Camper of auto huren in Marokko

Wat is het ideale vervoersmiddel voor jouw reis of vakantie?

Marokko ervaar je het beste als je vrij bent om te gaan en staan waar jij wilt. Voor de meeste reizigers betekent dit al snel dat je iets moet gaan huren. De tijd die je kwijt bent om naar Zuid-Frankrijk of Zuid-Spanje te rijden en daar de ferry naar Marokko te pakken, die heeft niet iedereen. Dan komt de vraag, wil je een camper of auto huren in Marokko? Beide hebben hun voor- en nadelen. Om een wel overwogen beslissing te maken vertellen we je meer over het huren van een auto of camper. Wil je zo goedkoop mogelijk huren? Scrol dan snel door naar onze tips om zo min mogelijk te betalen.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Het verschil tussen een huurauto en -camper

Overduidelijk of niet, het grootste verschil tussen een huurauto en -camper is het overnachten. Met een camper heb je altijd je bed bij de hand en rij je zonder te reserveren een camping op om de nacht door te brengen. En campings die zijn er genoeg. Als je een beetje geluk hebt kan je in het binnenland en zuiden van Marokko zelfs wildkamperen. Hoewel je met een huurauto ook kunt gaan kamperen (met een tent) ligt het meer voor de hand dat je langs hotels, riads of hostels gaat. Je zult dus vooral in of rondom steden en dorpen verblijven.

Dan zijn er nog de andere duidelijke verschillen tussen campers en auto's. De snelheid waarmee je reist. Heb je beperkt de tijd (ongeveer een week) dan kan je met een auto veel meer zien en doen. Maar ook hoeveel geld je uitgeeft aan randzaken, hoewel een huurcamper (veel) duurder is dan een huurauto bespaar je wel op overnachten en eten. In een camper kan je namelijk zelf koken.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Leerlooierij in het centru van Fez
  anemptytextlline
 • Uitzicht over Marrakech vanaf het El Badi Palace
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja genieten van de Ouzoud waterval
  anemptytextlline
 • Ook hier wordt de was gedaan
  anemptytextlline
 • Surf walhala Imsouane
  anemptytextlline
 • Zo veel lekkers
  anemptytextlline
 • De uitgestrekte vlaktes van de Midden-Atlas
  anemptytextlline