RevolutionRace review (mannen)

Betaalbare Zweedse kwaliteit outdoor kleding, kan dat?

Geschreven door: Lars

Voor ons bezoek aan IJsland wisten we al dat de juiste kleding het verschil ging maken. Hoewel het lastig blijft om precies te weten wat je nodig hebt maakt het brede aanbod, de uiteenlopende prijsklassen het allemaal ook niet makkelijker. Want duurder zou wel beter zijn, toch? Je geeft dan ook makkelijk een godsvermogen uit. Tijdens onze reis door Zweden anderhalf jaar geleden werd ons wederom duidelijk wat er nodig is om goed voorbereid op pad te gaan. De Zweden geven namelijk het perfecte voorbeeld, je zult niet snel een Zweed aantreffen die niet van top tot teen is uitgerust in de perfecte hike-uitrusting.  Ze zijn op alles voorbereid, doen alles zo goed mogelijk en daar hebben ze alle reden voor.

Nu we weer een reis maken door Scandinavië (en de Baltische Staten) is het ideale moment daar om RevolutionRace te testen. Hoewel we nog aan het begin staan van de reis, hebben we al enkele maanden van testen achter ons. Dus hierbij mijn RevolutionRace review. Is het echt de Zweedse kwaliteit maar dan betaalbaar?

Mijn maten: Ik draag op de foto’s zowel maat M voor de Trail Jacket als de RVRC GP Pro Zip-off Pants.

Soft shell Trail Jacket

Persoonlijk ben ik fan van soft shell jassen. Voor iemand die het snel (te) warm heeft is dit de ideale jas wanneer je waarschijnlijk geen regen tegenkomt. Soft shell jassen zijn gemaakt van zachte rekbare stof waardoor het bijna aanvoelt als een trui. Ademend vermogen is belangrijk waardoor zweten wordt geminimaliseerd. Juist door die stretch en ademend vermogen is het een multifunctionele jas die je aankan tijdens het hiken, mountainbiken maar ook voor het slenteren door de stad. 

De Olive Oil Trail Jacket die ik heb mogen testen is dan ook snel mijn favoriete jas geworden. Ik draag hem eigenlijk standaard bij temperaturen net boven de 0 graden (met de juiste onderlaag) tot een graad of 17. Wel moet het niet met zekerheid flink gaan regenen. Want hoewel hij bestand is tegen regenbuien mogen deze niet te lang duren. Na ongeveer drie kwartier in een redelijke regenbui komt er vocht door de stiknaden heen. Kleine korte buien zijn dan weer helemaal geen punt, de jas is vaak al droog voordat de volgende bui weer begint.

Mijn mening over de Trail Jacket van RevolutionRace

Het fijne aan deze jas zit hem in de details. Zo maakt de hoge kraag hem ideaal voor de koudere dagen. Uiteraard moet je dan een goede onderlaag gebruiken (fleece of thermoshirt) maar de hoge kraag is ideaal om de wind uit je gezicht te houden. Het is even oppassen dat mijn baard niet tussen de rits komt, maar dat heb ik er graag voor over!

Waar veel jassen zeggen ademend te zijn, of ventilatiemogelijkheden te hebben, valt dit in de praktijk vaak wat tegen. Bij de Trail Jacket is dit niet het geval, hij heeft geen gaas of gedoe bij de ventilatieopening onder de oksels, het is gewoon een groot gapend gat en ik vind het heerlijk! Het is even stoeien om de capuchon fijn te krijgen, in tegenstelling tot de jas van Dasja heeft deze geen verstevigde capuchon waardoor de capuchon wat kan inzakken. Maar met de verstelmogelijkheden kom je een heel eind, al was het nóg fijner geweest als er een vaste vorm in de “klep” had gezeten. De Trail Jacket heeft voldoende zakken, die bij de borst vind ik persoonlijk net iets te groot. Dit is namelijk mijn go-to plek voor mijn telefoon en die zakt nu steeds diagonaal wat minder fijn zit.

 • Ademend vermogen 5/5
 • Waterbestendigheid 3/5
 • Winddichtheid 2/5

Hoewel er kleine puntjes zijn die beter hadden gekund, is dit met afstand mijn meest favoriete jas van de afgelopen jaren. De Zweedse kwaliteit straalt ervan af en met een prijs net boven de €100,- is dit een betaalbare soft shell van kwaliteit.

Tip: We mogen jullie van 19-05 t/m 02-06 15% korting geven op jouw RevolutionRace bestelling. Gebruik de code: REIZENIN15

Tekst gaat hieronder verder!
 • 2 kleuren rits
  anemptytextlline
 • De outfit voor divers weer
  anemptytextlline
 • Zo fijn die kraag
  anemptytextlline
 • Kenny spelen
  anemptytextlline
 • Dat is pas ademend vermogen
  anemptytextlline
 • Afrits broeken zijn weer in
  anemptytextlline