Keuzestress, ook in de camper. Hoe dan?

De optie alles kan maakt het niet altijd makkelijk

Home » Leven in een Camper » Keuzestress, ook in de camper. Hoe dan?

door | 0 Reacties

De belangrijkste keuze hebben we jaren geleden gemaakt, voor onbepaalde tijd leven in een camper. Onafhankelijk van alles en iedereen. Een tijd lang heeft ons hele leven in het teken gestaan om dit te realiseren. Na een paar maanden daadwerkelijk de droom te leven komt er iets nieuws om de hoek kijken. Het is mogelijk om te doen wat je wilt. Jij bepaalt het grootste deel van de dagindeling, dus wat ga je doen? Wordt het dat schattige stadje bezoeken, het nationale park of toch zoeken naar een surfspot in de buurt. Alles kan en het liefste doen wij ook alles. Keuzestress dus, gewoon in een camper.. 😉

Uiteraard een luxeprobleem

Volgens sommigen zijn we al jaren op vakantie. Hoewel dit niet helemaal waar is, kunnen we natuurlijk ook niet ontkennen dat het een heerlijk leven is. Vrij van de Nederlandse sleur. En dat beseffen we ons elke dag, we weten dan ook dat onze keuzestress, als je het zo kan noemen, er één is uit nogal luxe keuzes. Maar dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Alle moeilijke keuzes hebben we namelijk al gemaakt. Wat doen we met ons huis, hoe verdienen we ons geld, gaan we dan echt door Europa reizen met een camper? Dat is verleden tijd, we kunnen die keuzes niet meer terugdraaien. Ze liggen ten grondslag aan de keuzes die we nu kunnen maken. Want nu hebben we de ruimte om een groot deel van onze tijd te stoppen in iets wat we echt te tof vinden en waar we echt goed in willen worden. Maar wat gaat het worden? Die keuze is nog maar half gemaakt.

 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Kamperen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Kamperen in het binnenland van Canterbury
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja in de palmvalei
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline
 • Wildkamperen onder een stuwdam
  anemptytextlline
 • Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op de painted rocks
  anemptytextlline
 • Kamperen in Van Valley Marokko
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nog geen keuze gemaakt

De wereld ligt letterlijk aan je voeten, je kunt meerdere dagen per week puur bezig zijn met de activiteiten die jij leuk vindt. In het begin van onze reis ging het vooral om dingen zien. Een land echt leren kennen, de verschillende landschappen en de manier waarop daarmee wordt omgegaan. Hoe mensen leven en wat zij belangrijk vinden in het leven. Langzaamaan kom je erachter dat alle kerken eigenlijk ook maar op elkaar lijken en dat wat door de mens is gebouwd tijdelijk blijft staan.

Het enige authentieke is de natuur en dan vooral die onaangetast is door de mens. Mijn (Lars) persoonlijke keuzestress bestaat nu uit hoe ik de natuur zo goed mogelijk kan ervaren, en er van kan genieten. Is dat via surfen, hiken, mountainbiken, rotsklimmen, freediven of één van de 900 andere mogelijkheden. Eigenlijk wil ik het allemaal kunnen. Aankomen bij een lijpe mountainbike trail en die dan zonder problemen naar beneden vlammen. Of met je eigen gear op een duikspot afzakken tot 30 meter diepte. Je snapt het waarschijnlijk al, ik kan door blijven gaan. Doordat we zoveel spots zien waar je iets specifieks heel goed kunt doen, wil je het allemaal kunnen doen. Maar dat werkt natuurlijk niet. Geen supermannen hier.

Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals