Tips om energie te besparen als je op vakantie bent

Voorkom onnodig energieverbruik terwijl je niet thuis bent

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Energie besparen wanneer jij op vakantie gaat? Duurzaamheid kun je doortrekken in jouw avontuurlijke reizen. Wanneer je reist, kun je een hoop energie en daarmee geld besparen. Wil jij meer weten over hoe je duurzaam kunt reizen en daarmee energie kunt besparen? Lees dan gauw de volgende tips om energie te besparen als je op vakantie bent. Geniet zorgeloos van een onvergetelijke vakantie en houdt de energiekosten laag.

Energie thuis

Ga jij een aantal weken backpacken of ben je een tijd niet thuis vanwege een vakantie? Dan kun je heel wat besparen door ervoor te zorgen dat er thuis niet onnodig veel energie wordt verbruikt. Haal alle stekkers uit de stopcontacten op sluipverbruik te voorkomen. Het is namelijk zonde als je thuis energie verbruikt, als je hier geen gebruik van maakt. Ga daarnaast energie vergelijken en check wat voor jou de goedkoopste energieleverancier is. Zo betaal je nooit te veel voor je energie.

Koelkast en vriezer

Wist je dat jouw koelkast en vriezer dagelijks enorm veel energie verbruiken? Op vakantie heb je er natuurlijk niets aan dat je een pak diepvrieserwten gekoeld in jouw vriezer hebt liggen. Ga je op vakantie? Zorg dan dat jouw koelkast en vriezer leeg zijn en zet deze uit. Je maakt geen gebruik van deze apparaten en het is zonde om hier veel energie aan te verbruiken. Houdt bij het ontdooien van de vriezer wel rekening met het gesmolten ijs. Je kunt het water opvangen met handdoeken en een houten spatel gebruiken om grote stukken ijs te verwijderen.

Lees hieronder verder!
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja in de palmvalei
  anemptytextlline
 • Kamperen in Van Valley Marokko
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • oost ijsland hoogtepunten
  Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • Wildkamperen onder een stuwdam
  anemptytextlline
 • Kamperen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Kamperen in het binnenland van Canterbury
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op de painted rocks
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tijdschakelaar

Vind je het maar niets als er echt geen teken van leven in huis is? Houd de energiekosten dan alsnog laag en regel een tijdschakelaar. Zo kun je instellen dat er alleen op bepaalde tijden een lampje brandt en valt jouw huis niet eenvoudig ten prooi aan inbrekers. Je houdt tegelijkertijd de energiekosten laag, omdat de lamp niet continu hoeft te branden. Een andere optie is tuinverlichting die aan gaat bij beweging. Ook hiermee kun je inbrekers afschrikken.

Zonne-energie

Ben jij een echte avonturier en houd je van actieve vakanties? Dan kun je heel wat energie besparen door apparatuur die op zonne-energie werkt. Op zoek naar een stopcontact is natuurlijk niet mogelijk in de vrije natuur. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een oplader die op zonne-energie werkt. Zo kun je gebruikmaken van zonne-energie om al jouw elektronische apparaten te laden tijden de reis.

Lig jij te dobberen op een luchtbedje aan een exotische kust, of ben je op avontuur in de bergen? Dan wil je geen zorgen hebben over het energieverbruik thuis. Regel jouw zaakjes voordat je op reis gaat en geniet van een duurzame reis. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram