Surfen in Marokko

Marokko, waar surfspots zijn voor elk niveau surfer

Marokko is meer en meer een surf walhalla aan het worden, en dat is niet gek gezien de perfecte golven die er het hele jaar door te vinden zijn. Nog fijner is dat er, het hele jaar door, voor elk niveau surfer goede golven zijn. Al bak je er nog niet veel van, Marokko heeft ook voor jou een ideale surfspot om te leren golfsurfen. Maar ook als je golven ript alsof het niks is zit je in Marokko goed. Met schitterende stranden, sommige zo afgelegen dat je er dagenlang niemand anders tegenkomt, is het perfecte plaatje snel compleet.

In de populaire surfgebieden zijn genoeg surfclubs of scholen te vinden om een paar lessen te nemen of surfboards te huren. Verwacht alleen niet overal top notch materiaal of een ervaren surfleraar.

Beste periode om te surfen in Marokko

In Marokko vind je het hele jaar door goede golven, maar er zit wel degelijk een verschil tussen de zomer- en winterperiode. De hoogste golven rollen van oktober tot maart vanuit de Noord-Atlantische Oceaan het strand op. Het is in deze periode dat de beste surfers hun skills komen testen.

In de zomer, van april tot september, zijn de golven op de meeste plekken minder hoog en worden de populaire stranden drukker met surfers die liever kleine tot middelmatige golven pakken. De consistente regio is dan tussen Rabat en Safi. Maar ook in deze periode kunnen geoefende surfers hun hart ophalen in Marokko, doordat de kustlijn van Marokko zowel noordwest als zuidwest ligt zijn er altijd lekkere golven te vinden.

De beste periode: September en oktober zijn voor heel Marokko gezien de beste periode om te surfen, in deze maanden bereiken de eerste winterse golven de hele kustlijn en is er meestal nog geen wind of regen.

De beste surfspots in Marokko

Breed genomen zijn er twee regio's populair om te surfen in Marokko; van Rabat tot Safi en van Essaouira tot Agadir. In het laatste deel is de surfhoofdstad van Marokko, Taghazout, gevestigd. Het voordeel van Taghazout is dat het op nog geen 20 km van Agadir ligt, wat een internationale luchthaven heeft. Enkele van de beste surfspots van Marokko vind je hieronder.

Lees hieronder verder!
 • De haven van Essouaira
  anemptytextlline
 • De kleine straatjes van Fez
  anemptytextlline
 • Het perfecte Sahara plaatje
  anemptytextlline
 • Vrolijke straatjes in Asilah
  anemptytextlline
 • reizen met dasja
  Dasja aan het onderhandelen
  anemptytextlline
 • De eindbestemming van de pelgrimtocht naar Moulay Bousselham
  anemptytextlline
 • De stadspoort van Meknes
  anemptytextlline
 • Shoppen in Fez
  anemptytextlline
 • Oukaimeden geeft het berg gevoel dichtbij Marrakech
  anemptytextlline
 • The Bay in Imsouane
  anemptytextlline

Wij Reizen In Marokko

Marokko kan de eerste keer best spannend zijn. Maar de super vriendelijke en gastvrije Marokkanen heten je van harte welkom. Ruim zeven maanden trekken we door Marokko, zonder problemen. Ontdek al onze tips & tricks om een ontspannen rondreis door Marokko te maken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Regio Essaouira tot Agadir

Anchor Point - is waarschijnlijk de meest bekende surfspot in Marokko. Op een mix van zand en rif bodem zijn er drie verschillende secties met golven tussen de één en vier meter. Golven kunnen hier 300 tot 500 meter lang doorgaan.

Banana Beach - ligt in de buurt van het dropje Aourir, wat ook wel Banana Village wordt genoemd vanwege de vele bananenplantages. Doordat er bijna geen stroming is, is Banana Beach de ideale plek voor alle niveaus. Laat je verrassen door de kwaliteit en lengte van de golven op Banana Beach.

Boilers - dankt zijn naam aan een scheepswrak waarvan de boiler nog zichtbaar is. Dit is een populaire, maar lastige surfspot door de stroming en een ondiep rif. Ga er dan ook alleen in als je zeker weet dat je het aankan, en vraag voor de zekerheid tips aan locals, bijvoorbeeld wat de beste spot is om het water in te gaan.

Safi Beach - ligt net buiten Essaouira en kent twee spots; de een voor een verlaten fabriek aan het begin van het strand. De ander ligt aan het grote strand. Let wel op, de bodem van Safi Beach is een mix van zand en steen. De beste periode is van midden tot hoogtij.

Sidi Kaouki - is een lang zandstrand ideaal voor gevorderde surfers, met een beetje wind en hoogtij vind je hier heerlijk lange golven. Rechts van het grote strand is beter geschikt voor beginners, zeker als er geen wind staat. Sidi Kaouki is vooral een plek voor in de winter, in de zomer is het er soms zo vlak als wat en komen de kite surfers naar buiten.

Tamri - wordt gezien als de meest consistente surfspot van Marokko. Als er nergens golven zijn is de kans groot dat je ze hier toch vindt. En het getijde maakt meestal niet veel verschil, dit is dan ook de perfecte spot voor alle niveaus. Extra bonus: je kan hier kamelen en flamingo's tegenkomen!

The Bay - is de meest populaire surfspot van Imsouane. De zandbank maakt het de ideale plek voor beginners. Je hebt hier golven tot wel 600 meter lang. Het is een redelijk flink strand, dus check bij locals waar je het beste het water in kan gaan.

The Cave / La Grotte - heeft waarschijnlijk de hoogste golven van het gebied, op ongeveer 15 kilometer van Essaouira aan de weg naar Sidi Kaouki. Als er op andere plekken niet te surfen is, is de kans groot dat het hier wel gewoon kan. Ook al waait het eigenlijk te hard. Het makkelijkste bereik je The Cave/La Grotte met een 4x4, een andere optie is rijden tot aan het kleine dorpje bij de Cap Sim vuurtoren en verder te lopen.

Essaouira - Top spot als je net begint of een gemiddelde surfer bent. Het strand heeft een zachte zandbodem en is het beste bij vloed met lichte noordenwind. De hele baai wordt beschermd door het Isle de Mogador. Waar je surft, hangt af van de grootte van de deining. Als er hoge golven zijn surf je dichter bij de haven. Wanneer het lager is kun je naar de andere kant van het strand bij de vuurtoren surfen.

Regio Rabat tot Safi

Oualidia - is een strandresort in een schitterende omgeving met het hele jaar lange golven en een relaxte atmosfeer. De lagoon, met zandstrand, wordt gezien als een van de veiligste surfspots van Marokko. Ideaal dus voor beginnende surfers! Let wel op, het is een populaire bestemming voor locals uit omringende steden, in de weekenden en zomer kan het hier redelijk druk zijn.

Rabat - naast dat het een van de vier koningssteden is kan er hier prima gesurft worden. Net buiten de Kasba (het oude stadsgedeelte) ligt een strand afgesloten van de ruige Atlantische Oceaan, hier komt om de zoveel seconden een golf binnen rollen welke zeker een meter of vijftig doorgaat. Aan het strand zitten twee surfshops die ook verhuren.

Overige surfspots

Sidi Ifni - heeft een breed strand met hoge golven, volgens sommige is dit de beste surfspot van Marokko. De vele surfscholen bewijzen dat het ook de ideale plek is voor beginners. Een extra bonus: terwijl je in het water ligt heb je uitzicht op de kliffen met daarop de skyline van de stad.

Mirleft - is een afgelegen plek en alleen bereikbaar met de auto. Het grote voordeel: het is hier lekker rustig en dus alle ruimte om golven te pakken. De zandstranden rondom Mirleft staan bekend om middelhoge golven en warm water.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Marokko?

Enthousiast over Marokko en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Marokko reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Marokko
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram