Cookie- en Privacyverklaring Reizenin.net

Geen kwaadaardige multinational maar toch netjes volgens de regels

We doen zeker geen ongewone dingen als jij onze website bezoekt. Maar om alles netjes via het boekje te doen hebben ook wij een cookie- en privacyverklaring. We verwerken in sommige gevallen namelijk persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Uiteraard gaan we daar zo zorgvuldig mogelijk mee om. Hier proberen we je zo duidelijk mogelijk uit te leggen welke gegevens we mogelijk verzamelen en waarom we dat doen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over onze privacyverklaring dan kan er via het contactformulier contact met ons opgenomen worden.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Reizenin.net kan persoonsgegevens over je verwerken, doordat je gebruik maakt van de diensten van Reizenin.net, en/of omdat je deze zelf bij het invullen van een contact- of offerteformulier op de website aan Reizenin.net verstrekt. Reizenin.net kan de volgende persoonsgegevens verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geboortedatum
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
  • Internetbrowser en apparaat type

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Reizenin.net verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van jouw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief
  • Om jou te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Om goederen en diensten bij je af te leveren
  • Het analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.

Geautomatiseerde besluitvorming

Reizenin.net neemt in sommige gevallen op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Reizenin.net) tussen zit. Reizenin.net gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen:

  • Google Adwords Remarketing, als je interesse hebt getoond in specifieke producten en/of diensten willen wij deze opnieuw via remarketing onder jouw aandacht brengen. Dit gebeurt op websites van derden, waardoor je ‘gevolgd’ kan worden door onze advertenties. Dit soort remarketing lijsten zijn maximaal 540 dagen actief.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Reizenin.net bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende categorieën van persoonsgegevens:

  • Analytische gegevens, maximaal 50 maanden. Hiermee kunnen we onze website analyseren om te achterhalen waar we hem kunnen verbeteren. Aangezien we graag willen dat de website beter wordt, willen we dit kunnen vergelijken met voorgaande jaren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.
  • Persoonsgegevens contactformulier, maximaal 24 maanden. Neem je contact met ons op via de e-mail of het contactformulier dan verwijderen we deze niet direct omdat het ook voor ons soms handig is om hier op terug te grijpen. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Persoonsgegevens offerteformulier, maximaal 24 maanden. Een offerteformulier heeft enkele persoonsgegevens nodig om jou een zo goed mogelijk aanbod te kunnen doen. Wij volgen een offerteaanvraag graag zelf op, om onze partners te evalueren. Dit doen wij binnen maximaal 24 maanden. Deze gegevens worden enkel met de duidelijk omschreven partner gedeeld.
  • Persoonsgegevens betaling, maximaal 24 maanden. Neem je één van onze producten of diensten af dan willen we natuurlijk dat deze goed bij je aankomen. Maar ook hopen we dat je er tevreden mee bent, daarom vragen we je binnen 24 maanden hoe je onze producten en/of diensten hebt ervaren. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem direct contact met ons op via het contactformulier, dan verwijderen wij deze informatie.

Delen van persoonsgegevens met derden

Reizenin.net verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Dit is bijvoorbeeld het geval als je gebruik maakt van de offerteformulieren op onze website. Dit formulier wordt als e-mail naar zowel Reizenin.net, als de genoemde partner op de pagina van het betreffende offerteformulier verstuurd. De gegevens die in deze formulieren wordt gedeeld worden enkel gebruikt om een gepaste offerte uit te brengen. Reizenin.net vertrouwt haar partners dat ze met eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid met jouw gegevens omgaan. In het geval van misstanden spreken wij onze partners hier uiteraard op aan.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Reizenin.net gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Een uitgebreide omschrijving over wat cookies zijn lees je bij de Consumentenbond.

Reizenin.net gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we om jouw toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie hier een toelichting of ga direct naar:
Consumentenbond: hoe cookies te blokkeren
Consumentenbond: hoe cookies te verwijderen

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media bedrijven. Hieronder een overzicht:

  • Affiliate Marketing cookies. Een deel van de advertenties op Reizenin.net verloopt via het zogenoemde Affiliate Marketing. Dit is een vorm van marketing waarbij een commissie wordt ontvangen zodra er een verkoop heeft plaatsgevonden. Cookies worden gebruikt om dit proces te monitoren en door te meten. Deze cookies worden dan ook alleen geplaatst als je op een affiliate linkklikt, en wordt geplaatst door de adverteerder. Tijdens het bestel proces kijkt de adverteerder of jij mogelijke affiliate cookies hebt en als dat het geval is koppelt hij dit terug aan het affiliate netwerk, waar de commissie wordt geregistreerd en uitbetaald. Zonder deze cookies loopt Reizenin.net commissies mis waarmee de website draaiende wordt gehouden. Deze manier van adverteren heeft geen nadelige gevolgen voor jou als bezoeker, de website van de adverteerder als ook het aanbod en de prijzen daarvan blijven gelijk. Met of zonder cookies. De periode dat deze cookies actief blijven verschilt per adverteerder maar dit is in de regel nooit langer dan 150 dagen.
  • Social media cookies. Wanneer je bent ingelogd (of inlogt) op sociale media websites (Facebook, Google, Pinterest, etc.) kan er gebruik gemaakt worden van extra functionaliteiten. Denk hierbij aan het eenvoudig delen van informatie via Facebook, Google+, Twitter, etc. Voor meer informatie over de cookies die de sociale media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijst Reizenin.net je door naar de verklaringen van deze partijen. Die zijn op hun eigen websites terug te vinden. Let op dat de verklaringen regelmatig kunnen wijzigen, Reizenin.net heeft daar geen invloed op.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Reizenin.net en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens via het contactformulier sturen. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek . Reizenin.net wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Reizenin.net neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat je persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Reizenin.net is onderdeel van Le Pigeon V.O.F (K.v.K 60601191) en gevestigd aan Van Deelenstraat 108, 5156 AT, Heusden, Nederland.