Rondreis begroting bijhouden

Hoelang kan jij reizen met jouw budget? Hou je reisfinanciën in de gaten

Het is lastig, achterhalen hoelang je met jouw budget kunt rondreizen. Een makkelijke oplossing hiervoor is het bijhouden van een begroting. Moeilijk is het niet, je hoeft alleen maar te weten hoeveel geld je op zak hebt (letterlijk en figuurlijk) en welke uitgaven je onderweg denkt te hebben. Of misschien zelfs hoeveel geld je onderweg denkt te gaan verdienen.
Heb je dat in kaart gebracht? Mooi dan kan je het een stap verder trekken door elke euro, dollar of roepie die je uitgeeft bij te houden. Maar dat is niet noodzakelijk. Nu kun je zelf gaan klooien op papier of met Excel maar dat is niet nodig. Want wij hebben onze Excel sheet omgetoverd tot een startklaar blanco invulsheet. En het mooie is, die kan jij downloaden en hop aan de slag. Lekker makkelijk!

Download de Excel sheet.

Hoeveel geld heb je nodig om X maanden te reizen

Uiteraard de belangrijkste vraag die iedereen heeft die voor langere of zelfs onbepaalde tijd gaat reizen: hoeveel geld heb ik nodig? Nu is het antwoord hierop voor iedereen anders, want we reizen allemaal op een andere manier en met een ander uitgavenpatroon. Daarom is het slimmer om het zelf uit te rekenen dan uit te gaan van iemand anders zijn begroting. Zelf gebruiken wij bovenstaande Excel sheet die ons precies aangeeft hoeveel maanden we nog kunnen reizen met de door ons verwachte uitgaven. Het enige dat wij nog hoeven te doen is zorgen dat we niet meer uitgeven dan er is begroot.

Tip: Werk de Begroting overzicht sheet regelmatig bij. Wij doen dit minimaal één keer per maand. Door alles te updaten blijft de sheet en dus het saldo accuraat.

Hoe bereken je hoe lang je kan rondreizen

De Excel sheet is zo simpel mogelijk opgezet, voor twee personen maar ook prima te gebruiken als je alleen reist. In de eerste sheet Begroting overzicht vul je jouw (verwachte) kosten op. Deze kosten zijn onderverdeeld in vaste en variabelen kosten en er is onderscheid gemaakt in persoonlijke en gezamenlijke kosten. Een deel van de mogelijke kostenposten staan alvast vermeld, maar afhankelijk van hoe je reist, zul je andere kosten hebben in je berekening. Met al deze (verwachte) kosten kom je tot jouw maandelijkse uitgaven tijdens het reizen.
Door vervolgens aan te geven welk budget (lees: hoeveel geld) je op dit moment hebt of verwacht te hebben kom je tot het aantal maanden dat jij kunt gaan reizen. Om het je nog makkelijker te maken gaan we nog een stap verder. We gaan er in onze sheet voor het gemak vanuit dat je twaalf maanden, een jaar dus, wilt gaan reizen. Na alles te hebben ingevuld, geeft onze Excel sheet aan hoeveel je per maand zou mogen uitgeven met het huidige budget maar ook hoeveel geld je nog zou moeten verdienen om een jaar te gaan reizen. Dat is pas makkelijk doelen stellen!

Opmerking: Het is natuurlijk ook mogelijk om deze berekening toe te passen voor een minder lange of zelfs langere periode. Verander dan het aantal maanden waardoor wordt gedeeld of vermenigvuldigd (12) voor het gewenste aantal.

Lees hieronder verder!
 • Dasja en Ninja met de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Episch noorderlicht Seyðisfjörður IJsland
  anemptytextlline
 • Het grote plein van Essouaira
  anemptytextlline
 • Surf walhala Imsouane
  anemptytextlline
 • Epische zonsondergang langs de Zuidelijke Atlantische kust
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Klimmen in IJsland
  anemptytextlline
 • Italië hot water stream
  Lars in de waterval van Cascate del Mulino
  anemptytextlline
 • Snorkelen Italië San Rocco
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Elke euro bijhouden om de begroting te optimaliseren / controleren

Het hebben van een begroting is leuk, maar als de bedragen niet realistisch zijn dan heb je er niks aan. Denk je een jaar te gaan reizen blijk je na zeven maanden geen euro meer te hebben. Daarom houden wij al onze uitgaven per maand bij. Het is een gedoe, maar zo houden we zicht op de gestelde kostenposten en dan specifiek de variabele kosten en ons budget voor eten. Ook dit doen wij in de te downloaden Excel sheet. Voor elke maand houden we binnen de opgestelde kostenposten bij hoeveel uitgaven we hebben gehad en zo zien we direct hoeveel er nog te besteden is die maand. Ook schrijven we hier de gereden kilometers in, maar misschien ga jij helemaal niet reizen met een auto of camper. Doe je dit wel dan kun je zien hoeveel kilometers je nog kunt rijden volgens de begroting.

Opmerking: Dit gedeelte staat opzettelijk los van het Begroting overzicht omdat het een controlemiddel is. Zo heeft het geen invloed op je begroting.

Opmerkingen, toevoegingen of vragen?

De Excel sheet is voor ons gebruik opgesteld, jouw situatie zal anders zijn. Je bent dan ook vrij om alles zelf naar eigen inzicht aan te passen. Werkt iets niet, of heb je een verbetering aangebracht laat het ons dan alsjeblieft weten zodat wij en andere bezoekers er ook van profiteren. Vragen over deze sheet of het bijhouden van je rondreis begroting? Neem dan contact met ons op via Facebook of het contactformulier.

6 comments on “Rondreis begroting bijhouden”

 1. Beste,
  Wij hebben al veel gereisd naar Italië, de laatste jaren voor een ontspannende zonvakantie tussen vooral Italianen in Torre lapillo. Maar met COVID tijden wil ik nadien liever met mijn eigen auto naar de hak reizen. Traag reizen en ik heb alle enkele tips van jullie kunnen gebruiken om er een reis te maken naar de uiteindelijke bestemming. De voorbereiding vind ik een hele goeie maar op mijn i pad kon ik die Exel bestanden niet downloaden. Is er misschien een andere manier om dit te bekomen?
  Vriendelijke groeten van een gepensioneerd koppel uit Antwerpen

  1. Hey, wat een heerlijk plan. Traag reizen is echt heerlijk, zal vast goed bevallen. O wat gek dat de iPad hem niet pakt. Ik het bestand zojuist naar het hier opgegeven e-mail adres gestuurd. Fijne reis!

 2. Hallo, wij willen ook gaan wonen en rondreizen met een mobilhome, nog te kopen. Maar kan je dit perfect ook met een grote mobilhome van ong 8,60 m

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram