Zo lang mogelijk reizen

Hedendaagse nomaden op zoek naar een lijpe achtertuin

Home » Wij Reizen in » Zo lang mogelijk reizen

Deze pagina is misschien een beetje gek, want de hele website draait om landen waar wij ons huis hebben geparkeerd om te genieten van telkens een andere achtertuin. Maar voor wie het weten wil pakken we het hier chronologisch aan, zodat je een beter beeld krijgt van wanneer we waar uithingen en hoe onze reis er zo een beetje uit ziet. Het doel van onze reis? Een achtertuin vinden waar we nooit meer weg willen, maar om zeker te weten dat het de juiste is willen we eerst zoveel mogelijk alternatieven zien. Nogal dubbel, klopt. Voorlopig blijven we daarom nog even als een hedendaagse nomade op zoveel mogelijk plekken kamp op slaan.

De eerste reis in 2010

Na meer dan tien jaar dromen was 2010 het jaar waarin de droom van Dasja in vervulling ging; rondreizen en werken Nieuw-Zeeland. En dat samen met Lars.. 😉
Maar niet voordat er een korte tussenstop werd gemaakt in Thailand en Australië, zonde om niet uit het vliegtuig te stappen als hij er toch stopt. Twee weken in Thailand vlogen voorbij en de cultuurshock zorgde er direct voor dat het Nederlandse er af was. Daarna volgde een maand Australië totdat we de ultieme vrijheid ervoeren in Nieuw-Zeeland. Met ons eigen busje gaan en staan waar wij zin hadden. Uiteindelijk reden we goed 20.000 kilometer, en liepen er nog eens 200 tot Lars terug moest om de studie af te ronden. Dasja bleef nog wat langer om te werken. De ervaring van een eigen huisje op wielen beviel ons zo goed, dat we al in Nieuw-Zeeland begonnen te dromen over een volgende reis; vanuit Nederland. Na nog een studie voor ons beide gingen we die droom in 2015 ook echt leven.

De reis gaat verder in 2015

In augustus 2015 vonden we dat we genoeg geld op een hoop hadden gegooid om een huis te kopen. Een huis op wielen dan wel, maar toch. In augustus kregen we de sleutel en na het opzeggen en verkopen van alles wat niet mee werd verhuisd begon het nomaden bestaan in oktober 2015. Eerst wat onwennig aangezien we nog zo dicht bij Nederland waren, maar na een maand in Frankrijk wisten we dit gevoel in Bretagne van ons af te schudden. Het Nederlandse was er weer van af. Via de kust zijn we naar beneden gezakt om langs de Pyreneeën via Andorra naar Barcelona te rijden. In Spanje ging het tempo wat omhoog tot we net voor de kerst Portugal bereiken.

 • Dasja en Ninja met de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Italië hot water stream
  DCIM105GOPROG0304164.
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • Camper aan de kant Lars wil het ook opnemen
  anemptytextlline
 • reizen met dasja
  Dasja aan het onderhandelen
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Nu mag Lars mee met de IJslandse vissersschepen
  anemptytextlline
 • Lachen voor de foto Ninja
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Blog nieuw-zeeland
  anemptytextlline
 • Ninja in Oukaimeden met uitzicht over Marrakech
  anemptytextlline
 • Dasja geniet van de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja genieten van de Ouzoud waterval
  anemptytextlline
 • Campervakantie IJsland
  anemptytextlline
 • Ninja op Monte Monaco
  anemptytextlline
 • Omgebouwde camper
  anemptytextlline
 • Hallo Ninja
  anemptytextlline
 • Dasja helemaal happy in de Ben Yousses Madrasa
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ninja maakt 2016

In Portugal zorgt Ninja ervoor dat we een stap dichterbij huisje, boompje, beestje komen. Na samen kriskras door zijn geboorteland te rijden gaan we via Madrid richting Zuid-Frankrijk en door naar Nederland. Het is zomer en er kan gewerkt worden. Na een intensieve trainingsperiode met Ninja komt de lastigste beslissing sinds ons vertrek in 2015; Ninja kan niet mee naar IJsland. We weten niet hoelang we het volhouden om te blijven rondtrekken als hedendaagse nomaden. En IJsland met een eigen camper kan niet anders dan een unieke ervaring zijn. De kogel gaat door de kerk, we gaan. Eén week Faeröer eilanden en vijf weken IJsland. Wat een ervaring maar niet hetzelfde zonder Ninja. Hij vergeeft ons gelukkig snel en samen vervolgen we de weg naar Italië.

2017 begint met een nieuw continent

Net het nieuwe jaar in rijden we van Italië naar Zuid-Spanje om de oversteek te maken naar ons derde continent; AFRIKA. Officieel het vierde continent aangezien IJsland voor de helft op de Noord-Amerikaanse tektonische plaat ligt, maar who’s counting. Helaas blijft het, deze keer, bij Marokko. De omringende landen zijn op dit moment niet de meest uitnodigende, en aangezien we nog lang niet alles in Europa hebben gezien keren we na drie maanden terug.

Wordt vervolgd

Op dit moment zijn we nog niet klaar met reizen, de camper doet het goed en een huis dat niet op wielen staat voelt nog een beetje gek. Bovendien hebben we de ideale achtertuin nog niet gevonden. Aangezien we ook nu blijven dromen hebben we zeker een verlanglijstje hangen; Scandinavië, de Balkan, tot aan Mongolië rijden en de oversteek naar Amerika en Canada maken. Maar wanneer en in welke volgorde? Geen idee..

3 Reacties

 1. Avatar

  Juist ingelogd,en ik kijk uit naar jullie avonturen!!
  grts.,
  Richy

  Antwoord
 2. Avatar

  Waarom hebt u nog niet via de Balkan naar Griekenland of Turkije gereisd. Ik ben er van overtuigd dat zeker Turkije iets voor jullie zou kunnen worden om te overwinteren bv.

  Antwoord
  • Dasja

   Hi Pascua,

   Dankjewel voor je reactie en tip! We worden zeker steeds enthousiaster over Turkije. En de Balkan en Griekenland staan ook hoog op onze lijst. Maar het is er gewoonweg nog niet van gekomen. We verwachten na de bouw van de nieuwe camper eerst richting Scandinavië en Polen te gaan. Daarna zien we weer verder.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *