Camper (aanbouw) verzekering

Je zelfbouw camper verzekeren? Met een aanbouw verzekering!

Geschreven door: Lars

Heeft de toekomstige camper nog een normale verzekering, maar is de bouw al begonnen dan kan in het geval van schade de verzekeraar moeilijk gaan doen. Het voertuig voldoet dan namelijk niet meer aan de eisen van een autoverzekering. Dit kan een reden zijn dat je autoverzekeraar een eventuele schade niet wilt vergoeden. Een camperverzekering kan juist pas worden afgesloten als de bus daadwerkelijk als camper geregistreerd staat, dus na de RDW-camperkeuring. Gelukkig is er een tussenoplossing; de camper aanbouw verzekering.

Uiteraard gaan we verderop in dit blog ook in op de opties van een normale camperverzekering en eventuele aanvullende eisen zoals een waarde taxatie en veiligheidscontrole. Want die kunnen vanuit een verzekeringsmaatschappij verplicht gesteld worden bij zelfbouw campers. Ook gaan we in op no-claimkortingen bij campers.

Een zelfbouw camper tijdens de ombouw verzekeren?

Voor een camperverzekering moet het voertuig voldoen aan een aantal voorwaarde voldoen. Zo moet het als camper geregistreerd staan. En daarmee voldoen aan de voorwaarden van het RDW (en de belastingdienst). Bij de meeste van ons is dit echter pas het geval nadat de ombouw is afgerond. Als we dus pas echt de camperkeuring hebben gedaan en daarmee als camper geregistreerd staan.

Tip: Hoewel je tijdens de bouw zou kunnen kiezen om geen verzekering af te sluiten (als het voertuig op privéterrein staat en geschorst is), is dit niet aan te raden. Ja je bespaart maandelijks geld, maar je neemt een risico. De camper to be kan gestolen worden of er kan brand of stormschade ontstaan. Doom scenario’s uiteraard. Maar het zal je maar gebeuren dat je niet verzekerd bent, bijna klaar met de bouw en een flinke schade krijgt. Gelukkig is er een goedkoper verzekeringsalternatief die tijdens het bouwproces afgesloten kan worden; de aanbouw verzekering.