Roest verwijderen bij een camper

Zo verwijder of behandel je (mogelijke) roestige plekken

Geschreven door: Lars

Hoewel dit blog is geschreven vanuit het oogpunt als je zelf een camper gaat bouwen zijn onderstaande tips ook van toepassing als de camper al helemaal is ingebouwd. Eigenlijk zijn ze van toepassing op alle plekken waar roest ontstaat. Dus doe er vooral je voordeel mee, ook al ben je niet bezig met een zelfbouw camper.

Als de camper gestript is het slim om de basis goed te controleren op roest. Zijn er plekjes die nog extra liefde nodig hebben voordat ze worden weggestopt achter de isolatie en afwerking. Hopelijk heb je er met de aankoop al opgelet maar er zijn nu vast delen tevoorschijn gekomen die eerst niet zichtbaar waren.

Roestplekken moeten nu aangepakt worden, het roesten gaat namelijk gewoon door. Let ook op waar in potentie roest kan ontstaan. Nu je overal makkelijk bij kan is het spreekwoord ‘voorkomen is beter dan genezen’ passend. Dus ga met een kritische blik door de hele camper. Vind je roest of potentiele roestplekjes? No worries, we geven je praktische tips om roest te verwijderen, te behandelen en te voorkomen.

Tip: Google, als je dat voor de aankoop nog niet gedaan hebt, een rondje om bekende pijnpunten van je camper te achterhalen. Hier zijn vooral het bouwjaar en model van belang. Sommige modellen staan bekend om roest op specifieke plekken. Controleer deze plekken extra goed.

Hoe roest te verwijderen

Inspecte