Camper of auto huren in Marokko

Wat is het ideale vervoersmiddel voor jouw reis of vakantie?

Marokko ervaar je het beste als je vrij bent om te gaan en staan waar jij wilt. Voor de meeste reizigers betekent dit al snel dat je iets moet gaan huren. De tijd die je kwijt bent om naar Zuid-Frankrijk of Zuid-Spanje te rijden om de ferry naar Marokko te pakken heeft niet iedereen. Dan komt de vraag, wil je een camper of auto huren in Marokko? Beide hebben hun voor- en nadelen. Om een wel overwogen beslissing te maken vertellen we je meer over het huren van een auto of camper. Wil je zo goedkoop mogelijk huren? Scrol dan snel door naar onze tips om zo min mogelijk te betalen.

Het verschil tussen een huurauto en -camper

Overduidelijk of niet, het grootste verschil tussen een huurauto en –camper is het overnachten. Met een camper heb je altijd je bed bij de hand en rij je zonder te reserveren een camping op om de nacht door te brengen. En campings die zijn er genoeg. Als je een beetje geluk hebt kan je in het binnenland en zuiden van Marokko zelfs wildkamperen. Hoewel je met een huurauto ook kunt gaan kamperen (met een tent) ligt het meer voor de hand dat je langs hotels, riads of hostels gaat. Je zult dus vooral in of rondom steden en dorpen verblijven.
Dan zijn er nog de andere duidelijke verschillen tussen campers en auto’s. De snelheid waarmee je reist. Heb je beperkt de tijd (ongeveer een week) dan kan je met een auto veel meer zien en doen. Maar ook hoeveel geld je uitgeeft aan randzaken, hoewel een huurcamper (veel) duurder is dan een huurauto bespaar je wel op overnachten en eten. In een camper kan je namelijk zelf koken.

De goedkoopste huurauto’s

Het huren van een camper in Marokko staat nog in zijn kinderschoenen, er is nog maar één organisatie die campers verhuurt; ZIGZAG Camper. Wat huurauto’s betreft is het aanbod veel groter. Daarom dat wij SkyScanner kunnen aanbevelen, naast vliegtickets vergelijkt SkyScanner namelijk ook prijzen van huurauto’s. Zo vind je snel de goedkoopste deals!

Vergelijk het aanbod huurauto’s

Tips om zo goedkoop mogelijk te huren

Heb je meer tijd en/of geduld en wil je de beste deal krijgen die er te vinden is? Dan heb je misschien iets aan de tips om zo goedkoop mogelijk een auto of camper te huren in Marokko. Niet al deze tips zullen werken, het zou eerder een combinatie zijn. Dus kijk wat voor jou werkt en bespaar geld op je huurauto of -camper.

  • Boek je huurauto of -camper (ver) van tevoren, hoe eerder het vast ligt hoe goedkoper. Zie het als een vroegboekkorting.
  • Verlaag de dagelijkse kosten door een aaneengesloten (langere) periode te huren.
  • Vraag offertes aan bij verschillende (typen) verhuurders.
  • Volg de offertes op en kijk of het mogelijk is om een speciale aanbieding te krijgen.
  • Lees de kleine letters en voorkom dat je moet betalen voor extra’s.
  • Vraag of ze hulp nodig hebben om huurauto’s of -campers terug naar ‘huis’ te brengen.
  • Kies de kleinste auto of camper die je denkt nodig te hebben, je betaalt minder voor de huur en bespaart tegelijk op brandstofkosten.
  • Vraag of je gratis extra’s als autostoeltjes, campinggear, barbecue of navigatie kan boeken.
  • Vergelijk online de beste/goedkoopste car rental aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *