Hoe spaar je geld voor jouw droomreis?

Bespaar geld, werk hard en verkoop onnodige spullen

Geschreven door: Anniek

Droom je al jarenlang van die mooie reis door Nieuw-Zeeland of over een avontuurlijke campertrip door Europa? Maar denk jij dat je dat niet kunt betalen? Lees dan hier hoe je genoeg geld kunt verdienen voor jouw droomreis. Mits je niet werkloos bent of in de schuldsanering zit, weten we zeker dat ook jij genoeg geld kunt verdienen voor jouw droomreis.

Maak een inschatting

Reizen kost geld, dat weten we allemaal. Hoeveel het precies kost, ligt helemaal aan de reis die jij wilt maken. Een retourvlucht naar bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland kost al snel meer dan duizend euro, terwijl een vlucht naar Portugal minder dan honderd euro kost. In bepaalde landen kan een nachtje in een hotel snel duur worden, terwijl in andere landen slapen in een hostel of camping soms heel goedkoop is. Kies daarom een land en reisstijl die bij jouw budget past. Maak een inschatting hoeveel geld je nodig hebt en begin met sparen.

Begin met besparen

De eerste stap om geld te sparen is geld besparen. Bekijk welke uitgaven jij afgelopen maand hebt gedaan en bedenk waar je op kunt besparen. Heb je een hoge huur? Zoek een huisgenoot of een goedkope tijdelijke woning. Geef je veel geld uit in cafés? Nodig je vrienden dan eens thuis uit, een biertje uit de supermarkt is veel goedkoper dan een speciaal biertje in een hip café. Geef jij je zuurverdiende euro’s vooral uit aan dure boodschappen? Lees dan hier een aantal boodschappen bespaartips. Koop je veel nieuwe spullen en kleren, stop daar dan meteen mee, die passen toch niet in je koffer! 😉 Kijk ten slotte kritisch naar je abonnementen, verlaag of stop de abonnementen die je niet écht nodig hebt, een fitnessabonnement is niet echt nodig als je ook gratis buiten kunt sporten.

Tekst gaat hieronder verder!
 • High five pik!
  anemptytextlline
 • Surfen viana do castelo
  anemptytextlline
 • De laatste overgebleven boog op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Met onze eigen tent overnachten in de Sahara
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • Relaxen in Hveragerdi hot water stream
  anemptytextlline