Rondreis voorbereiding

Rondreizen voor onbepaalde tijd dat is de droom. Een goede rondreis voorbereiding is hiervoor essentieel.

Rondreis voorbereiding

Budget opstellen voor een rondreis

Rondreizen voor onbepaalde tijd dat is de droom. Maar die droom verwezenlijken gaat niet zonder slag of stoot. Er gaat een (lange) voorbereiding aan vooraf. Het begint met waar en hoe je wilt gaan reizen maar ook voor welke periode. Alles helder? Mooi want nu begint het pas echt, geregel met gemeentes en de belastingdienst. Blijf je in Nederland ingeschreven staan of schrijf je je helemaal uit? Met deze pagina geven wij een inkijkje hoe we ons hebben voorbereid op onze rondreis. We zijn een aantal gekke dingen tegengekomen die naar voren komen in onderstaande artikelen.

Eén van de belangrijkste punten tijdens de voorbereiding is volgens ons de begroting. Hoelang kan je reizen met het huidige budget, wat kan je dan allemaal doen of wat juist niet? Wij hebben een Excel sheet opgesteld waar je dit allemaal overzichtelijk in bijhoudt. Kijk hoelang jij kunt reizen of hoeveel er nog verdiend moet worden voor jouw droomreis.

reis voorbereiding

Wij Reizen In, onze achtergrond

Na de reis in Nieuw-Zeeland (Thailand en Australië) was het voor ons snel duidelijk, we gaan rondtrekken in een camper met als vertrekpunt Nederland. In eerste instantie wilden we Europa bewaren tot na het pensioen, maar opeens kwam de realisatie, waarom? Europa heeft veel te bieden en wie weet waar we later wonen. Misschien is het dan helemaal niet meer dichtbij. De knoop is doorgehakt we gaan ons vergapen aan het Europese continent. Natuurlijk hebben we met andere ideeën gespeeld; backpacken door Azië, met een 4×4 dwars door Afrika of zigzaggend door Zuid-Amerika. Maar het idee om Nederland beetje bij beetje achter ons te laten won het. Deels omdat we op deze manier makkelijker kunnen werken tijdens de reis.

Hoewel onze reis misschien niet jouw rondreis is, komen veel punten in de voorbereiding waarschijnlijk sterk overeen. Het zijn punten waarmee je rekening kan houden en soms zelfs moet houden. Om het overzicht te bewaren is de voorbereiding uitgewerkt per onderwerp in onderstaande blogberichten. Vind het onderwerp waar je meer over wilt weten en lees snel verder.

Zelf bezig met je voorbereiding en heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via Instagram.

Blogberichten over rondreis voorbereidingen