Welke apps kun je niet missen tijdens je reis in een camper?

De acht beste vanlife apps op een rijtje

Home » Leven in een Camper » Welke apps kun je niet missen tijdens je reis in een camper?

Onze telefoons en onze levens zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Zuchtend klagen we soms over de hoeveelheid tijd die we op onze telefoons doorbrengen. Een vakantie of reis in de camper kan de ideale tijd zijn om los te komen van je telefoon. Maar wacht nog even voordat je je telefoon definitief de deur uitgooit! Er zijn namelijk veel handige apps, die jouw campervakantie een stuk leuker en makkelijker maken. Wij zetten de acht beste, gratis ‘vanlife apps’ voor jou op een rijtje.

1. Google Maps

Echte kaarten voor een roadtrip zijn romantisch, schattig en.. totaal onhandig. Met de Google Maps app kun je heel makkelijk van de ene naar de andere bestemming rijden. Google Maps houdt rekening met file, kan de plaatsen bijhouden waar je bent geweest en kan ervoor zorgen dat je geen onnodig geld uitgeeft aan de tolwegen. Bovendien kun je met Google satelliet de omgeving bekijken om zo de beste wildkampeerplek te vinden. Met de app vind je de leukste cafeetjes, restaurantjes en toeristische trekpleisters, met beoordelingen van locals en andere reizigers. Pluspunt: kaarten kunnen gedownload worden voor offline gebruik!

2. Maps.me

Maps.me is een offline kaarten app. De routes die de app aangeeft zijn niet altijd betrouwbaar, maar de app heeft vele voordelen. Maps.me is heel gedetailleerd, bijna alle kleine weggetjes staan erop, en zelfs wandelpaden in bossen of de straatjes van een Medina in Marokko. In de app kun je op zoek naar toeristische attracties, uitzichtpunten, drinkwater en douches; erg handig als je on the road bent.

3. Google translate

De meest handige app op reis is Google Translate. Op deze manier kun je, via je telefoon, met iedereen kletsen. Zorg er wel voor dat je andere toetsenborden, zoals bijvoorbeeld Russisch, op je telefoon hebt geïnstalleerd, anders kunnen de locals niet terug typen. Je kunt zelfs woordenboeken offline downloaden, waardoor je altijd en overal kan vertalen.

 • Roadtrip Nieuw-Zeeland
  Koop een camper of auto en ga op avontuur
  anemptytextlline
 • Noorderlicht boven de camper
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline
 • camper portugal
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Roadtrippen met Lars door de sneeuw
  anemptytextlline
 • Camper huren nieuw-zeeland
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • Lars & Dasja bij Cascate del Mulino Italië
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op strand Algarve
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • Wildkamperen met uitzicht
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

4. Geocaching

Misschien wist je het nog niet, maar er zijn op deze aardbol miljoenen ‘geocaches’ verstopt. Geocaches zijn meestal kleine doosjes met daarin een logboek en gadgets. Met de Geocach app kun je deze geocaches zoeken, of zelf plaatsen. De geocaches liggen vaak op mooie plekken en geocaching is daarom een leuke en originele manier om een land te leren kennen.

5. Wikiloc

Op deze app zijn de leukste wandelingen, fietsroutes en offroad routes te vinden. Mensen hebben hun routes getrackt en jij kunt dus gemakkelijk dezelfde route volgen. Vaak staat er een beschrijving van de route en altijd het aantal kilometers en de moeilijkheidsgraad. De ideale app om op avontuur te gaan.

6. Park4night

Park4night laat plekken zien waar je met je camper kan overnachten. Elk soort plek heeft een eigen icoontje, zo heb je campings, parkeerplaatsen, camperplaatsen en wildkampeerplekjes in de natuur. Je kunt bovendien zoeken naar plekken om water te vullen en waar je je chemische toilet kunt legen. Vaak staan er recente reacties bij de plekken, zodat de informatie over de slaapplekjes altijd up to date is.

7. iOverlander

Deze app is bijna hetzelfde als de Park4night app. Alleen hebben de gebruikers van deze app een 4×4 auto, hierdoor zijn veel slaapplekjes off the beaten track. Meestal staat er informatie over de route naar de slaapplek, zodat je kunt inschatten of jouw front wheel drive camper het ook aan kan.

8. Instagram

Ten slotte de leukste #vanlife app van het moment. Instagram kan jou inspireren voor een campingtrip. Bovendien is het de app om online vrienden te maken met medereizigers. Hou de andere vanlifers in de gaten en kijk of mensen in de buurt zijn en spreek af voor een koffie of een biertje. Help elkaar en krijg tips als je met pech langs de weg staat. Instagram brengt vanlifers bij elkaar.

Anniek heeft als grootste hobby nieuwe plekken ontdekken. Nieuwsgierig ronddwalen, vrij zijn en leven met de natuur. Op een langzaam tempo trekt ze als sociaal geograaf de hele wereld over, soms onderzoekend, soms backpackend en soms in een geel busje. In Nederland bouwt ze aan haar eigen Tiny house. Door klein te leven heeft ze genoeg tijd, geld en vrijheid over om op zoek te gaan naar nieuwe plekken en avonturen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals