Visum Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft verschillende visa, voor diverse doeleinde

Nieuw-Zeeland binnenkomen gaat niet zomaar. Het is verplicht om een geldig paspoort te hebben dat tot minimaal drie maanden na vertrek geldig is. Afhankelijk van het doel van je reis naar Nieuw-Zeeland zijn er verschillende visa. Voor de meeste van ons, die komen om te reizen in Nieuw-Zeeland, hoef je hier gelukkig niet veel voor te doen. Nederlanders en Belgen kunnen namelijk gebruik maken van het Visa Waiver Visitor Visa. Deze hoef je van tevoren niet aan te vragen. Je krijgt hem op het vliegveld en hiermee mag je tot drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven. Je moet hiervoor wel aan de basis criteria voldoen die voor alle visa voor Nieuw-Zeeland gelden.

Let op nieuwe verplichtingen bij toeristenvisum; sinds oktober 2019 ben je verplicht om het Electronic Travel Authority (NZeTA) aan te vragen voordat je op reis gaat naar Nieuw-Zeeland. Ook moeten Nederlanders en Belgen toeristenbelasting betalen genaamd Tourism Levy. Deze nieuwe belasting wordt automatisch verrekend bij de aanvraag van een NZeTA of als je een ander visum aanvraagt. De NZeTA is twee jaar geldig en wordt gekoppeld aan je paspoort.

De basis criteria voor een visum

Met welk doel je ook naar Nieuw-Zeeland gaat, of het nu is om te werken of om voor een lange of korte periode te reizen, je moet voldoen aan de volgende criteria om Nieuw-Zeeland binnen te komen:

 • Je verkeert in een goede gezondheid;
 • Je hebt geen strafblad;
 • Je bent in het bezit van een geldig paspoort;
 • Aantonen dat je van plan bent om Nieuw-Zeeland weer te verlaten. Dit kan aangetoond worden met een retourticket;
 • Je bent in het bezit van voldoende geld om in je eigen onderhoud te kunnen voorzien.

Tip: Weet je niet zeker of je voldoet aan de criteria, check dit dan voor je vertrek. Er is niets vervelender dan aan de andere kant van de wereld Nieuw-Zeeland niet binnen te komen.

Als je voldoet aan deze criteria dan zijn dit de meest voor de hand liggende visum opties voor je.

Visa Waiver Visitor Visa en NZeTA

Kom je uit Nederland of België dan kun je gebruikmaken van het Visa Waiver Visitor Visa. Hiermee mag je tot drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven. Het grote voordeel is dat je niet via de officiële kanalen een visum voor Nieuw-Zeeland hoeft aan te vragen. Je krijgt hem, als je aan de basis criteria voldoet, op het vliegveld. Dit is het visum voor toeristen die komen om te reizen.

Wat je wel verplicht bent om te doen is het aanvragen van een NZeTA voordat je vertrekt naar Nieuw-Zeeland. Dit kan gemakkelijk online of via de app van immigration.govt.nz. De kosten verschillen, online betaal je $12,- en via de app kost het $9,-. Daar bovenop komt de Tourism Levy belasting van $35,-. Voor twee jaar wordt het NZeTA aan je paspoort gekoppeld, dus ga je vaker naar Nieuw-Zeeland op een toeristenvisum dan hoef je het NZeTA maar een keer in de twee jaar aan te vragen.

Al mag er met het Visa Waiver Visitor Visa ook tot drie maanden gestudeerd worden in Nieuw-Zeeland. Je mag echter niet werken. Wel mag je naar werk zoeken met dit visa, om vervolgens in Nieuw-Zeeland het Working Holiday Visa aan te vragen. Zo kun je dus in Nieuw-Zeeland bepalen of je er wel of niet wilt werken. Weet je zeker dat je langer dan drie maanden in Nieuw-Zeeland wilt blijven, dan moet je een Visitor Visa aanvragen.

Verlengen? Je kunt dit visum verlengen met een Visitor Visa waarmee je negen maanden in Nieuw-Zeeland mag verblijven.

Lees hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Visitor Visa

Een Visitor Visa is vergelijkbaar met de Visa Waiver Visitor Visa, het grote verschil is dat je met dit visum tot negen maanden in Nieuw-Zeeland mag verblijven. Dit visum dient wel via de officiële kanalen aangevraagd te worden.
Ook met het Visitor Visa mag er tot drie maanden in Nieuw-Zeeland gestudeerd worden. Werken in Nieuw-Zeeland mag niet met dit visum, hiervoor heb je het Working Holiday visum nodig.

Verlengen? In een periode van 24 maanden is het mogelijk het visum eenmalig met drie maanden te verlengen tot twaalf maanden.

Working Holiday Visa

Dit visum is interessant voor reizigers en backpackers die voor langere tijd in Nieuw-Zeeland willen verblijven. Met het Working Holiday mag je namelijk tot 12 maanden blijven. Zoals de naam al zegt, is het visum om te reizen, maar tijdens het reizen mag je werken en eventueel ook studeren. Dit zijn alle criteria voor een Working Holiday visum:

 • Je bent tussen de 18 en 30 jaar oud;
 • Je neemt geen kinderen met je mee;
 • Wanneer je nog geen retourticket hebt, beschik je over voldoende geld om een ticket te kunnen kopen;
 • Het is verplicht om bij binnenkomst van Nieuw-Zeeland minimaal $4200,- op je bankrekening te hebben staan;
 • Je hebt een ziektekostenverzekering gedurende je verblijf;
 • Het hoofddoel om Nieuw-Zeeland te bezoeken is vakantie. Daarnaast mag je werken, maar dit is niet het doel;
 • Je hebt nog nooit eerder een Working Holiday visum gehad.

Het aanvragen van een Working Holiday Visa kan via de officiële kanalen. Mocht je toch liever ondersteund worden? Bekijk dan eens de opties van Activity International.

Verlengen? Er is één mogelijkheid om je Working Holiday visum te verlengen. Als je minstens drie maanden in de land-, tuin of wijnbouw hebt gewerkt kun je een verlenging aanvragen.

Exchange Student Visa

Wil je gaan studeren in Nieuw-Zeeland? Er zijn verschillende visa opties, maar het Exchange Student Visa is de meest voor de hand liggende als je naar Nieuw-Zeeland gaat als onderdeel van een uitwisselingsprogramma. Met dit visum mag je tot vier jaar studeren in Nieuw-Zeeland. Ideaal dus als je uitwisseling langer is dan drie maanden. Het grote voordeel van een studentenvisum is dat je naast het studeren ook tot 20 uur per week mag werken. Dit is echter afhankelijk van hoelang je studeert. Om in aanmerking te komen voor dit visum moet je, naast de basis criteria, ook:

 • Een retourticket bezitten of over voldoende geld beschikken om een retourticket te bekostigen;
 • Je moet kunnen aantonen dat je bent aangenomen bij de studie.

Wil je gaan studeren, maar ben je geen onderdeel van een uitwisselingsprogramma bekijk dan hier alle studentenvisa.

Nog meer visum opties

Nieuw-Zeeland heeft nog meerdere visum opties. Deze zijn echter nogal specifiek en voor het overgrote deel van ons totaal niet relevant. Om het overzichtelijk te houden hebben we ons beperkt tot de vier meest gebruikte visa. Heb je het gevoel dat er een beter visum voor jouw situatie is, bekijk dan het complete visa-overzicht op de officiële website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram