Welke apps kun je niet missen tijdens je reis in een camper?

De acht beste vanlife apps op een rijtje

Geschreven door: Anniek

Onze telefoons en onze levens zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Zuchtend klagen we soms over de hoeveelheid tijd die we op onze telefoons doorbrengen. Een vakantie of reis in de camper kan de ideale tijd zijn om los te komen van je telefoon. Maar wacht nog even voordat je je telefoon definitief de deur uitgooit! Er zijn namelijk veel handige apps, die jouw campervakantie een stuk leuker en makkelijker maken. Wij zetten de acht beste, gratis 'vanlife apps' voor jou op een rijtje.

1. Google Maps

Echte kaarten voor een roadtrip zijn romantisch, schattig en.. totaal onhandig. Met de Google Maps app kun je heel makkelijk van de ene naar de andere bestemming rijden. Google Maps houdt rekening met file, kan de plaatsen bijhouden waar je bent geweest en kan ervoor zorgen dat je geen onnodig geld uitgeeft aan de tolwegen. Bovendien kun je met Google satelliet de omgeving bekijken om zo de beste wildkampeerplek te vinden. Met de app vind je de leukste cafeetjes, restaurantjes en toeristische trekpleisters, met beoordelingen van locals en andere reizigers. Pluspunt: kaarten kunnen gedownload worden voor offline gebruik!

2. Maps.me

Maps.me is een offline kaarten app. De routes die de app aangeeft zijn niet altijd betrouwbaar, maar de app heeft vele voordelen. Maps.me is heel gedetailleerd, bijna alle kleine weggetjes staan erop, en zelfs wandelpaden in bossen of de straatjes van een Medina in Marokko. In de app kun je op zoek naar toeristische attracties, uitzichtpunten, drinkwater en douches; erg handig als je on the road bent.

3. Google translate

De meest handige app op reis is Google Translate. Op deze manier kun je, via je telefoon, met iedereen kletsen. Zorg er wel voor dat je andere toetsenborden, zoals bijvoorbeeld Russisch, op je telefoon hebt geïnstalleerd, anders kunnen de locals niet terug typen. Je kunt zelfs woordenboeken offline downloaden, waardoor je altijd en overal kan vertalen.

Lees hieronder verder!
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Roadtrip Nieuw-Zeeland
  Koop een camper of auto en ga op avontuur
  anemptytextlline
 • camper portugal
  anemptytextlline
 • auto rijden in portugal
  Roadtrippen met Lars door de sneeuw
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • wildkamperen in marokko met camper
  Wildkamperen met uitzicht
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op strand Algarve
  anemptytextlline
 • Camper huren nieuw-zeeland
  anemptytextlline
 • Noorderlicht boven de camper
  anemptytextlline
 • Lars & Dasja bij Cascate del Mulino Italië
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

4. Geocaching

Misschien wist je het nog niet, maar er zijn op deze aardbol miljoenen 'geocaches' verstopt. Geocaches zijn meestal kleine doosjes met daarin een logboek en gadgets. Met de Geocach app kun je deze geocaches zoeken, of zelf plaatsen. De geocaches liggen vaak op mooie plekken en geocaching is daarom een leuke en originele manier om een land te leren kennen.

5. Wikiloc

Op deze app zijn de leukste wandelingen, fietsroutes en offroad routes te vinden. Mensen hebben hun routes getrackt en jij kunt dus gemakkelijk dezelfde route volgen. Vaak staat er een beschrijving van de route en altijd het aantal kilometers en de moeilijkheidsgraad. De ideale app om op avontuur te gaan.

6. Park4night

Park4night laat plekken zien waar je met je camper kan overnachten. Elk soort plek heeft een eigen icoontje, zo heb je campings, parkeerplaatsen, camperplaatsen en wildkampeerplekjes in de natuur. Je kunt bovendien zoeken naar plekken om water te vullen en waar je je chemische toilet kunt legen. Vaak staan er recente reacties bij de plekken, zodat de informatie over de slaapplekjes altijd up to date is.

7. iOverlander

Deze app is bijna hetzelfde als de Park4night app. Alleen hebben de gebruikers van deze app een 4x4 auto, hierdoor zijn veel slaapplekjes off the beaten track. Meestal staat er informatie over de route naar de slaapplek, zodat je kunt inschatten of jouw front wheel drive camper het ook aan kan.

8. Instagram

Ten slotte de leukste #vanlife app van het moment. Instagram kan jou inspireren voor een campingtrip. Bovendien is het de app om online vrienden te maken met medereizigers. Hou de andere vanlifers in de gaten en kijk of mensen in de buurt zijn en spreek af voor een koffie of een biertje. Help elkaar en krijg tips als je met pech langs de weg staat. Instagram brengt vanlifers bij elkaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram