaakt in het buitenland volledig te dekken. Nu zou je zeggen, daar heb ik toch mijn zorgverzekering voor? Dat klopt, voor een gedeelte. Deze dekt namelijk volgens de prijzen die in Nederland gehanteerd worden.

Dus mocht het verkeerd gaan, je moet worden geopereerd in het buitenland, en de kosten hiervoor zijn omgerekend €5.000,- maar in Nederland kost deze operatie gemiddeld maar €3.000,- dan dekt je zorgverzekering alleen de €3.000,-.”

Een lang op reis verzekering zorgt er dus voor dat jij het verschil niet zelf hoeft op te hoesten, hiervoor ben je dan verzekerd. Mocht je nou nog langer op reis zijn, zo lang dat je in Nederland niet meer verzekerd hoeft te zijn, dan kun je een complete verzekering afsluiten in het buitenland. Ook hiervoor geldt natuurlijk dat onder verzekeraars het e.e.a. verschilt qua dekking. Kijk hier dus goed naar en bepaal wat jij belangrijk vindt, waar je een goed gevoel bij hebt en welke risico’s je bereid bent te nemen.

Ontdek meer informatie over de lang op reis verzekeringen van JoHo en vind een verzekering die aansluit bij jouw wensen.

Ontdek de verzekeringen voor lange reizen.

Reisverzekering als je uitgeschreven bent (Special ISIS verzekering)

Regelmatig ontvangen wij vragen over hoe een reisverzekering af te sluiten terwijl je in Nederland bij de gemeente bent uitgeschreven. Hier is de Special ISIS verzekering van Joho perfect voor. Deze reisverzekering kent een flexibele duur tot max. vier jaar. Af te sluiten zonder dat je ingeschreven moet staan bij een gemeente in Nederland. Standaard opties die meeverzekerd zijn; aansprakelijkheidsdekking, bagagedekking, dekking bij gevaarlijke sporten, ongevallen, rechtsbijstand en terugkeer naar Nederland bij ziekte van een familielid. Daarnaast kun je optioneel nog bijverzekeren; dekking van de hogere ziektekosten in het buitenland tot kostprijs, dekking van de ziektekosten in het buitenland als je Nederlandse zorgverzekering geen dekking meer biedt.

Is de Special ISIS verzekering ideaal voor jouw situatie?

Werken in het buitenland (ook als digital nomad)

Ga je werken in het buitenland of tijdens je (backpack) reis? Dan zijn er een aantal regels die belangrijk zijn om te weten, bijvoorbeeld:
Tijdens werk, stage of vrijwilligerswerk in het buitenland waarbij je meer dan € 170 per maand aan vergoeding (of bijvoorbeeld eten en behuizing) ontvangt, vervalt normaal gesproken de dekking van je Nederlandse zorgverzekering. Je hebt dan een speciale verzekering nodig om verzekerd te blijven voor ziekte en ongevallen.

De kans is aanwezig dat je misschien nieuw werk gaat doen waar je nog niet bekend mee bent zoals seizoenswerk, nanny, bijlesleraar of in de horeca. Een bedrijfsongeval kan gebeuren en dan wil je natuurlijk dat je de zaakjes goed geregeld hebt en niet halsoverkop terug moet keren naar Nederland. Check daarom de werken in het buitenland informatie op de website van JoHo.

Digital nomad verzekering

Digital nomad zijn is tegenwoordig een normaal ding geworden. Je pakt je laptop op verkast naar het buitenland en werkt daar online gewoon door. Als digital nomad kun je op verschillende manieren rondreizen. Zo zijn er mensen die voor een periode op een mooie plek een accommodatie huren en vanaf daar werken. Maar ook zijn er digital nomads die in een auto, busje of camper stappen en vanuit hun huisje op wielen werken.
Je kunt je als digital nomad of rondtrekkend werknemer verzekeren maar dit hangt wel af van een aantal factoren en je persoonlijke situatie. Voor meer informatie en mogelijkheden verwijzen we je daarom graag door naar JoHo.

Digital nomad verzekering, ik wil meer weten.

Persoonlijk verzekeringsadvies van JoHo

JoHo heeft zich ontwikkeld tot expert op het gebied van ondersteuning bij administratieve zaken en verzekeringen bij vertrek naar het buitenland. Omdat iedereen anders is en anders reist, is het niet zo een gekke gedachten dat ook reisverzekeringen veel kunnen verschillen. Mocht je op de website van JoHo toch de informatie niet vinden die passen bij jouw reis plannen? Vraag dan om persoonlijk verzekeringsadvies.

Tip: Joho biedt zeer uiteenlopende opties en geen situatie is te gek. Overlanders, vanlifers, backpackers, studenten of expats, Joho helpt je aan een passende reisverzekering. Zelfs als je niet meer in Nederland staat ingeschreven!

Vul het adviesformulier in en kijk wat Joho kan doen.

10 comments on “Reisverzekering”

 1. Hallo wat een leuk en informatief blog!
  Wij staan met ons gezin op het punt om langdurig te gaan reizen met onze camper. We schrijven ons in nederland uit. Een reis en ziektekosten verzekering is vrij makkelijk af te sluiten. Een verzekering voor de camper is een ander verhaal. Nkc kan niets voor ons betekenen geven ze aan.
  Hoe hebben jullie dit gedaan?
  We hebben al vanalles geprobeerd, lezen overal mooie reisverhalen. Maar niemand weet hoe de camper verzekerd kan worden. Wij zijn daarom ook zeer benieuwd naar de reacties.

  Groetjes Stefan en heel veel plezier tijdens jullie toch !

 2. Beste Lars ,

  Op dit moment ben ik mij aan het oriënteren op alle vlakken om voor een aantal jaren door Europa te gaan toeren met een Camper. Totaal geen ervaring dus een behoorlijke stap en uitdaging. Ik las op je site v.w.b. jullie vaste lasten een bedrag van €9 staan voor de reisverzekering. Dit is behoorlijk goedkoop. Bij wie is deze afgesloten? Is dit voldoende dekkend in mijn geval bijvoorbeeld . Een Globetrotter verzekering voor 2 jaar bij JoHo laat toch wel hele andere bedragen zien.
  Keuzes maken blijft moeilijk als onervaren aankomende Camper man 🙂

  Groet Ton

  1. Ha Ton,
   Klopt, wij betalen inderdaad rond de €9,- per maand voor een doorlopende reisverzekering. Deze is net zoals onze camperverzekering afgesloten bij de NKC. Dit is inderdaad een ander type verzekering dan een Globetrotter. Het verschil zit hem vooral in de dekking. Tijdens onze eerste grote backpack reis hebben we wel een vergelijkbare verzekering als de Globetrotter afgesloten. Maar aangezien we nu in of in de buurt van Europa blijven én eigen vervoer hebben met een eigen verzekering en gunstige dekkingsvoorwaarde vonden we voor nu een Globetrotter verzekering wat overdreven. Als we verder buiten Europa gaan (of verschepen naar Canada of Zuid-Amerika) dan gaan we onze huidige reisverzekering wel herzien. Hopelijk heb je iets aan deze informatie. Nog veel succes met de voorbereiding en alvast een mooie reis gewenst!

   1. Lars ,

    Bedankt voor je reactie. Globetrotter verzekering is max 2 jaar en kan wel weer verlengt worden voor zover ik het begreep. Doorlopende reisverzekeringen is max 180 dagen of vergis ik mij.
    Ik heb trouwens vandaag een contactformulier op jullie site ingevuld met een aantal vragen v.w.b. ingeschreven blijven staan in Nederland of uitschrijven . Ik zal immers voor een aantal jaren gaan rond reizen . Wellicht dat je hier ook even wil naar kijken en advies wil geven . Bedankt alvast.

    Groet, Ton

 3. Hallo, wat zou het nut kunnen zijn van een globerotter reisverzekering, als je al een basisverzekering + aanvullend pakket voor ziektekosten wereldwijd, dat het verschil dekt tussen de ziektekosten volgens prijs in NL en de prijs in het buitenland. Naar mijn idee, vervalt dan het nut van een reisverzekering, of zien jullie dat anders?
  groet, Denise

  1. Hey! Het verschil zal waarschijnlijk in de kleine lettertjes zitten. Enkel op basis van ziektekosten lijkt het in dit geval inderdaad overbodig om een globetrotter verzekering af te sluiten. Maar dit type verzekering gaat meestal wel verder dan medische kosten dekken. Denk aan repatriëring (ook bij overlijden) of het dekken van eventueel schade opgelopen tijdens (vrijwilligers)wer