Hoe kies je de juiste reisverzekering?

Voorkomen is beter dan genezen

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Lekker op vakantie, we kijken er altijd weer naar uit. Maar voordat je op vakantie gaat moet je wel zeker weten dat je alles goed hebt geregeld. Zijn je vakantiedagen aangevraagd? Is er oppas voor de huisdieren en heb je de juiste reisverzekering afgesloten? Dan pas wordt het tijd om je koffer te pakken.

Wat is er verzekerd?

Op vakantie gaan zonder reisverzekering is niet verstandig. Zelfs niet als je maar een weekendje weg gaat. Daarom is het vaak handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dan weet je zeker dat je bij ieder tripje verzekerd bent. Zelfs bij ongeplande tripjes in eigen land of stedentrips. Toch moeten we hier wel wat haken en ogen bij plaatsen want niet voor iedere trip is dezelfde reisverzekering geschikt. Daarom is het altijd handig om bij het afsluiten van een reisverzekering goed op te letten. Wat is er wel verzekerd en wat niet? Er kunnen nog wel eens wat verschillen in het type reisverzekering zitten. Als later blijkt dat bepaalde dingen niet mee verzekerd zijn, kan dat vervelende gevolgen hebben.

Materiële en persoonlijke schade

Met sommige reisverzekeringen ben je alleen verzekerd voor materiële schade, zoals je bagage. Je kunt dit aanvullen met dekking voor persoonlijke schade. Hieronder valt weer ongevallen/letselschade of ziekte. Je krijgt hulp in het land waar je op vakantie bent en je kan teruggebracht worden naar Nederland, indien nodig. Kijk goed of dit in de reisverzekering is opgenomen.

Lees hieronder verder!
 • Reizen in beeld Lanzarote
  anemptytextlline
 • Rondreizen in Lanzarote
  anemptytextlline
 • Werken in de camper
  anemptytextlline
 • DCIM100GOPROGOPR8996.
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • Lars & Dasja bij Cascate del Mulino Italië
  anemptytextlline
 • wildkamperen in marokko met camper
  Wildkamperen met uitzicht
  anemptytextlline