Hoe spaar je geld voor jouw droomreis?

Bespaar geld, werk hard en verkoop onnodige spullen

Geschreven door: Anniek

Droom je al jarenlang van die mooie reis door Nieuw-Zeeland of over een avontuurlijke campertrip door Europa? Maar denk jij dat je dat niet kunt betalen? Lees dan hier hoe je genoeg geld kunt verdienen voor jouw droomreis. Mits je niet werkloos bent of in de schuldsanering zit, weten we zeker dat ook jij genoeg geld kunt verdienen voor jouw droomreis.

Maak een inschatting

Reizen kost geld, dat weten we allemaal. Hoeveel het precies kost, ligt helemaal aan de reis die jij wilt maken. Een retourvlucht naar bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland kost al snel meer dan duizend euro, terwijl een vlucht naar Portugal minder dan honderd euro kost. In bepaalde landen kan een nachtje in een hotel snel duur worden, terwijl in andere landen slapen in een hostel of camping soms heel goedkoop is. Kies daarom een land en reisstijl die bij jouw budget past. Maak een inschatting hoeveel geld je nodig hebt en begin met sparen.

Begin met besparen

De eerste stap om geld te sparen is geld besparen. Bekijk welke uitgaven jij afgelopen maand hebt gedaan en bedenk waar je op kunt besparen. Heb je een hoge huur? Zoek een huisgenoot of een goedkope tijdelijke woning. Geef je veel geld uit in cafés? Nodig je vrienden dan eens thuis uit, een biertje uit de supermarkt is veel goedkoper dan een speciaal biertje in een hip café. Geef jij je zuurverdiende euro’s vooral uit aan dure boodschappen? Lees dan hier een aantal boodschappen bespaartips. Koop je veel nieuwe spullen en kleren, stop daar dan meteen mee, die passen toch niet in je koffer! 😉 Kijk ten slotte kritisch naar je abonnementen, verlaag of stop de abonnementen die je niet écht nodig hebt, een fitnessabonnement is niet echt nodig als je ook gratis buiten kunt sporten.

Lees hieronder verder!
 • reizen met dasja
  Dasja aan het onderhandelen
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Lars kijkt uit over Mývatn
  anemptytextlline
 • Door de Hoge-Atlas met de camper
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • Relaxen in Hveragerdi hot water stream
  anemptytextlline
 • Onder de indruk bij Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Surfen viana do castelo
  anemptytextlline
 • De laatste overgebleven boog op Legzira beach
  anemptytextlline
 • High five pik!
  anemptytextlline
 • Met onze eigen tent overnachten in de Sahara
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Geld verdienen

Geld besparen is een goede manier om geld te sparen, maar met alleen geld besparen kom je er niet. Om jouw droomreis te kunnen betalen moet er geld verdiend worden! Probeer extra uren te werken bij je huidige werk of zoek een bijbaantje. Doe extra klusjes bij familie en vrienden. Zoek in je vrije tijd je oude spullen uit en zet de dingen die je niet meer nodig hebt op marktplaats, of ga met een kraampje op een braderie staan. Op deze manier heb je na een half jaar genoeg geld bij elkaar gesprokkeld om een paar maanden te kunnen backpacken! Geld besparen en sparen wordt makkelijker als je het doel voor ogen houdt. Google af en toe fotootjes van de bestemming, dan weet je weer waar je het allemaal voor doet.

Hoeveel spaarden wij?

Denk je nog steeds dat het onmogelijk is om genoeg geld te sparen voor jouw droomreis? Wij hebben in een half jaar meer dan 10.000 euro bij elkaar gespaard. We hebben al onze spullen verkocht, Mattias werkte naast zijn masterstudie en ik had twee baantjes. Ondertussen verbouwden we ook nog een campertje. Het was hard werken, maar daarna konden we wel een jaar rondreizen. En dat kan jij ook! Heb je nog meer bespaar of spaartips voor ons? Laat het weten in een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram