Camper huren in Australië

Tips voor het vinden van jouw ideale huurcamper

De ultieme vrijheid ervaren in Australië? Alles zelf van dag tot dag bepalen en slapen op de mooiste plekjes? Dan is een camper huren the way to go! Met een camper ben je namelijk zo vrij als een vogel, als het regent rij je door tot de zon schijnt. Je bepaalt zelf elke avond waar je slaapt, of het op een luxe camping is of juist midden in de natuur. Maar een camper huren in Australië geeft je ook de echte Aussie vibe, want zelf doen ze niets liever dan er op uit trekken en kamperen in eigen land. Weet je eigenlijk al zeker dat je een camper in Australië wilt huren, scroll dan iets verder naar beneden en vul een offerteformulier in. Deze wordt direct naar TotallyCampers gestuurd, een boekingsagentschap dat al 20 jaar bestaat en door Nederlanders Down Under is opgericht. Ze bieden persoonlijke service én de beste prijzen. Ze werken alleen samen met betrouwbare en gerenommeerde verhuurders. Het huuraanbod in Australië is enorm, maar zij weten precies welke voertuigen beschikbaar zijn en zien door de bomen het bos juist wél!

Tip: Wil jij een camper huren in het Australische hoogseizoen (december t/m maart)? Doe dan op zijn minst driekwart jaar voor vertrek een offerteaanvraag. Dan zijn er nog campers beschikbaar voor een normale prijs. Dichterbij de vertrekdatum wordt het steeds lastiger om nog iets (betaalbaars) te vinden. Het is voor die periode eenvoudiger om een vliegticket te boeken dan om een camper te vinden, wees er dus op tijd bij!

Campers zijn door het hele land te huur, maar het breedste aanbod is in Sydney en Melbourne te vinden. Maar ook in Darwin, Brisbane, Perth, Cairns, Adelaide, Alice Springs of Broome begin je eenvoudig je camperreis. Meestal is het afleveren in een andere stad geen probleem. Zo kun je dus een mooie reisroute door Australië maken zonder dat je verplicht een ronde moet maken. Zo zie je meer en zit je minder lang op de weg.

De type campers die te huur zijn

Het aanbod campers in Australië is groot. Van luxe motorhomes, met vaak een vast bed, WC en douche aan boord tot camperbussen. Standaard bussen, ingericht als camper. Ook deze zijn nog relatief luxe ingericht, met in veel gevallen ook een WC aan boord. Klinkt dit je allemaal te duur, geen zorgen, er is ook een groot aanbod backpackerbusjes te huur. En ook hier helpt TotallyCampers je graag bij.

Motorhome huren

Motorhomes zijn voorzien van alle luxe die je maar kunt wensen. In Nederland worden het vaak gewoon campers genoemd, maar om het onderscheid tussen het andere aanbod duidelijker te maken houden we de term motorhome voor het gemak aan. In Australië is het aanbod motorhomes vaak maar een paar jaar oud, je rijdt dus in de nieuwste modellen. Let wel op, motorhomes zijn vaak grote voertuigen, die iets lomper zijn in het rijgedrag maar o zo fijn op de camping. Motorhomes zijn ideaal voor gezinnen.

Camperbussen in Australië

Een camperbus kan gezien worden als compacte motorhome. De meeste zijn ook van alle luxe voorzien, maar het is allemaal net wat minder ruim. Dit merk je in positieve zin terug in het rijgedrag, ze rijden een stuk vlotter en voelen minder lomp aan. Het voelt zeker wat meer als kamperen, maar met twee personen is een bus camper ideaal. Meer ruimte heb je simpelweg niet nodig. Camperbussen zijn voordeliger dan motorhomes, de huurprijs is lager en ook in verbruik zijn ze goedkoper.

Backpacker modellen

Australië is populair onder backpackers, maar niet iedereen heeft de luxe om meerdere maanden of een jaar te reizen en werken in dit waanzinnige land. Maar dat beperkt je niet in de backpacker ervaring, er is namelijk een breed aanbod campers voor mensen met een minder groot budget. De busjes gaan nog meer terug naar de basis. Maar uiteraard wel voorzien van alles wat je nodig hebt om te kamperen, er zit alleen geen WC in. En daar is de prijs dan ook naar. Backpacker modellen zijn ideaal als je op budget reist.

Soort huurcamper bepalen: let goed op bij het bepalen van je gewenste campermodel, wildkamperen is namelijk niet zomaar toegestaan in Australië. De app WikiCamps geeft je echter voldoende opties, in veel gevallen wordt het gewaardeerd als je reist met een zogenaamd self contained vehicle. Een camper waarbij je helemaal zelfvoorzienend bent, je kunt binnen koken, hebt voldoende water en misschien nog het belangrijkste, je kunt in de camper naar de WC.

Lees hieronder verder!
 • Een 4WD is soms geen overbodige luxe
  anemptytextlline
 • Ook West-Australië heeft een mooie zonsondergang
  anemptytextlline
 • Avond show in Zuid-Australië
  anemptytextlline
 • The Grampians National Park
  anemptytextlline
 • De skyline van Melbourne
  anemptytextlline