Visum Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft verschillende visa, voor diverse doeleinde

Nieuw-Zeeland binnenkomen gaat niet zomaar. Het is verplicht om een geldig paspoort te hebben dat tot minimaal drie maanden na vertrek geldig is. Afhankelijk van het doel van je reis naar Nieuw-Zeeland zijn er verschillende visa. Voor de meeste van ons, die komen om te reizen in Nieuw-Zeeland, hoef je hier gelukkig niet veel voor te doen. Nederlanders en Belgen kunnen namelijk gebruik maken van het Visa Waiver Visitor Visa. Deze hoef je van tevoren niet aan te vragen. Je krijgt hem op het vliegveld en hiermee mag je tot drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven. Je moet hiervoor wel aan de basis criteria voldoen die voor alle visa voor Nieuw-Zeeland gelden.

Let op nieuwe verplichtingen bij toeristenvisum; sinds oktober 2019 ben je verplicht om het Electronic Travel Authority (NZeTA) aan te vragen voordat je op reis gaat naar Nieuw-Zeeland. Ook moeten Nederlanders en Belgen toeristenbelasting betalen genaamd Tourism Levy. Deze nieuwe belasting wordt automatisch verrekend bij de aanvraag van een NZeTA of als je een ander visum aanvraagt. De NZeTA is twee jaar geldig en wordt gekoppeld aan je paspoort.

De basis criteria voor een visum

Met welk doel je ook naar Nieuw-Zeeland gaat, of het nu is om te werken of om voor een lange of korte periode te reizen, je moet voldoen aan de volgende criteria om Nieuw-Zeeland binnen te komen:

 • Je verkeert in een goede gezondheid;
 • Je hebt geen strafblad;
 • Je bent in het bezit van een geldig paspoort;
 • Aantonen dat je van plan bent om Nieuw-Zeeland weer te verlaten. Dit kan aangetoond worden met een retourticket;
 • Je bent in het bezit van voldoende geld om in je eigen onderhoud te kunnen voorzien.

Tip: Weet je niet zeker of je voldoet aan de criteria, check dit dan voor je vertrek. Er is niets vervelender dan aan de andere kant van de wereld Nieuw-Zeeland niet binnen te komen.

Als je voldoet aan deze criteria dan zijn dit de meest voor de hand liggende visum opties voor je.

Visa Waiver Visitor Visa en NZeTA

Kom je uit Nederland of België dan kun je gebruikmaken van het Visa Waiver Visitor Visa. Hiermee mag je tot drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven. Het grote voordeel is dat je niet via de officiële kanalen een visum voor Nieuw-Zeeland hoeft aan te vragen. Je krijgt hem, als je aan de basis criteria voldoet, op het vliegveld. Dit is het visum voor toeristen die komen om te reizen.

Wat je wel verplicht bent om te doen is het aanvragen van een NZeTA voordat je vertrekt naar Nieuw-Zeeland. Dit kan gemakkelijk online of via de app van immigration.govt.nz. De kosten verschillen, online betaal je $12,- en via de app kost het $9,-. Daar bovenop komt de Tourism Levy belasting van $35,-. Voor twee jaar wordt het NZeTA aan je paspoort gekoppeld, dus ga je vaker naar Nieuw-Zeeland op een toeristenvisum dan hoef je het NZeTA maar een keer in de twee jaar aan te vragen.

Al mag er met het Visa Waiver Visitor Visa ook tot drie maanden gestudeerd worden in Nieuw-Zeeland. Je mag echter niet werken. Wel mag je naar werk zoeken met dit visa, om vervolgens in Nieuw-Zeeland het Working Holiday Visa aan te vragen. Zo kun je dus in Nieuw-Zeeland bepalen of je er wel of niet wilt werken. Weet je zeker dat je langer dan drie maanden in Nieuw-Zeeland wilt blijven, dan moet je een Visitor Visa aanvragen.

Verlengen? Je kunt dit visum verlengen met een Visitor Visa waarmee je negen maanden in Nieuw-Zeeland mag verblijven.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline