Praktische informatie

Handige informatie om goed voorbereid in Australië te reizen

De pagina praktische informatie over Australië biedt over verschillende onderwerpen handige informatie voor jouw rondreis. Tijdens de voorbereiding komen er veel dingen en informatie op je pad waar je misschien nog niet bij hebt stilgestaan. We helpen je op weg door alles wat wij tijdens onze rondreizen hebben geleerd hier te delen. Een aantal dingen wil je namelijk liever van tevoren weten in plaats van achteraf.

 

Autorijden in Australië
Autorijden Australië

Autorijden in Australië

Autorijden in Australië lijkt op het eerste gezicht niet anders dan in Nederland. Maar zodra je buiten de bewoonde gebieden komt zijn er toch een aantal serieuze dingen die je moet overwegen. Denk aan lange afstanden zonder tankstations, kangoeroes voor je auto en vrachtwagens van 50 meter lang. Lees hier welke tips wij je willen meegeven voordat je de weg opgaat.

Veilig rijden in Australië
Tips Australië

Tips & Tricks

Australië is geen moeilijk bereisbaar land, maar er zijn toch een aantal dingen die handig zijn om te weten voor je die kant opgaat. Op die manier wordt je reis gewoon nog makkelijker. Wij hebben de belangrijkste tips en tricks voor je op een rijtje gezet.

Onze tips & tricks voor Australië
Australië reis informatie
Kosten rondreis Australië

Kosten Australië rondreis

Handig om te weten tijdens het plannen van je Australië reis; wat gaat het ongeveer kosten? En hoeveel geld heb je minimaal nodig? Gelukkig heb je dit voor een groot deel zelf in de hand: je kunt Australië zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. In dit overzicht vind je de kosten terug van de (wat ons betreft) belangrijkste uitgaven. 

Dit kost een rondreis door Australië

Mobiel internet en telefonie

Als je van plan bent om voor langere tijd in Australië te blijven, is het handig om een lokale SIM-kaart te kopen. Zorg ervoor dat je telefoon simlock-vrij is voordat je op het vliegtuig stapt en dan ben je binnen no time bereikbaar op je Australische nummer. Wij zetten de belangrijkste providers uiteen en delen onze offline trucjes voor als je juist even niet bereikbaar wilt zijn.

Zo blijf je bereikbaar in Australië
Surfen in Australië
Visum Australië

Visum Australië

Australië kom je niet zomaar in: je dient vooraf een visum aan te vragen. Het type visum dat geschikt is voor jou, hangt af van een aantal factoren. Wij leggen de verschillende visa voor je uit zodat je goed geïnformeerd een keuze kunt maken.

Welk visum heb je nodig?
Openbaar vervoer Australië

Openbaar vervoer

Naast het kopen of huren van een auto, heb je in Australië zeker ook de mogelijkheid om het land met het openbaar vervoer te ontdekken. Je kunt gebruik maken van de langeafstandsbussen die vooral in het oosten van het land op veel plekken komen, ervoor kiezen om te liften of de legendarische Indian Pacific treinreis maken.

Alles over het OV van Australië
Ferry Australië
Camper of auto kopen Australië

Camper of auto kopen

Er komt veel bij kijken als je een auto of camper gaat kopen in Australië. Welke auto past bij jouw wensen en budget? En waar begint je zoektocht? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de keuze wat makkelijker te maken. Wij leggen je stap voor stap uit waar je aan moet denken en hoe je veilig de weg opgaat.

Down Under een camper of auto kopen
Kamperen Australië

(Wild)kamperen in Australië

De meeste reizigers ontdekken Australië met de auto of camper. Zo kun je niet alleen zoveel mogelijk moois van het land zien, maar ook de vaak dure ho(s)tels vermijden. Kampeerplaatsen zijn er in alle vormen en maten: van wildkamperen midden in de natuur tot holiday parks met alle bijbehorende voorzieningen.

Kamperen in Australië
Overlanding Australië
avocados plukken in australie
Werken in Australië

Werken in Australië

Een goede manier om je reis in Australië zo lang mogelijk te rekken, is door te werken. Op deze manier kun je niet alleen veel verdienen, maar ook het land en haar inwoners beter leren kennen. Wij geven je meer informatie over wat voor een baantjes er zijn, hoeveel je verdient en hoe je op zoek gaat naar werk.

Tips om te werken in Australië
Financiële zaken regelen Australië

Financiële zaken regelen

Als je voor langere tijd naar Australië vertrekt, zul je bij aankomst een paar dingen moeten regelen. Zo kiezen de meeste reizigers ervoor om een Australische bankrekening te openen. Als je aan het werk gaat moet je daarnaast een Tax File Number (TFN) aanvragen en een Superannuation account openen. We leggen je alvast uit hoe dat in zijn werk gaat.

Zo regel je een TNF en bankrekening
Hippie life Australië