Huis opzeggen voor de reis

Bijna al onze spullen zijn verkocht of staan opgeslagen

Geschreven door: Lars

Een tijdje hebben we gespeeld met het idee om ons huurhuis nog even aan te houden terwijl we onze eerste proefrit zouden gaan maken. Mocht er iets gebeuren met de camper of mocht het totaal tegen verwachting in toch niet bevallen dan hadden we in ieder geval iets om in thuis te komen. Na een avondje rekenen komen we tot de conclusie dat de voordelen niet opwegen tegen de nadelen. Anders gezegd het zou een duur grapje zijn om ons huis waarschijnlijk onnodig aan te houden. Daarom zijn we in het diepe gesprongen en hebben we alles wat voor ons geen waarde heeft verkocht. De belangrijkste spullen staan nu op een zolder opgeslagen, te wachten tot ze er ooit weer afgehaald worden.

De kosten van het huis aanhouden

Het zou dus een dure grap worden om ons huurhuis langer aan te houden dan strikt noodzakelijk. We betaalden rond de €700,- per maand en in ons eerste plan startte de reis met een proefrit van drie maanden. Kosten voor alleen de huur kwam op €2100,- uit, zonder gemeentelijke belastingen. Als je onze begroting hebt gezien kunnen we daar goed anderhalve maand van reizen. In dit geval vonden we de kosten niet opwegen tegen de baten en hebben daarom ons huurhuis opgezegd. In oktober 2015 zijn we vertrokken, zonder een proefrit te hebben gemaakt. Tot op heden hebben we daar totaal geen spijt van.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Prima kamp voor een nacht
  anemptytextlline
 • oost ijsland hoogtepunten
  Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja met de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Dasja loopt de zon tegemoet in Ameixial
  anemptytextlline
 • Offroaden
  anemptytextlline
 • Dasja geniet van de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • Route met camper door Bardenas Reales
  anemptytextlline
 • Laugavegur trail voorbereiding
  Goede voorbereiding is key voor de Laugavegur trail
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Elvas
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Bijna alles verkopen

We hadden een huis vol spullen en hoewel ze echt van ons waren, had een groot deel geen diepere betekenis of waarde. We zijn in onze omgeving gaan rondvragen wie wat nog zou kunnen gebruiken. Op die manier raakten we een groot deel van onze spullen snel kwijt. Het grote voordeel hiervan was dat de spullen pas in de laatste dagen voor ons vertrek zijn opgehaald zodat we er nog zo lang mogelijk gebruik van konden maken. De spullen die geen bekende bestemming kregen zijn op Marktplaats gezet en een maand voor vertrek beetje bij beetje verkocht. Denk hierbij aan stapels dvd's, squashrackets, eettafel en stoelen, etc. Al met al heeft deze verkoop bijna €750,- opgeleverd.

Persoonlijke spullen opslaan

De spullen die we niet weg wilden doen omdat ze te persoonlijk zijn of omdat we ze simpelweg te vet vinden, staan opgeslagen op de zolder van ons briefadres. Gelukkig dat deze ruimte er is. Anders hadden we moeten kijken naar een betaalde opslag en komen er meer vaste kosten bij. Voor enkele spullen hebben we een tijdelijk huis gevonden. Dit klinkt misschien gek maar het is een ideale oplossing om (nog) meer spullen te bewaren of juist om minder spullen in opslag te plaatsen en er tegelijkertijd iemand blij mee te maken. Het is dan wel belangrijk om ze niet te vergeten na terugkomst..

Meer over de voorbereidingen op onze reis lees je hier.

Geschreven door:
Lars
is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks