Rondreis begroting bijhouden

Hoelang kan jij reizen met jouw budget? Hou je reisfinanciën in de gaten

Het is lastig, achterhalen hoelang je met jouw budget kunt rondreizen. Een makkelijke oplossing hiervoor is het bijhouden van een begroting. Moeilijk is het niet, je hoeft alleen maar te weten hoeveel geld je op zak hebt (letterlijk en figuurlijk) en welke uitgaven je onderweg denkt te hebben. Of misschien zelfs hoeveel geld je onderweg denkt te gaan verdienen.
Heb je dat in kaart gebracht? Mooi dan kan je het een stap verder trekken door elke euro, dollar of roepie die je uitgeeft bij te houden. Maar dat is niet noodzakelijk. Nu kun je zelf gaan klooien op papier of met Excel maar dat is niet nodig. Want wij hebben onze Excel sheet omgetoverd tot een startklaar blanco invulsheet. En het mooie is, die kan jij downloaden en hop aan de slag. Lekker makkelijk!

Download de Excel sheet.

Hoeveel geld heb je nodig om X maanden te reizen

Uiteraard de belangrijkste vraag die iedereen heeft die voor langere of zelfs onbepaalde tijd gaat reizen: hoeveel geld heb ik nodig? Nu is het antwoord hierop voor iedereen anders, want we reizen allemaal op een andere manier en met een ander uitgavenpatroon. Daarom is het slimmer om het zelf uit te rekenen dan uit te gaan van iemand anders zijn begroting. Zelf gebruiken wij bovenstaande Excel sheet die ons precies aangeeft hoeveel maanden we nog kunnen reizen met de door ons verwachte uitgaven. Het enige dat wij nog hoeven te doen is zorgen dat we niet meer uitgeven dan er is begroot.

Tip: Werk de Begroting overzicht sheet regelmatig bij. Wij doen dit minimaal één keer per maand. Door alles te updaten blijft de sheet en dus het saldo accuraat.

Hoe bereken je hoe lang je kan rondreizen

De Excel sheet is zo simpel mogelijk opgezet, voor twee personen maar ook prima te gebruiken als je alleen reist. In de eerste sheet Begroting overzicht vul je jouw (verwachte) kosten op. Deze kosten zijn onderverdeeld in vaste en variabelen kosten en er is onderscheid gemaakt in persoonlijke en gezamenlijke kosten. Een deel van de mogelijke kostenposten staan alvast vermeld, maar afhankelijk van hoe je reist, zul je andere kosten hebben in je berekening. Met al deze (verwachte) kosten kom je tot jouw maandelijkse uitgaven tijdens het reizen.
Door vervolgens aan te geven welk budget (lees: hoeveel geld) je op dit moment hebt of verwacht te hebben kom je tot het aantal maanden dat jij kunt gaan reizen. Om het je nog makkelijker te maken gaan we nog een stap verder. We gaan er in onze sheet voor het gemak vanuit dat je twaalf maanden, een jaar dus, wilt gaan reizen. Na alles te hebben ingevuld, geeft onze Excel sheet aan hoeveel je per maand zou mogen uitgeven met het huidige budget maar ook hoeveel geld je nog zou moeten verdienen om een jaar te gaan reizen. Dat is pas makkelijk doelen stellen!

Opmerking: Het is natuurlijk ook mogelijk om deze berekening toe te passen voor een minder lange of zelfs langere periode. Verander dan het aantal maanden waardoor wordt gedeeld of vermenigvuldigd (12) voor het gewenste aantal.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Surf walhala Imsouane
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja met de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Epische zonsondergang langs de Zuidelijke Atlantische kust
  anemptytextlline
 • Het grote plein van Essouaira
  anemptytextlline
 • Klimmen in IJsland
  anemptytextlline