Praktische informatie voor Australië

Handige informatie om goed voorbereid in Australië te reizen

Home » Oceanië » Reizen in Australië » Praktische informatie
autorijden in australie

Autorijden in Australië

Autorijden in Australië lijkt op het eerste gezicht niet veel anders dan in Nederland. Maar zodra je buiten de bewoonde gebieden komt zijn er toch een aantal serieuze dingen die je moet overwegen. Denk aan lange afstanden zonder tankstations, kangoeroes voor je auto en vrachtwagens van 50 meter lang. Lees hier welke tips wij je willen meegeven voor je de weg opgaat.

tips tricks voor australie

Tips & tricks

Australië is geen moeilijk bereisbaar land, maar er zijn toch een aantal dingen die je moet weten voor je die kant opgaat. Wij hebben de belangrijkste tips en tricks voor je op een rijtje gezet.

kosten backpacken australie

Kosten Australië rondreis

Een van de belangrijkste vragen die in je opkomen als je een reis door Australië aan het plannen bent, is hoeveel geld je nodig hebt. Gelukkig heb je dit voor een groot deel zelf in de hand: je kunt Australië zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Wij proberen je meer inzicht te geven in de kosten door de belangrijkste uitgaven voor je op een rijtje te zetten.

hoe bellen internetten in australie

Mobiel internet en telefonie

Als je van plan bent voor langere tijd in Australië te blijven, is het handig een lokale SIM-kaart te kopen. Zorg ervoor dat je telefoon simlock-vrij is voor je op het vliegtuig stapt en ben binnen no time bereikbaar op je Australische nummer. Wij zetten de belangrijkste providers op een rijtje en delen onze offline trucjes voor als je juist even niet bereikbaar wilt zijn.

visa australie

Visum voor Australië

Australië kom je er niet zomaar in: je dient vooraf een visum aan te vragen. Het type visum dat geschikt is voor jou, hangt af van een aantal factoren. Wij leggen de verschillende visa voor je uit zodat je goed geïnformeerd een keus kunt maken.

Openbaar vervoer

Naast het kopen of huren van een auto, heb je in Australië zeker ook de mogelijkheid om het land met het openbaar vervoer te ontdekken. Je kunt gebruik maken van de langeafstandsbussen die vooral in het oosten van het land op veel plekken komen, ervoor kiezen om te liften of de legendarische Indian Pacific treinreis maken.

Camper of auto kopen

Er komt veel bij kijken als je een auto of camper gaat kopen in Australië. Welke auto past bij jouw wensen en budget? En waar begint je zoektocht? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de keuze wat makkelijker te maken. Wij leggen je stap voor stap uit waar je aan moet denken en hoe je veilig de weg opgaat.

wild kamperen in australie

(Wild)kamperen in Australië

De meeste reizigers ontdekken Australië met de auto of camper. Zo kun je niet alleen zoveel mogelijk moois van het land zien, maar ook de vaak dure ho(s)tels vermijden. Kampeerplaatsen zijn er in alle vormen en maten: van wildkamperen middenin de natuur tot holiday parks met alle bijbehorende voorzieningen.

werken in australie

Werken in Australië

Een goede manier om je reis in Australië zolang mogelijk te rekken, is door er te werken. Op deze manier kun je niet alleen veel verdienen, maar ook het land en haar inwoners beter leren kennen. Wij geven je meer informatie over wat voor baantjes er zijn, hoeveel je verdient en hoe je op zoek gaat naar werk.

Financiële zaken regelen

Als je voor langere tijd naar Australië vertrekt, zal je bij aankomst een paar dingen moeten regelen. Zo kiezen de meeste reizigers ervoor een Australische bankrekening te openen. Als je aan het werk gaat moet je daarnaast een Tax File Number (TFN) aanvragen en een Superannuation account openen. We leggen je alvast uit hoe dat in zijn werk gaat.