Auto huren in Australië

Tips om de goedkoopste huurauto in Australië te vinden

Australië is naast een mooi land, ook een enorm uitgestrekt land. Europa past er makkelijk in. Afstanden tussen steden of bezienswaardigheden zijn dan ook haast niet te vergelijken met ons kleine landje. Dit maakt dat eigen vervoer hebben, en dus een auto huren in Australië, je veel meer opties geeft. Het openbaar vervoer is goed, en brengt je zonder problemen van A naar B. Maar je zit wel altijd vast aan de bushaltes of treinstations. En de echte mooie plekjes, die zitten meestal niet op loopafstand. Een auto of camper huren is voor de meeste van ons dan ook het slimste om te doen. Heb je een paar maanden de tijd? Dan is een auto of camper kopen misschien slimmer.

Het klinkt makkelijk, een auto huren in Australië, maar de prijzen liegen er soms niet om. Daarom vind je hier onze tips om tot de beste huurauto te komen voor jouw droomreis. Zo huur je zo voordelig mogelijk, zonder dat je te veel betaalt voor jouw huurauto. Dan hoef jij enkel nog een reisroute te bepalen. Alvast goed om te weten, in Australië is het mogelijk om je huurauto op te halen in de meeste grote steden als Sydney, Melbourne, Adelaide, Perth, Brisbane en Cairns. In de meeste gevallen is het mogelijk om de huurauto in te leveren op een andere locatie. Zo kan je dus van de ene naar de andere stad rijden, let hier natuurlijk ook op bij de aanschaf van je vliegtickets.

Hoe je dan de beste auto huurt voor jouw reis? We hebben twee aanbieders geselecteerd die je helpen tot de ideale auto te komen. Ze zijn allebei goed in wat ze doen, maar doen net wat anders. Dus kijk zelf welke het beste bij jou past. Benieuwd naar onze tips om de beste auto te huren? Lees dan hier verder.

Skyscanner

Dit is waarschijnlijk de grootste vergelijker op het internet. Je kent ze misschien van de vliegtickets, maar je vindt er ook snel huurauto’s! Het grote voordeel van Skyscanner? Ze vergelijken vergelijkers. Het klinkt gek, maar het scheelt je een hoop speurwerk. Ze brengen namelijk al het verschillende aanbod samen. Zo hoef je nog maar op één website te kijken om de beste deal te krijgen. Een auto huren via Skyscanner samengevat;

 • Meerdere vergelijkingswebsites in één
 • Ideaal voor een prijsindicatie en zicht op het aanbod
 • Voorwaarden kunnen wisselen per aanbieder
 • Soms verborgen kosten
 • De goedkoopste auto huren

Sunny Cars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Richt zich volledig op het verhuren van auto’s. Ook Sunny Cars heeft geen eigen vloot huurauto’s, maar heeft contracten afgesloten met de beste, lokale en internationale verhuurbedrijven. Jouw voordeel? Dat deze partners moeten voldoen aan strenge kwaliteits- en service-eisen. Je hebt dus nog steeds het aanbod van verschillende verhuurders, maar met het grote voordeel dat ze allemaal dezelfde voorwaarden hebben. Sunny Cars samengevat;

 • All-inclusive huurprijzen (incl. verzekering)
 • Maatwerk is mogelijk
 • 24/7 Nederlandse support en persoonlijke ondersteuning
 • Geen verborgen kosten of boekingskosten
 • 14 dagen kosteloos annuleren
Lees hieronder verder!
 • De skyline van Melbourne
  anemptytextlline
 • South Australia museum in Adelaide
  anemptytextlline
 • De skyline van Perth
  anemptytextlline
 • Kamperen op een holiday park is ook niet verkeerd
  anemptytextlline
 • Great Ocean Road de mooiste route in Victoria
  anemptytextlline
 • Avond show in Zuid-Australië
  anemptytextlline
 • Ozzie hippies
  anemptytextlline
 • The Grampians National Park
  anemptytextlline
 • Ook West-Australië heeft een mooie zonsondergang
  anemptytextlline
 • Het strand is ook een prima weg
  anemptytextlline
 • Surfen in Margaret River Redgate Beach
  anemptytextlline
 • Zoek de natuur op in Stirling Range
  anemptytextlline
 • Kangaroos is Nationaal park Grampians
  anemptytextlline
 • Een 4WD is soms geen overbodige luxe
  anemptytextlline
 • Heerlijke kustlijn van Point Brown
  anemptytextlline

Wij Reizen In Australië

Tijdens onze eerste reis trokken we in één maand van Brisbane naar Melbourne. Een mooie bonus naast het doel: Nieuw-Zeeland. Voor Yoeri & Charlotte was het andersom, zij reizen en werken zeven maanden in Australië. Met een te gekke 4x4 auto hebben ze op de mooiste plekjes kamp opgeslagen..

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tips bij het huren van een auto in Australië

Je weet nu waar je moet zoeken, maar ook bij Skyscanner en Sunny Cars kun je nog veel doen om goedkoop een auto te huren. Hier een aantal tips het zoekproces nog makkelijker te maken en een geschikte huurauto te vinden. Want de goedkoopste auto is niet altijd de ideale auto, soms is een iets duurdere auto voor jouw reisgezelschap juist veel handiger en goedkoper. Gebruik daarom deze tips om tot de ideale huurauto in Australië te komen.

1. Boek op tijd

De eerste tip is een logische, maar kan niet vaak genoeg gezegd worden. Boek je huurauto op tijd. De prijzen lopen op naarmate je dichter bij de datum van vertrek komt. Maar ook het aanbod wordt steeds kleiner, omdat ze al verhuurd zijn. Deze combinatie maakt dat verhuurders de prijzen omhoog gooien voor de laatste auto’s. Dus als je op tijd boekt, voorkom je dat je de hoofdprijs betaalt en maar een beperkte keuze huurauto’s hebt.

2. Kies het juiste formaat auto

De juiste keuze auto heeft de grootste invloed op de prijs van je huurauto. Dat begint natuurlijk al bij het boeken, grotere auto’s zijn nou eenmaal duurder. Maar ook tijdens je verblijf in Australië zijn grotere en zwaardere huurauto’s vaak duurder. Ze rijden meestal minder zuinig, en kosten je zo dus meer tijdens de reis. Maar een te kleine auto is ook niet altijd ideaal. Maak dus de afweging, met hoeveel personen reis je, hoeveel bagage heb je mee, en hoeveel kilometer gaan jullie gemiddeld afleggen. Pak niet een te kleine auto maar ook zeker geen te grote auto.

3. Kies je ophaal- inlevertijdstip slim

Iets waar je niet snel aan denkt, is het tijdstip van ophalen en inleveren van je huurauto. Deze zien we meestal als een gegeven, want die moet aansluiten op het vliegticket toch? Maar juist daar kun je besparen. Verhuurders rekenen niet in dagen, maar op basis van 24 uur. Dus huur je een auto om 14:00, en lever je hem weer in om 15:00 dan betaal je eigenlijk een hele dag extra. Probeer de auto dus in te leveren voordat er een nieuwe periode van 24 uur ingaat. Lever hem desnoods in het centrum in, zodat je nog in de stad kunt zitten voordat je met het openbaar vervoer naar het vliegveld gaat.

4. Let op de kleine letters (en tank regels)

Ongewenste kosten zitten vaak verstopt in de kleine letters. Zo wil je nog wel eens dubbelverzekerd zijn. Of omdat de tussenpersoon je standaard verzekerd, je creditcard waarmee je de boeking doet, maar vaak proberen ze je aan de balie ook nog een verzekering te laten afsluiten. Weet dus voor je aan de balie staat of je al verzekerd bent, of dit nog moet regelen. Kijk ook zeker naar de tankregeling. Vol-tot-vol, dus zelf aftanken, is het fijnste. Maar tank hem dan ook wel echt vol, want als de verhuurder dit voor je doet betaal je veel meer dan aan de pomp. De auto leeg inleveren klinkt interessant, maar echt leeg lever je hem vaak niet in. Dus dan verlies je alsnog geld.
Kijk ook goed naar de regeling met betrekking tot bestuurders. Vaak mag enkel de persoon die de auto boekt de auto besturen. Voor extra bestuurders moet meestal per dag extra betaald worden. Zo komen er dus nog extra kosten bij.

5. Heb je de accessoires echt nodig?

Het klinkt vaak lekker makkelijk, wat accessoires erbij boeken. Een navigatiesysteem bijvoorbeeld. Maar als je de gemiddelde prijs ziet dan zijn er goedkopere alternatieven. Bijvoorbeeld gewoon je telefoon gebruiken. Er zijn zelfs goede (gratis) apps (naast Google of Apple Maps) waarmee je ook offline navigatie kunt gebruiken. Maar zelfs met internet in Australië is het vaak gewoon goedkoper om het via je telefoon te doen dan met een gehuurd navigatiesysteem.

6. Extra tip: neem altijd foto’s van de auto voordat je hem meeneemt

Uiteindelijk wil je ook achteraf geen onvoorziene kosten. Je wilt dus niet betalen (van je eigen risico) voor schade die je niet zelf hebt gemaakt. Maak daarom foto’s van de eventuele schade die de auto al heeft nog voordat je er mee weg rijdt. Zo voorkom je dat ze de schade aan jou toekennen. Zeker weten dat je niets vergeet tijdens het ophalen van je huurauto? Neem dan deze checklist van de ANWB mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Australië?

Enthousiast over Australië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Australië reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Australië
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram