Selecteer een pagina

Visum Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft verschillende visa, voor diverse doeleinde

Nieuw-Zeeland binnen komen gaat niet zomaar. Het is verplicht om een geldig paspoort te hebben dat tot minimaal drie maanden na vertrek geldig is. Afhankelijk van het doel van je reis naar Nieuw-Zeeland zijn er verschillende visa. Voor de meeste van ons, die komen om te reizen in Nieuw-Zeeland, hoef je hier gelukkig niet veel voor te doen. Nederlanders en Belgen kunnen namelijk gebruik maken van het Visa Waiver Visitor Visa. Deze hoef je van tevoren niet aan te vragen. Je krijgt hem op het vliegveld en hiermee mag je tot drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven. Je moet hiervoor wel aan de basis criteria voldoen die voor alle visa voor Nieuw-Zeeland gelden.

De basis criteria voor een visum

Met welk doel je ook naar Nieuw-Zeeland gaat, of het nu is om te werken of om voor een lange of korte periode te reizen, je moet voldoen aan de volgende criteria om Nieuw-Zeeland binnen te komen:

  • Je verkeert in een goede gezondheid;
  • Je hebt geen strafblad;
  • Je bent in het bezit van een geldig paspoort;
  • Aantonen dat je van plan bent om Nieuw-Zeeland weer te verlaten. Dit kan aangetoond worden met een retourticket;
  • Je bent in het bezit van voldoende geld om in je eigen onderhoud te kunnen voorzien.

Tip: Weet je niet zeker of je voldoet aan de criteria, check dit dan voor je vertrek. Er is niets vervelender dan aan de andere kant van de wereld Nieuw-Zeeland niet binnen te komen. Of vraag van tevoren je Nieuw-Zeeland visum aan.

Als je voldoet aan deze criteria dan zijn dit de meest voor de hand liggende visum opties voor je.

Visa Waiver Visitor Visa

Kom je uit Nederland of België dan kun je gebruikmaken van het Visa Waiver Visitor Visa. Hiermee mag je tot drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven. Het grote voordeel is dat je niet via de officiële kanalen een visum voor Nieuw-Zeeland hoeft aan te vragen. Je krijgt hem, als je aan de basis criteria voldoet, op het vliegveld. Dit is het visum voor toeristen die komen om te reizen.

Al mag er met het Visa Waiver Visitor Visa ook tot drie maanden gestudeerd worden in Nieuw-Zeeland. Je mag echter niet werken. Wel mag je naar werk zoeken met dit visa, om vervolgens in Nieuw-Zeeland het Working Holiday Visa aan te vragen. Zo kun je dus in Nieuw-Zeeland bepalen of je er wel of niet wilt werken. Weet je zeker dat je langer dan drie maanden in Nieuw-Zeeland wilt blijven, dan moet je een Visitor Visa aanvragen.

Verlengen? Je kunt dit visum verlengen met een Visitor Visa waarmee je negen maanden in Nieuw-Zeeland mag verblijven.

  • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
    Mount Cook tussen de wolken door
    anemptytextlline
  • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
    De vuurtoren bij Cape Brett
    anemptytextlline
  • Cruise Milford Sound
    Het einde - of begin - van de Milford Sound
    anemptytextlline
  • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
    Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
    anemptytextlline
  • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
    Het strand van Cathedral Cove
    anemptytextlline
  • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
    Waterval speurtocht
    anemptytextlline
  • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
    We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
    anemptytextlline
  • Coromandel Stingray Bay
    Stingray Bay in Coromandel
    anemptytextlline
  • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
    Mooie weg door Arthurs Pass
    anemptytextlline
  • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
    Je komt altijd wel een schaap tegen
    anemptytextlline
  • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
    De vuurtoren bij Bluff
    anemptytextlline
  • Southland Pinguïns spotten
    Yellow Eyed Penguins in Southland
    anemptytextlline
  • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
    anemptytextlline
  • Toen het allemaal nog een goed idee leek
    anemptytextlline
  • Whangarei Heads vanaf de berg
    anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Visitor Visa

Een Visitor Visa is vergelijkbaar met de Visa Waiver Visitor Visa, het grote verschil is dat je met dit visum tot negen maanden in Nieuw-Zeeland verblijven. Dit visum dient wel via de officiële kanalen aangevraagd te worden. Ook met het Visitor Visa mag er tot drie maanden in Nieuw-Zeeland gestudeerd worden. Werken in Nieuw-Zeeland mag niet met dit visum, hiervoor heb je het Working Holiday visum nodig.

Verlengen? In een periode van 24 maanden is het mogelijk het visum eenmalig met drie maanden te verlengen tot twaalf maanden.

Working Holiday Visa

Dit visum is interessant voor reizigers en backpackers die voor langere tijd in Nieuw-Zeeland willen verblijven. Met het Working Holiday mag je namelijk tot 12 maanden blijven. Zoals de naam al zegt, is het visum om te reizen maar tijdens het reizen mag je werken en eventueel ook studeren. Dit zijn alle criteria voor een Working Holiday visum:

  • Je bent tussen de 18 en 30 jaar oud;
  • Je neemt geen kinderen met je mee;
  • Wanneer je nog geen retourticket hebt, beschik je over voldoende geld om een ticket te kunnen kopen;
  • Het is verplicht om bij binnenkomst van Nieuw-Zeeland minimaal $4200,- op je bankrekening te hebben staan;
  • Je hebt een ziektekostenverzekering gedurende je verblijf;
  • Het hoofddoel om Nieuw-Zeeland te bezoeken is vakantie. Daarnaast mag je werken, maar dit is niet het doel;
  • Je hebt nog nooit eerder een Working Holiday visum gehad.

Het aanvragen van een Working Holiday Visa kan via de officiële kanalen. Mocht je toch liever ondersteund worden? Bekijk dan eens de opties van Activity International.

Verlengen? Er is één mogelijkheid om je Working Holiday visum te verlengen. Als je minstens drie maanden in de land-, tuin of wijnbouw hebt gewerkt kun je een verlenging aanvragen.

Exchange Student Visa

Wil je gaan studeren in Nieuw-Zeeland? Er zijn verschillende visa opties, maar het Exchange Student Visa is de meest voor de hand liggende als je naar Nieuw-Zeeland gaat als onderdeel van een uitwisselingsprogramma. Met dit visum mag je tot vier jaar studeren in Nieuw-Zeeland. Ideaal dus als je uitwisseling langer is dan drie maanden. Het grote voordeel van een studentenvisum is dat je naast het studeren ook tot 20 uur per week mag werken. Dit is echter afhankelijk van hoelang je studeert. Om in aanmerking te komen voor dit visum moet je, naast de basis criteria, ook:

  • Een retourticket bezitten of over voldoende geld beschikken om een retourticket te bekostigen;
  • Je moet kunnen aantonen dat je bent aangenomen bij de studie.

Wil je gaan studeren maar ben je geen onderdeel van een uitwisselingsprogramma bekijk dan hier alle studentenvisa.

Nog meer visum opties

Nieuw-Zeeland heeft nog meerdere visum opties. Deze zijn echter nogal specifiek en voor het overgrote deel van ons totaal niet relevant. Om het overzichtelijk te houden hebben we ons beperkt tot de vier meest gebruikte visa. Heb je het gevoel dat er een beter visum voor jouw situatie is, bekijk dan het complete visa-overzicht op de officiële website.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In op Instagram