De voor- en nadelen van het reizen in een grote(re) camper

Meer ruimte is heel niet verkeerd

Geschreven door: Dasja

Reizen met een camper of een klein busje geeft enorm veel vrijheid. Je kan gaan en staan waar je wilt, als je het ergens naar je zin hebt, blijf je langer en je kunt op plekken overnachten waar menig 5-sterren hotel een puntje aan kan zuigen. Welivealittle heeft de voor- en nadelen van een kleine camper al op een rijtje gezet. Tijd voor een tegenhanger, want eerlijk is eerlijk niet iedereen kan (voor een langere tijd) in zo'n een klein busje reizen als zij doen.

Het rijden in een grote(re) camper

Het is even wennen, rijden met een camper. Sowieso is een camper(bus) een stuk hoger dan een normale auto en vang je veel meer wind. Maar na de eerste paar ritten voelt de ligging op de weg al snel vertrouwd en weet je precies wat je moet doen als je ingehaald wordt door een vrachtwagen. Onze camper is niet extreem lang en wij passen in normale parkeervakken, dit is een groot voordeel. De campers die langer zijn dan zes meter moeten vaak twee of drie vakken in beslag nemen. Dat kan een groot nadeel zijn, vooral als je steden en kleine dorpjes op wilt zoeken. De nieuwere campers rijden goed mee met het verkeer en halen makkelijk snelheden van 100 tot 130 kilometer per uur. Helaas trekt ons oude campertje dat niet. Met een gemiddelde snelheid van 95 kilometer per uur op de snelweg is dat een nieuwe ervaring. Maar je bent op reis en hebt geen haast toch? 😉

De kosten liggen hoger

Dat de aanschafprijs en het rijden van een grotere camper meer kost is een feit. Doordat het voertuig zwaarder is in gewicht, en langer en hoger dan een klein buscampertje, betaal je vaak meer op tolwegen, ferry's en in wegenbelasting. Ook is er een grote kans dat een camper meer brandstof verbruikt.

Tip: Ben jij op zoek naar een camper of busje? Dan is het slim om de verwachte kosten in verbruik en wegenbelasting op een rijtje te zetten om zo te kijken wat in jouw budget past.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Reizen in beeld Lanzarote
  anemptytextlline
 • Werken in de camper
  anemptytextlline
 • Lars & Dasja bij Cascate del Mulino Italië
  anemptytextlline
 • wildkamperen in marokko met camper
  Wildkamperen met uitzicht
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • Roadtrip Nieuw-Zeeland
  Koop een camper of auto en ga op avontuur
  anemptytextlline