De verschillende ontmoetingen met mensen tijdens onze reis

Hoewel we alleen reizen, zijn we bijna nooit alleen

Geschreven door: Dasja

Het lijkt soms alsof het reizen met een camper een eenzaam bestaan is, maar het tegendeel is waar. Hoewel je soms zeker op jezelf aangewezen bent, zijn er genoeg mensen om je heen om lief en leed mee te delen. Als je dat wilt. Dit kunnen locals zijn, vaak zijn het andere langetermijnreizigers. Een enkele keer een vakantieganger. We delen graag een paar van onze leukste reismomenten dat leidde tot nieuwe vriendschappen. Om te laten zien hoe makkelijk het af en toe gaat, maar ook om inzicht te geven in hoe andere mensen reizen.

Vrienden uit polen

Op Sicilië‚ stonden we, tijdens onze laatste dagen op het eiland, toevallig naast een jong Pools gezin. Omdat zij ook op het punt stonden Sicilië achter zich te laten was het besluit om samen naar Pompeï te reizen snel gemaakt. Uiteindelijk reizen we vier weken samen door Italië, langs de Middellandse Zee omhoog en vieren we o.a. kerst samen.

Het verhaal: De meeste mensen reizen voor een lange periode in een eigen camper, zij niet. Door sterke onderhandelingen hebben ze het voor elkaar gekregen een, vijf jaar oude, camper voor een jaar te huren (voor €6.000,-). Met z'n drieën trekken ze door Europa om na te denken hoe de toekomst eruit moet gaan zien voordat de kleine naar school gaat.

Vaak heeft iedereen zijn eigen manier van reizen, hoogtepunten die onderweg niet gemist mogen worden en een eigen reistempo. Over het algemeen reizen we dan ook vaak maar enkele dagen samen op met anderen. In dit geval viel alles zo goed op zijn plek dat we in totaal zes weken samen reizen. Door heel Italië‚ en Spanje totdat de plannen de routes uit elkaar sturen. Wij pakken de ferry naar Marokko terwijl zij verder gaan naar Portugal.

De achtervolging

Aangezien wij graag zo veel mogelijk zien tijdens onze reis leggen we nooit grote afstanden op een dag af. We stoppen regelmatig en hebben een bucketlist met wat we niet willen missen. Dat was nieuw voor onze Poolse vrienden. Ze waren meer bezig met genieten van het klimaat en de tijd met hun dochtertje. Ze hebben ons letterlijk zes weken lang overal naar toe gevolgd, met ons goedkeuren. 😉 Daardoor hebben ze een hele nieuwe kijk op het reizen in een camper gekregen. En wij hebben een nieuwe kijk op opvoeding gekregen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Lars & Dasja bij Cascate del Mulino Italië
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op strand Algarve
  anemptytextlline
 • DCIM100GOPROGOPR8996.
  anemptytextlline
 • Werken in de camper
  anemptytextlline
 • Rondreizen in Lanzarote
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline