Surfen in Marokko

Marokko, waar surfspots zijn voor elk niveau surfer

Marokko is meer en meer een surf walhalla aan het worden, en dat is niet gek gezien de perfecte golven die er het hele jaar door te vinden zijn. Nog fijner is dat er, het hele jaar door, voor elk niveau surfer goede golven zijn. Al bak je er nog niet veel van, Marokko heeft ook voor jou een ideale surfspot om te leren golfsurfen. Maar ook als je golven ript alsof het niks is zit je in Marokko goed. Met schitterende stranden, sommige zo afgelegen dat je er dagenlang niemand anders tegenkomt, is het perfecte plaatje snel compleet.

In de populaire surfgebieden zijn genoeg surfclubs of scholen te vinden om een paar lessen te nemen of surfboards te huren. Verwacht alleen niet overal top notch materiaal of een ervaren surfleraar.

Beste periode om te surfen in Marokko

In Marokko vind je het hele jaar door goede golven, maar er zit wel degelijk een verschil tussen de zomer- en winterperiode. De hoogste golven rollen van oktober tot maart vanuit de Noord-Atlantische Oceaan het strand op. Het is in deze periode dat de beste surfers hun skills komen testen.

In de zomer, van april tot september, zijn de golven op de meeste plekken minder hoog en worden de populaire stranden drukker met surfers die liever kleine tot middelmatige golven pakken. De consistente regio is dan tussen Rabat en Safi. Maar ook in deze periode kunnen geoefende surfers hun hart ophalen in Marokko, doordat de kustlijn van Marokko zowel noordwest als zuidwest ligt zijn er altijd lekkere golven te vinden.

De beste periode: September en oktober zijn voor heel Marokko gezien de beste periode om te surfen, in deze maanden bereiken de eerste winterse golven de hele kustlijn en is er meestal nog geen wind of regen.

De beste surfspots in Marokko

Breed genomen zijn er twee regio's populair om te surfen in Marokko; van Rabat tot Safi en van Essaouira tot Agadir. In het laatste deel is de surfhoofdstad van Marokko, Taghazout, gevestigd. Het voordeel van Taghazout is dat het op nog geen 20 km van Agadir ligt, wat een internationale luchthaven heeft. Enkele van de beste surfspots van Marokko vind je hieronder.

Tekst gaat hieronder verder!
 • De haven van Essouaira
  anemptytextlline
 • De kleine straatjes van Fez
  anemptytextlline
 • Het perfecte Sahara plaatje
  anemptytextlline
 • Vrolijke straatjes in Asilah
  anemptytextlline
 • reizen met dasja
  Dasja aan het onderhandelen
  anemptytextlline
 • De eindbestemming van de pelgrimtocht naar Moulay Bousselham
  anemptytextlline
 • De stadspoort van Meknes
  anemptytextlline
 • Shoppen in Fez