Wij Reizen in

Lars, Dasja en Ninja reizen in een camper over de wereld

Home » Wij Reizen in

Wij reizen in een camper, en dat doen we stiekem al best lang. In totaal wonen we al meer dan drie jaar op vier wielen. Eerst met een Nieuw-Zeelands kenteken, nu lekker burgerlijk met een Nederlandse. Na onze studies hebben we al ons geld op één hoop gegooid en met die berg konden we net ons droomhuis kopen, zonder hypotheek. Ons huis blijft hetzelfde maar onze achtertuin verandert bijna elke dag. Niet omdat we haast hebben, slow travel is ons motto; we nemen graag de tijd om een land echt te leren kennen.

Wie zijn wij dan?

Lars, die met die baard. Ging als kind al met een camper op vakantie, nadat de wil om te reizen groter werd dan de behoefte om carrière te maken was er maar één doel: zo lang mogelijk rondreizen met een eigen camper. Beginnend in Europa en uiteindelijk een keer over de weg tot Mongolië. Lars kookt en droogt af.

Dasja, die zonder baard. Verkende als kind de Noord-Europese wateren en droomde meer dan tien jaar over backpacken in Nieuw-Zeeland. Gelukkig werd ook bij Dasja de wil om carrière te maken snel de kop ingedrukt. De reden, ze is gewoon gelukkiger zo. Dasja leegt het chemisch toilet en wast af.

Ninja, dat zwarte beest. Werd als kleine pup in Portugal geboren maar binnen een half jaar zat hij zielsalleen in een hok. Daar heeft hij anderhalf jaar op Lars & Dasja moeten wachten voordat ook zijn reizende leven begon. Zo blijkt maar weer, geduld is een schone zaak.

 • Dasja en Ninja met de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Italië hot water stream
  DCIM105GOPROG0304164.
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • Camper aan de kant Lars wil het ook opnemen
  anemptytextlline
 • reizen met dasja
  Dasja aan het onderhandelen
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Nu mag Lars mee met de IJslandse vissersschepen
  anemptytextlline
 • Lachen voor de foto Ninja
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Blog nieuw-zeeland
  anemptytextlline
 • Ninja in Oukaimeden met uitzicht over Marrakech
  anemptytextlline
 • Dasja geniet van de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja genieten van de Ouzoud waterval
  anemptytextlline
 • Campervakantie IJsland
  anemptytextlline
 • Ninja op Monte Monaco
  anemptytextlline
 • Omgebouwde camper
  anemptytextlline
 • Hallo Ninja
  anemptytextlline
 • Dasja helemaal happy in de Ben Yousses Madrasa
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En wie betaalt dat allemaal?

Dat doen wij helemaal zelf, maar als je je geroepen voelt.. Nee gekheid, we hebben een eigen bedrijfje, Le Pigeon en onderweg werken ook wij gewoon voor onze boterham. Alleen dat 9 tot 5 komt er bij ons echt niet in. Wij reizen liever dan dat we kijken naar hoeveel geld er op onze bankrekening staat. Ons doel is dan ook om net genoeg te verdienen. Zo houden we de meeste tijd over om samen met Ninja de wereld te ontdekken.

Nu we toch zo open en eerlijk bezig zijn, Reizenin.net is ook onderdeel van ons bedrijfje. Jup, hier verdienen we wat mee. En jij kan ervoor zorgen dat dit meer wordt, zodat wij nog langer kunnen blijven reizen. Je haalt er zelf ook voordeel uit, want als wij langer reizen zien we meer. Dat kan jij weer lezen en gebruiken om jouw reisvirus aan te wakkeren. Win Win. Dus ben je van plan een rondreis of vakantie te boeken? Doe dat dan via onze website. Wij krijgen via deze weg een klein deel van het geld dat jij toch al uitgeeft. Het kost jou niks extra’s. Echt waar!

Het doel van Reizenin.net

Naast dat we graag onze familie, vrienden en vooral oud-collega’s en -studiegenoten jaloers maken met onze avonturen hebben we ook een groter gedachtengoed. We willen alle mogelijke vragen die jij hebt over een land dat wij bezocht hebben wegnemen. Dat doen we middels to-the-point informatie en we zijn niet bang om je door te sturen naar een website welke er nog dieper op in gaat. Hoewel het soms erg lastig is, proberen we alles kort en krachtig te vertellen. Maar wel zo compleet als het maar kan. Daarom vind je van de meeste landen die we bezochten naast onze blogartikelen, een overzicht met informatie die handig is nog voordat je vertrekt. Zo kan je jouw reisvirus lekker laten borrelen en maak je geen stomme fouten, laat dat maar aan ons over.

Kunnen we elkaar helpen?

Weet je genoeg over ons en denk je dat we elkaar kunnen helpen? Mooi, wij helpen graag en zeker als we daar zelf ook mee geholpen worden. We zoeken altijd naar Win Win situaties, nee we zoeken naar Win Win Win situaties, niet alleen jij en wij moeten er beter van worden. Iedereen moet er mee geholpen worden. Neem contact met ons op en laat ons weten hoe we jou of jouw organisatie kunnen helpen. Dan beginnen we vanaf daar en komen we er vast wel uit.

PS. Weet je nu nog niet genoeg over ons? Bekijk de video onderin de footer. Wil je ergens meer over weten? Zet het op de mail, altijd tof om een bericht te ontvangen.

7 Reacties

 1. Avatar

  Leuk Julie verhalen met genoegen gelezen. Tof en stoer om te doen wat je het liefste doet. Begrotingen zijn altijd lastig te interpreteren omdat situaties verschillend zijn. Maar in de basis klopt het met mijn ervaring. Ga naar Marokko rond 20-12-2018 en mijn enthousiasme is toegenomen na jullie leuke en vlotte geschreven ervaringen.

  Antwoord
 2. Avatar

  Hallo wereldreizigers cq verbeteraars,wij reizen ook al meer als 25 jaar door heel Europa,waarvan 5x naar Marokko ,wij willen in 2019 weer naar Marokko,we gaan dan in begin april tot eind julie,ik denk dat dat de beste periode is qua weer,we gaan vanaf sete met de boot naar tanger med,of hebben jullie ‘n beter cq goedkoper plan,in aanmerking genomen dat wij beide (opa&roma ) toch al 78 zijn,maar nog best fit genoeg,ik heb pas nog ‘n camper gebouwd,misschien kunnen we wat tips uitwisselen,bij voorbaat dank,gr Leo & Annie

  Antwoord
  • Lars

   Ha Leo, jaloers makende ervaring! Klinkt als een mooi plan. Prijzen van ferry overtochten anders dan Algeciras durf ik eigenlijk niet te noemen. Wij zijn elke keer doorgereden namelijk, omdat er onderweg ook genoeg te zien is en (toen wij het uitzochten) het iets goedkoper was om te rijden. Voor €200,- vertrek je vanaf Algeciras naar Tanger-Med, wat wel de meest ideale aankomst haven is. Meer daarover heb je hier misschien al gelezen.
   Tips voor het bouwen van een camper zijn altijd welkom!

   Antwoord
 3. Avatar

  Geweldig al die verhalen. Wij zijn ook al een tijdje aan het voorbereiden om permanent in een camper te gaan wonen/reizen.
  Een van de dingen die ik me afvraag, is hoe doen jullie dat met de verplichte jaarljkse apk keuring. Komen jullie daar speciaal voor terug naar Nederland, of hebben jullie andere opties gevonden?

  Antwoord
  • Lars

   Ha Erik,
   Thanks voor het compliment, we doen ons best! Al lopen we een klein beetje achter haha. Staat al een tijdje op de planning om een artikel te schrijven over de APK. Je kan deze namelijk op een paar plekken buiten Nederland laten uitvoeren, en gewoon de juiste RDW papieren ontvangen. Wij hebben nu twee keer de keuring in Sevilla laten doen. Meer informatie en exacte locaties vind je hier. Het blijft alsnog wel een beetje plannen, maar het biedt wel meer mogelijkheden.
   Goeie keus trouwens om permantent in een camper te leven! Voor ons in ieder geval de beste beslissing van de afgelopen jaren 😉

   Antwoord
 4. Avatar

  Dag Lars en Dasja, dank je wel voor deze prachtige en inspirerende site. Volgende maand ga ik dan eindelijk zelf op pad samen met mijn vriendin Josė en zal regelmatig jullie tips raadplegen. Leuk dat jullie ook surfen. Ik ben begonnen in 1978, surf nog steeds en zal op deze reis regelmatig in de line up te vinden zijn. Marokko is echt te gek maar ik ben ook benieuwd naar de Atlantische kust van Andalusië.

  Antwoord
  • Dasja

   Heey! Thanks voor de leuke comment. Relaxt dat jullie volgende maand ook op pad gaan. Zo aardig surf verleden dus al. Denk dat het tegenwoordig wel wat drukker is in de line up dan vroeger? Ga je de Atlantische kust in Portugal opzoeken? Daar zijn ook heel veel fijne spots! Kan zelf ook niet wachten om weer in het water te liggen. Is alweer te lang geleden doordat we een nieuwe camper aan het bouwen zijn… Maar dat komt wel weer goed 🙂 Fijne trip, en als je vragen hebt onderweg weet ons te vinden.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In op Instagram