Rondreis voorbereiding

Rondreizen voor onbepaalde tijd dat is de droom. Een goede rondreis voorbereiding is hiervoor essentieel.

Rondreis voorbereiding tips

Budget opstellen voor een rondreis

Rondreizen voor onbepaalde tijd dat is de droom. Maar die droom verwezenlijken gaat niet zonder slag of stoot. Er gaat een (lange) voorbereiding aan vooraf. Het begint met waar en hoe je wilt gaan reizen maar ook voor welke periode. Alles helder? Mooi want nu begint het pas echt, geregel met gemeentes en de belastingdienst. Blijf je in Nederland ingeschreven staan of schrijf je je helemaal uit? Met deze pagina geven wij een inkijkje in hoe we ons hebben voorbereid op onze rondreis. We zijn een aantal gekke dingen tegengekomen die naar voren komen in onderstaande blogartikelen.

Eén van de belangrijkste punten tijdens de voorbereiding is volgens ons de begroting. Hoelang kan je reizen met het huidige budget, wat kan je dan allemaal doen of wat juist niet? Wij hebben een Excel sheet opgesteld waar je dit allemaal overzichtelijk in bijhoudt. Kijk hoelang jij kunt reizen of hoeveel er nog verdiend moet worden voor jouw droomreis.

Reisverzekeringen

Verzekeringen toch wel belangrijk

Of je nu gaat backpacken, als digital nomad de wereld over trekt of met een camper, auto of fiets nieuwe landen ontdekt, een aantal verzekeringen zijn belangrijk om goed te regelen. Denk aan een uitgebreide reisverzekering, aanvullende zorgverzekering, camper, auto of motor verzekering, lang op reisverzekering of een verzekering voor het werken in het buitenland.

Er zit een verschil in de mogelijkheden van het regelen van verzekeringen in de duur van je reis. Ben je van plan om korter dan zes maanden door Europa te trekken dan is het allemaal vrij standaard te regelen. Maar zodra je buiten Europa en/of langer dan zes maanden wilt rondreizen dan worden de verzekeringen iets ingewikkelder. Maar maak je niet druk, we werken samen met JoHo, de specialist op dit gebied en samen geven we je graag nog meer informatie over de opties.

Reis voorbereiding blogs

Blogberichten over rondreis voorbereidingen