Portugal ideaal voor beginnende vanlifer

Kom je net kijken met je campertje, begin dan hier

Geschreven door: Mattias

Leven in een busje of campertje, de ultieme vrijheid. Tegelijkertijd ook de optimale vorm van onzekerheid: onbekende plekken, nieuwe culturen, afhankelijk van openbare voorzieningen, en de spanning van een leven 'op straat'. Vanlife, dat is niet voor iedereen weggelegd en je zult tijd nodig hebben om aan het nomadenbestaan gewend te raken, ook al is het maar voor een vakantie van een paar weken. Kom je net kijken? Dan is Portugal het ideale land om met dit leventje bekend te raken. Lees hier waarom Portugal de vanlife hemel is.

Portugal is een fantastisch land

Het belangrijkste is natuurlijk dat Portugal überhaupt al een fantastische reisbestemming is. Het is goed bereikbaar en dichtbij Nederland en het is niet te groot, dus je bent niet alleen maar bezig met kilometers afleggen. Het land heeft misschien wel de mooiste kustlijn van Europa (of wel van de wereld); de Portugese cultuur is vriendelijk maar niet overdreven opdringerig; bijna nergens in Europa vind je zulk goed weer in zomer en winter; en de bekende en minder bekende steden zijn allemaal al een citytrip op zichzelf waard (denk aan Porto, Lissabon, Lagos). Dan hebben we het nog niet eens over het minder populaire maar fantastische binnenland gehad.

Lees hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Start jouw Portugal rondreis!

Start jouw Portugal rondreis of vakantie met behulp van onze ervaringen, opgedaan in ruim 12 maanden toeren door dit aangename Zuid-Europese land. We hebben alles over Portugal overzichtelijk voor je uitgewerkt in dit eBook. Van de Portugese cultuur tot niet te missen bezienswaardigheden, mooie reisroutes en handige tips & tricks. Kortom, alles wat je nodig hebt om optimaal te genieten van Portugal.

Bekijk het eBook; Reizen In Portugal
UG9ydHVnYWwgcmVpcyBlYm9vaw==

Ongekende voorzieningen

Oké, een fantastisch land, check. Maar dat maakt het nog geen ideaal vanlife land. Klopt, maar dit wel. Allereerst is Portugal lid van de Europese Unie. Dat maakt het makkelijker om te wennen aan het camperleven. De cultuurshock met thuis is minder groot, veel praktische zaken zijn handiger en goedkoper (telefoonabonnement, ANWB-wegenwachtservice, verzekeringen) en je kunt goedkoper even heen en weer naar Nederland vliegen. Wat Portugal verder uniek maakt zijn de camperfaciliteiten die in overvloed aanwezig zijn, vaak gratis en van goede kwaliteit. Water vullen, wc legen, camping gasfles wisselen, legaal maar gratis overnachten. Het kan allemaal, zonder al te veel moeite. En nog leuker: Portugezen zijn vaak tolerant of zelfs enthousiast over jouw aanwezigheid.

Tip: Lees meer over een ultiem voorbeeld van deze Portugese gastvrijheid in Alferce. Een dorpje met openbare warme douches en een zwembad.

Omgeven met gelijkgezinden

Met jouw campertje kun je dus veilig en comfortabel door Portugal heen karren. Dat doe je daarnaast niet alleen. Portugal is een van de meest populaire vanlife landen, en je deelt jouw reis dus met veel gelijkgezinden. Misschien dat je net zoals wij eigenlijk liever alleen in the middle of nowhere staat, maar we vonden het wel fijn om in de eerste maanden van ons leven in een busje met gelijkgezinden op te kunnen trekken. Leven in een busje kan best eenzaam zijn, en veel dingen moet je nog ontdekken en uitvinden. Een paar andere moderne nomaden om je heen is dan best handig en vooral heel gezellig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor maar €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

Bekijk het eBook

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram