Zij Reizen in.. Anniek & Mattias

Nog meer reisavonturen en ervaringen uit eerste hand

Geschreven door: Lars

In de tijd dat we onderweg zijn hebben we veel gezien en gedaan maar je kunt nooit alles zien en doen. Niet erg natuurlijk, zo blijven er altijd mooie redenen om terug te keren naar een gebied om nieuwe spots te ontdekken. Onze wishlist blijft voortdurend groeien. Hoe meer je ziet, hoe meer je erachter komt wat er nog meer te zien is. Des te meer mensen je ontmoet, des te meer verhalen je hoort over bestemmingen die echt op je lijstje moeten komen. Dus ook al hebben we moeilijk veel gezien de afgelopen jaren, onze lijst is nu nog groter dan toen we alles in Nederland achter ons lieten.

De laatste maanden kijken we verlekkerd mee met de reis van Mattias en Anniek, in hun kleine gele 4x4 busje Welivealittle. Deze lieve mensen hebben onze wishlist weten te verdubbelen. En juist om die reden hebben we gevraagd of zij hun avonturen willen delen op Reizen in, en dat willen ze! Zo wordt ook jouw wishlist langer en langer..

Het hangt van toevalligheden aan elkaar

Bij sommige mensen weet je direct dat het goed zit. Je hoeft niet lang af te tasten wat wel en niet kan. Zo ging het met Mattias en Anniek ook. Een toevallige ontmoeting op een parkeerplaats in het door ons zo geliefde Viana do Castelo, leidde tot een avondje wijn drinken. Ondanks dat onze wegen de volgende dag alweer scheidden blijf je elkaar in deze tijd eenvoudig volgen. Vanaf dat moment is er meer op ons lijstje gekomen dan dat we konden afstrepen.

Lees hieronder verder!
 • reizen met Anniek
  Anniek
  anemptytextlline
 • checklist camper reis
  De perfecte paklijst voor jouw campervakantie
  anemptytextlline
 • reizen met mattias
  Mattias
  anemptytextlline
 • Kleine camper voor-nadelen
  anemptytextlline
 • Anniek & Mattias
  anemptytextlline
 • 4x4 door Marokko
  anemptytextlline
 • surflessen in lagos
  Surfen_Lagos
  anemptytextlline
 • vanlife_portugal
  anemptytextlline
 • De beste vanlife apps
  anemptytextlline
 • Lagos
  anemptytextlline
 • Wintersport 1 Marokko
  anemptytextlline
 • Klimmen2
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Na Portugal vervolgden beide routes naar Marokko. Dit wisten we van elkaar. Maar de verrassing was toch groot toen we de Welivealittle bus plotseling tegemoet reden in een klein dorpje aan de kust. Ook deze ontmoeting, aan de kant van de weg, was kort en krachtig maar heeft geleid tot het planten van een zaadje. Voor het eerst, op vaste basis, de reisavonturen van andere vanlifers delen op Reizen in. Vanaf nu vind je tussen onze reisverhalen, tips en informatiepagina's ook de ervaringen van Mattias en Anniek. En ja, voor ons is het ook hoog tijd om weer in het toetsenbord te kruipen, er komen veel nieuwe artikelen aan.

De reis van Welivealittle

Naast dat Mattias en Anniek onwijs leuke mensen zijn, is hun gedachte achter de reis iets wat ons nog enthousiaster maakt. Eerst om de avonturen te volgen, daarna om ze te vragen bij ons te komen schrijven. Wat die gedachte dan is? Onze buren leren kennen! Niet de buren van Nederland, maar die van Europa. Op zoek naar de cultuurverschillen en gelijkenissen. Maar misschien nog wel meer de drang naar het buitenleven en de natuurlijke grenzen van ons verenigd Europa te ontdekken. Om dit te doen hebben ze een ieniemienie 4x4 busje gevonden die in zijn vorige leven al op en neer naar Marokko reed. Na de vier vierkante meter zelf te hebben verbouwd zijn ze na de studie vertrokken. Om eerst de kust te volgen en daarna te kijken of iemand in Marokko het busje nog herkent. Na Marokko gaat de reis verder richting Griekenland en Turkije maar niet voordat Albanië‚ is ontdekt. Als uiteindelijke eindpunt van de reis staan Georgië, Armenië en misschien zelfs Azerbeidzjan op de planning.

Korte introductie

Om ze alvast een klein beetje beter te leren kennen een korte introductie van dit avontuurlijke stel.

Anniek heeft als grootste hobby nieuwe plekken ontdekken. Nieuwsgierig ronddwalen, vrij zijn en leven met de natuur. Op een langzaam tempo trekt ze als sociaal geograaf de hele wereld over, soms onderzoekend, soms backpackend en soms in een geel busje. In Nederland bouwt ze aan haar eigen Tiny house. Door klein te leven heeft ze genoeg tijd, geld en vrijheid over om op zoek te gaan naar nieuwe plekken en avonturen.

Mattias vindt ultieme vrijheid in het reizen. Weg van alles wat moet, en op zoek naar onbekende uitgestrekte natuur. Het liefst met zoveel mogelijk wilde dieren, een paar straathonden en katjes die wat liefde kunnen gebruiken. Het reizen is voor Mattias een inspiratiebron voor het leven in Nederland. Minimalistisch, duurzaam, buiten, en genoegen nemen met minder. Door klein te leven heeft hij de vrijheid, het geld en tijd om zijn dromen waar te maken..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram