Het leven in de camper

Dasja vertelt je meer over hoe zij het leven in de camper ervaart

Geschreven door: Dasja

Iedereen wilt een eigen plekje om te wonen. Een huisje dat je inricht, waar je je op je gemak voelt en veilig. De laatste jaren dat we in Tilburg woonden hadden we zo'n huisje. Het was klein maar fijn. De drang om te reizen gooide roet in het eten en nadat we alles opgezegd en verkocht hadden verhuisden we naar een nog kleiner huisje maar dan op wielen. Ons huisje op wielen is niet groter dan elf vierkante meter. Klein? Zo voelt het niet.

Leven in een kleine ruimte

Voordat we vertrokken heb ik nooit een voorstelling gemaakt van hoe het is om in een camper te wonen. Je zult je misschien afvragen of het niet ontzettend klein aanvoelt en de muren op een gegeven moment op je af komen. Het antwoord hierop is volmondig nee. Voor mij geeft de camper het gevoel van vrijheid en tegelijkertijd voelt het als thuis. Elke avond slaap ik in mijn eigen bed, koken we in onze eigen keuken en is de buitenwereld af te sluiten. Net als een huis geeft de camper mij een gevoel van een eigen veilige omgeving. Het toffe is dat het uitzicht elke dag anders kan zijn. Op de mooiste plekken parkeren om een paar dagen te genieten van de omgeving. Doordat we steeds nieuwe landen ontdekken en op verschillende plekken verblijven voelt de camper groot aan. We leven ten slotte veel buiten.

Camper frustraties

Natuurlijk is het geen picture perfect. Al doen de foto's dat soms wel vermoeden. 😉 Er zijn enkele dingen die bij mij gewoon frustraties oproepen. Zo vind ik het onwijs vervelend om 's avonds als ik ga slapen de geur van ons avondmaal in het bed te ruiken. Ik kan de douchekop niet ophangen en met haren wassen is dat een hoop gedoe. Er heerst een vloek op het gebruik maken van wasmachines op campings of wasserettes, er gaat ALTIJD iets mis met de was. De geur van de vuilwatertank is niet te harden, wanneer deze te vol zit rijden we rond in een camper die naar rotte eieren stinkt. Het blijft in de camper letterlijk maar twee uur schoon, je blijft bezig..

Rondleiding in de camper

Onze camper is een Fiat Ducato 2.5 diesel met een Eura Mobil opbouw. Klinkt vet professioneel vind je niet? Het is al een redelijk oud beestje (1995) maar werkt (weer) top. Het is typisch zoals ik een camper voor me zie met het bed boven de cabine. De indeling voorziet in alle behoeften. Voor de nieuwsgierige lezers, de foto's geven een inkijkje in de ruimte.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Keuken in de camper
  anemptytextlline
 • Ninja's place
  anemptytextlline
 • Keuken & aanrecht
  anemptytextlline
 • Leefruimte camper
  anemptytextlline
 • Aanrechtblad
  anemptytextlline
 • Rondreizen in de camper
  anemptytextlline
 • Lounge ruimte
  anemptytextlline