RevolutionRace review (mannen)

Betaalbare Zweedse kwaliteit outdoor kleding, kan dat?

Geschreven door: Lars

Voor ons bezoek aan IJsland wisten we al dat de juiste kleding het verschil ging maken. Hoewel het lastig blijft om precies te weten wat je nodig hebt maakt het brede aanbod, de uiteenlopende prijsklassen het allemaal ook niet makkelijker. Want duurder zou wel beter zijn, toch? Je geeft dan ook makkelijk een godsvermogen uit. Tijdens onze reis door Zweden anderhalf jaar geleden werd ons wederom duidelijk wat er nodig is om goed voorbereid op pad te gaan. De Zweden geven namelijk het perfecte voorbeeld, je zult niet snel een Zweed aantreffen die niet van top tot teen is uitgerust in de perfecte hike-uitrusting.  Ze zijn op alles voorbereid, doen alles zo goed mogelijk en daar hebben ze alle reden voor.

Nu we weer een reis maken door Scandinavië (en de Baltische Staten) is het ideale moment daar om RevolutionRace te testen. Hoewel we nog aan het begin staan van de reis, hebben we al enkele maanden van testen achter ons. Dus hierbij mijn RevolutionRace review. Is het echt de Zweedse kwaliteit maar dan betaalbaar?

Mijn maten: Ik draag op de foto’s zowel maat M voor de Trail Jacket als de RVRC GP Pro Zip-off Pants.

Soft shell Trail Jacket

Persoonlijk ben ik fan van soft shell jassen. Voor iemand die het snel (te) warm heeft is dit de ideale jas wanneer je waarschijnlijk geen regen tegenkomt. Soft shell jassen zijn gemaakt van zachte rekbare stof waardoor het bijna aanvoelt als een trui. Ademend vermogen is belangrijk waardoor zweten wordt geminimaliseerd. Juist door die stretch en ademend vermogen is het een multifunctionele jas die je aankan tijdens het hiken, mountainbiken maar ook voor het slenteren door de stad. 

De Olive Oil Trail Jacket die ik heb mogen testen is dan ook snel mijn favoriete jas geworden. Ik draag hem eigenlijk standaard bij temperaturen net boven de 0 graden (met de juiste onderlaag) tot een graad of 17. Wel moet het niet met zekerheid flink gaan regenen. Want hoewel hij bestand is tegen regenbuien mogen deze niet te lang duren. Na ongeveer drie kwartier in een redelijke regenbui komt er vocht door de stiknaden heen. Kleine korte buien zijn dan weer helemaal geen punt, de jas is vaak al droog voordat de volgende bui weer begint.

Mijn mening over de Trail Jacket van RevolutionRace

Het fijne aan deze jas zit hem in de details. Zo maakt de hoge kraag hem ideaal voor de koudere dagen. Uiteraard moet je dan een goede onderlaag gebruiken (fleece of thermoshirt) maar de hoge kraag is ideaal om de wind uit je gezicht te houden. Het is even oppassen dat mijn baard niet tussen de rits komt, maar dat heb ik er graag voor over!

Waar veel jassen zeggen ademend te zijn, of ventilatiemogelijkheden te hebben, valt dit in de praktijk vaak wat tegen. Bij de Trail Jacket is dit niet het geval, hij heeft geen gaas of gedoe bij de ventilatieopening onder de oksels, het is gewoon een groot gapend gat en ik vind het heerlijk! Het is even stoeien om de capuchon fijn te krijgen, in tegenstelling tot de jas van Dasja heeft deze geen verstevigde capuchon waardoor de capuchon wat kan inzakken. Maar met de verstelmogelijkheden kom je een heel eind, al was het nóg fijner geweest als er een vaste vorm in de “klep” had gezeten. De Trail Jacket heeft voldoende zakken, die bij de borst vind ik persoonlijk net iets te groot. Dit is namelijk mijn go-to plek voor mijn telefoon en die zakt nu steeds diagonaal wat minder fijn zit.

  • Ademend vermogen 5/5
  • Waterbestendigheid 3/5
  • Winddichtheid 2/5

Hoewel er kleine puntjes zijn die beter hadden gekund, is dit met afstand mijn meest favoriete jas van de afgelopen jaren. De Zweedse kwaliteit straalt ervan af en met een prijs net boven de €100,- is dit een betaalbare soft shell van kwaliteit.

Tip: We mogen jullie van 19-05 t/m 02-06 15% korting geven op jouw RevolutionRace bestelling. Gebruik de code: REIZENIN15

Tekst gaat hieronder verder!
  • Voldoende mogelijkheden om de capuchon te stellen
    anemptytextlline
  • Kenny spelen
    anemptytextlline
  • De outfit voor divers weer
    anemptytextlline
  • Dat is pas ademend vermogen
    anemptytextlline
  • Voldoende zakken en extras
    anemptytextlline
  • Heerlijke combi
    anemptytextlline
  • 2 kleuren rits
    anemptytextlline
  • Zo fijn die kraag
    anemptytextlline
  • Afrits broeken zijn weer in
    anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

RVRC GP Pro Zip-off Pants

Lang heb ik de toegevoegde waarde van hiking broeken onderschat. Elke broek die fijn zit kan je toch aan als je gaat hiken? Hoewel dat tot op zekere hoogte klopt ben ik nu helemaal om. Deze broek trek ik zelfs aan als we iets langer dan normaal gaan lopen met Ninja. Een goede hiking broek geeft je namelijk de vrijheid om te bewegen, om hem goor te maken en is tot op zekere mate waterafstotend. En precies dat is de RVRC GP Pro Zip-ff Pants. Waar spijkerbroeken of zelfs joggingbroeken vaak te strak zitten en niet goed tegen grotere hoogteverschillen kunnen of juist delen van je benen afklemmen, heb je met een specifieke hikebroek de bewegingsvrijheid waarmee je uitscheuren voorkomt.

Ik heb de Zwarte RVRC GP Pro Zip-off Pants getest. En zoals gezegd, ik draag hem niet enkel tijdens het hiken maar ook regelmatig tijdens het uitlaten van Ninja. Als het een beetje slecht weer is, of als we voor een lange wandeling gaan. Deze broek is redelijk bestand tegen regen en wind maar doordat het een afritsbroek is maakt zelfs een plotselinge temperatuurstijging niet meer uit.

Mijn mening over de RVRC GP Pro Zip-off Pants

Ook hier komt de Zweedse kwaliteit terug in de details. Beginnend bij de af te ritsen pijpen. Deze hebben beide een eigen kleur rits, zodat je makkelijk de juiste pijp aan het juiste been ritst. De broek is op de juiste plaatsen verstevigd (dijen, onderbenen en zitvlak) en heeft extra stretch (binnenkant van de dijen en achter de knieën). Met zeven zakken kan je praktisch alles kwijt in deze broek, al is een riem dan waarschijnlijk wel aan te raden (in mijn geval althans). Het elastiek is waarschijnlijk net niet strak/sterk genoeg en is niet aan te trekken.

Ook deze broek heb ik getest van net boven het vriespunt tot in de 20 graden (afgeritst) en heeft niet teleurgesteld. Regendruppels blijven bij lichte regen mooi op de broek liggen en ook als het koud is warm je snel genoeg op tijdens het lopen. Ik baal dan ook elke keer als de broek in de wasmand zit.

  • Ademend vermogen 3/5
  • Waterbestendigheid 2/5
  • Winddichtheid 4/5

Kwaliteit is uiteraard niet goedkoop, maar de RVRC GP Pro Zip-off Pants maakt het wel betaalbaar. Ook voor deze broek betaal je net iets meer dan €100,-. Dankzij zijn veelzijdigheid is dit een broek die je waarschijnlijk het hele jaar door kunt dragen. Dat maakt het wat mij betreft een prima investering! Ik wil er nu al twee, voor als er één in de wasmand zit.

Tip: We mogen jullie van 19-05 t/m 02-05 15% korting geven op jouw RevolutionRace bestelling. Gebruik de code: REIZENIN15

De service van RevolutionRace

Hoewel ik meestal geen grote fan ben van de mogelijkheid om enkel online te kopen, maakt de service van RevolutionRace veel goed. Zeker bij dit soort producten zou ik ze eigenlijk eerst in de winkel willen zien, voelen en passen. Maar dankzij de duidelijke maattabellen en goede aftersales zou ik hier de volgende keer prima weer online bestellen.

Zo zat ik volgens de maattabel op het randje tussen maat S en M voor de afritsbroek. In mijn hoop ooit in aanmerking te komen voor een S’je had ik deze besteld. Helaas zat deze toch te strak (vooral de pijpen). Er waren meerdere opties; terugsturen en zelf vast een nieuwe kopen om vervolgens je geld teruggestort te krijgen (snelste manier om toch de juiste maat in huis te hebben), terugsturen met verzoek te ruilen voor andere maat of terugsturen en je geld terugkrijgen. En dat allemaal kosteloos en zonder vragen.

Dus of ik tevreden ben en RevolutionRace kan aanbevelen? Zeker, dit voelt als Zweedse kwaliteit die betaalbaar is en met de service die je erbij verwacht.

Geschreven door:
Lars
is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

Toffe accessoires voor je camper? Check onze campershop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
cross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram