Een dringend verzoek aan de gepensioneerde camperaars

Willen jullie a.u.b. stoppen met het vervuilen van (andermans) land?

Geschreven door: Lars

Ja we scheren in dit blog alle oudere, gepensioneerde camperaars over één kam. Vertoon jij, of vertoont u, dit gedrag niet dan hierbij onze excuses. Maar dit moet van ons hart, want wat we zien gebeuren is zorgwekkend! In het geval dat je dit gedrag niet vertoont dan kun je ons helpen dit ongewenste gedrag uit de wereld te helpen.

Het is opvallend om te zien hoe onze generaties verschillen wat opvattingen betreft rondom afval, watergebruik en vooral het lozen van (chemische) toiletten. Er wordt vaak gezegd dat de jeugd van tegenwoordig zo slecht is, maar wat we de ouderen zien doen shockeert ons vaker. Grof gezegd kunnen we over een aantal jaren aan jullie terugdenken als de generatie die de wereld heeft opgebouwd, om hem vervolgens eigenhandig weer af te breken. En dat vooral uit luiheid.

(Chemische) toiletten legen in de natuur of rioolputten

Hoeveel mensen het ook doen of waar het riool van de camping ook uitkomt, het is goor, niet oké, vervuilend en nog zo veel meer om je (chemisch) toilet te legen in de natuur of zomaar in een rioolput. Argumentatie als dit gaat gewoon echt niet op:

"wij gebruiken geen chemicaliën en omdat dit toch een soort stortplek is, gooi ik het er net als iedereen wel gewoon bij. Het riool van de camping komt toch ook op zo een plek uit".

Wat er ondertussen gebeurt, iedereen van jullie generatie begint zo te denken. Er ontstaat een poel van uitwerpselen dat het grondwater van de lokale bevolking begint te vervuilen. Om nog maar even niet over die onmogelijke stank te beginnen. En ja, misschien heb je gelijk wat die camping betreft. Maar dan is het tenminste nog de verantwoordelijkheid van de lokale bevolking. Nu worden ze opgezadeld met een probleem waarvan jij denkt dat hij wel oké is.

Ook zijn we deze argumentatie tegengekomen voor het dumpen van het toilet in een rioolput.

"Met zoveel campers zou de gemeente of het stadsbestuur toch gewoon een campingplaats moeten bouwen. Met een plek voor water en het lozen van een toilet. Nu gooi ik hem gewoon in een rioolput".

Jij bent te gast, niemand heeft gevraagd om met tientallen campers die kant op te komen. Hoe zou je het vinden als er bij jou voor de deur opeens vijftien campers staan die allemaal hun chemische toilet in en naast een opengetrokken putdeksel gooien?

Dus: Rij a.u.b. gewoon naar een camping of camperplek met dumpfaciliteiten. Betaal een paar euro en verstoor de natuur en het normale leven niet!

PS. Ja, helaas zijn dit echte quotes.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Lars & Dasja bij Cascate del Mulino Italië
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Rondreizen in Lanzarote
  anemptytextlline
 • DCIM100GOPROGOPR8996.
  anemptytextlline
 • Roadtrip Nieuw-Zeeland
  Koop een camper of auto en ga op avontuur
  anemptytextlline