Hoe kies je de juiste reisverzekering?

Voorkomen is beter dan genezen

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Lekker op vakantie, we kijken er altijd weer naar uit. Maar voordat je op vakantie gaat moet je wel zeker weten dat je alles goed hebt geregeld. Zijn je vakantiedagen aangevraagd? Is er oppas voor de huisdieren en heb je de juiste reisverzekering afgesloten? Dan pas wordt het tijd om je koffer te pakken.

Wat is er verzekerd?

Op vakantie gaan zonder reisverzekering is niet verstandig. Zelfs niet als je maar een weekendje weg gaat. Daarom is het vaak handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dan weet je zeker dat je bij ieder tripje verzekerd bent. Zelfs bij ongeplande tripjes in eigen land of stedentrips. Toch moeten we hier wel wat haken en ogen bij plaatsen want niet voor iedere trip is dezelfde reisverzekering geschikt. Daarom is het altijd handig om bij het afsluiten van een reisverzekering goed op te letten. Wat is er wel verzekerd en wat niet? Er kunnen nog wel eens wat verschillen in het type reisverzekering zitten. Als later blijkt dat bepaalde dingen niet mee verzekerd zijn, kan dat vervelende gevolgen hebben.

Materiële en persoonlijke schade

Met sommige reisverzekeringen ben je alleen verzekerd voor materiële schade, zoals je bagage. Je kunt dit aanvullen met dekking voor persoonlijke schade. Hieronder valt weer ongevallen/letselschade of ziekte. Je krijgt hulp in het land waar je op vakantie bent en je kan teruggebracht worden naar Nederland, indien nodig. Kijk goed of dit in de reisverzekering is opgenomen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Roadtrip Nieuw-Zeeland
  Koop een camper of auto en ga op avontuur
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Werken in de camper
  anemptytextlline
 • Met Brutus op ontdekkingstocht
  anemptytextlline
 • DCIM100GOPROGOPR8996.
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • wildkamperen in marokko met camper
  Wildkamperen met uitzicht
  anemptytextlline
 • Rondreizen in Lanzarote
  anemptytextlline
 • Lars & Dasja bij Cascate del Mulino Italië
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op strand Algarve
  anemptytextlline
 • Reizen in beeld Lanzarote
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Medische kosten

Medische kosten kunnen erg hoog oplopen, zeker in het buitenland. Bijvoorbeeld als je met een helikopter van de berg afgehaald moet worden omdat je je been bij het skiën gebroken hebt. Misschien moet je ook nog met een gipsvlucht terug. Het is sowieso belangrijk dat je oplet dat vakanties waarin je bepaalde activiteiten gaat ondernemen opgenomen zijn in jouw reisverzekering. Bijvoorbeeld een wintersportvakantie, avontuurlijke activiteiten tijdens backpacken of een trip naar een duikbestemming zit er vaak niet standaard in.

Extra hulp

Ook als je geld of je identiteitsbewijzen gestolen zijn, is het prettig als je snel hulp krijgt. Of als je extra kosten moet maken omdat je door calamiteiten langer in het hotel moet blijven. Misschien moet je juist wel eerder je vakantie afbreken door omstandigheden thuis. Allemaal zaken waarvan je vooraf even moet checken of je hiervoor verzekerd bent. Kosten voor bijzonder vervoer, opsporings- of reddingsoperatie, overlijdenskosten tijdens een vakantie, het klinkt allemaal niet leuk maar check het wel vooraf even.

Voorkomen is beter dan genezen

Kijk gewoon goed wat voor jou en je gezin de juiste reisverzekering is. Let hierbij op het feit hoe vaak je op reis gaat en met welke vervoersmiddelen. Ook het type reis speelt een belangrijke rol. Wat neem je mee en moet dat verzekerd zijn? Ook bij een reisverzekering is het motto: voorkomen is beter dan genezen, dus kies voor de juiste reisverzekering.

Geschreven door:
Gast
Dit is een gastartikel aangeleverd door een externe (commerciële) partij. Heb je ook interesse om een gastartikel te plaatsen op reizenin.net? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks