Met een hond in de camper reizen

Maakt een hond het reizen met een camper leuker?

Geschreven door: Dasja

Toen we Nederland voor het nieuwe avontuur verlieten was dit nog zonder het gezelschap van een trouwe viervoeter. We waren zelfs een beetje sceptisch of het wel praktisch zou zijn om een hond te hebben op die paar vierkante meter in de camper. Zou het onze reisplannen niet in de weg gaan zitten? Na lang wikken en wegen zijn we toch overstag gegaan. Na ongeveer vier maanden onderweg met de camper hebben we een hond geadopteerd in Portugal. Ninja reist nu met ons mee in de camper over de wereld! Hoe het is om met een hond samen rond te reizen? We verklappen je alvast één ding, het is de beste beslissing geweest die we tot nu toe gemaakt hebben.

Met een hond reizen in een camper

Laten we maar gelijk beginnen met onze mening, met een hond reizen in een camper is heel chill. Om verschillende redenen. Het geeft een extra dimensie aan de reis, hoewel we de reis altijd met zijn tweeën deelden is het gezelschap van drie toch net iets gezelliger.

Het grappige is dat vooral de praktische dingen ervoor zorgen dat we nog meer aan het genieten zijn van onze reis. Ninja zorgt voor veel meer structuur, we laten hem (en onszelf) minimaal vier keer per dag uit. Elke ronde proberen we anders te lopen waardoor we plekken vaak veel beter leren kennen. Zonder Ninja was er nooit echt een reden om op zo'n grondige ontdekkingstocht te gaan. Maar ook de strandwandelingen en hikes door de bossen en bergen worden een stuk leuker als je ze samen met de hond loopt.

Wat we vooraf niet hadden verwacht is het contact dat een hond met zich meebrengt. Of het nu een praatje is met andere hondeneigenaren of simpelweg mensen die even de aandacht van Ninja vragen. Sinds we met Ninja reizen maken we meer contact, het heeft zelfs nieuwe klanten opgeleverd.

Een hond zorgt voor de kleine dingen die bijdrage aan een onvergetelijke reis. Elke dag liggen we minimaal een paar keer dubbel om de dingen die Ninja doet, of om de reacties van andere mensen. Wij kunnen niet meer zonder, en zijn ervan overtuigd dat een hond in de camper je nog meer laat genieten van je rondreis. Uiteraard is een voorliefde voor honden wel zo op zijn plaats. 😉

Tekst gaat hieronder verder!
 • Werken in de camper
  anemptytextlline
 • Reizen in beeld Lanzarote
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • wildkamperen in marokko met camper
  Wildkamperen met uitzicht
  anemptytextlline
 • Rondreizen in Lanzarote
  anemptytextlline
 • DCIM100GOPROGOPR8996.
  anemptytextlline
 • Met Brutus op ontdekkingstocht
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op strand Algarve
  anemptytextlline
 • Roadtrip Nieuw-Zeeland
  Koop een camper of auto en ga op avontuur
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline