Welke apps kun je niet missen tijdens je reis in een camper?

De acht beste vanlife apps op een rijtje

Geschreven door: Anniek

Onze telefoons en onze levens zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Zuchtend klagen we soms over de hoeveelheid tijd die we op onze telefoons doorbrengen. Een vakantie of reis in de camper kan de ideale tijd zijn om los te komen van je telefoon. Maar wacht nog even voordat je je telefoon definitief de deur uitgooit! Er zijn namelijk veel handige apps, die jouw campervakantie een stuk leuker en makkelijker maken. Wij zetten de acht beste, gratis 'vanlife apps' voor jou op een rijtje.

1. Google Maps

Echte kaarten voor een roadtrip zijn romantisch, schattig en.. totaal onhandig. Met de Google Maps app kun je heel makkelijk van de ene naar de andere bestemming rijden. Google Maps houdt rekening met file, kan de plaatsen bijhouden waar je bent geweest en kan ervoor zorgen dat je geen onnodig geld uitgeeft aan de tolwegen. Bovendien kun je met Google satelliet de omgeving bekijken om zo de beste wildkampeerplek te vinden. Met de app vind je de leukste cafeetjes, restaurantjes en toeristische trekpleisters, met beoordelingen van locals en andere reizigers. Pluspunt: kaarten kunnen gedownload worden voor offline gebruik!

2. Maps.me

Maps.me is een offline kaarten app. De routes die de app aangeeft zijn niet altijd betrouwbaar, maar de app heeft vele voordelen. Maps.me is heel gedetailleerd, bijna alle kleine weggetjes staan erop, en zelfs wandelpaden in bossen of de straatjes van een Medina in Marokko. In de app kun je op zoek naar toeristische attracties, uitzichtpunten, drinkwater en douches; erg handig als je on the road bent.

3. Google translate

De meest handige app op reis is Google Translate. Op deze manier kun je, via je telefoon, met iedereen kletsen. Zorg er wel voor dat je andere toetsenborden, zoals bijvoorbeeld Russisch, op je telefoon hebt geïnstalleerd, anders kunnen de locals niet terug typen. Je kunt zelfs woordenboeken offline downloaden, waardoor je altijd en overal kan vertalen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Werken in de camper
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • Roadtrip Nieuw-Zeeland
  Koop een camper of auto en ga op avontuur
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • wildkamperen in marokko met camper
  Wildkamperen met uitzicht
  anemptytextlline
 • Rondreizen in Lanzarote
  anemptytextlline
 • Met Brutus op ontdekkingstocht
  anemptytextlline