Keuzestress, ook in de camper. Hoe dan?

De optie alles kan maakt het niet altijd makkelijk

Geschreven door: Lars

De belangrijkste keuze hebben we jaren geleden gemaakt, voor onbepaalde tijd leven in een camper. Onafhankelijk van alles en iedereen. Een tijd lang heeft ons hele leven in het teken gestaan om dit te realiseren. Na een paar maanden daadwerkelijk de droom te leven komt er iets nieuws om de hoek kijken. Het is mogelijk om te doen wat je wilt. Jij bepaalt het grootste deel van de dagindeling, dus wat ga je doen? Wordt het dat schattige stadje bezoeken, het nationale park of toch zoeken naar een surfspot in de buurt. Alles kan en het liefste doen wij ook alles. Keuzestress dus, gewoon in een camper.. 😉

Uiteraard een luxeprobleem

Volgens sommigen zijn we al jaren op vakantie. Hoewel dit niet helemaal waar is, kunnen we natuurlijk ook niet ontkennen dat het een heerlijk leven is. Vrij van de Nederlandse sleur. En dat beseffen we ons elke dag, we weten dan ook dat onze keuzestress, als je het zo kan noemen, er één is uit nogal luxe keuzes. Maar dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Alle moeilijke keuzes hebben we namelijk al gemaakt. Wat doen we met ons huis, hoe verdienen we ons geld, gaan we dan echt door Europa reizen met een camper? Dat is verleden tijd, we kunnen die keuzes niet meer terugdraaien. Ze liggen ten grondslag aan de keuzes die we nu kunnen maken. Want nu hebben we de ruimte om een groot deel van onze tijd te stoppen in iets wat we echt te tof vinden en waar we echt goed in willen worden. Maar wat gaat het worden? Die keuze is nog maar half gemaakt.

Lees hieronder verder!
 • Wildkamperen onder een stuwdam
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op de painted rocks
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Kamperen in Van Valley Marokko
  anemptytextlline
 • Kamperen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Kamperen in het binnenland van Canterbury
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline
 • oost ijsland hoogtepunten
  Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja in de palmvalei
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nog geen keuze gemaakt

De wereld ligt letterlijk aan je voeten, je kunt meerdere dagen per week puur bezig zijn met de activiteiten die jij leuk vindt. In het begin van onze reis ging het vooral om dingen zien. Een land echt leren kennen, de verschillende landschappen en de manier waarop daarmee wordt omgegaan. Hoe mensen leven en wat zij belangrijk vinden in het leven. Langzaamaan kom je erachter dat alle kerken eigenlijk ook maar op elkaar lijken en dat wat door de mens is gebouwd tijdelijk blijft staan.

Het enige authentieke is de natuur en dan vooral die onaangetast is door de mens. Mijn (Lars) persoonlijke keuzestress bestaat nu uit hoe ik de natuur zo goed mogelijk kan ervaren, en er van kan genieten. Is dat via surfen, hiken, mountainbiken, rotsklimmen, freediven of één van de 900 andere mogelijkheden. Eigenlijk wil ik het allemaal kunnen. Aankomen bij een lijpe mountainbike trail en die dan zonder problemen naar beneden vlammen. Of met je eigen gear op een duikspot afzakken tot 30 meter diepte. Je snapt het waarschijnlijk al, ik kan door blijven gaan. Doordat we zoveel spots zien waar je iets specifieks heel goed kunt doen, wil je het allemaal kunnen doen. Maar dat werkt natuurlijk niet. Geen supermannen hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram