Overwinteren in Marokko

Marokko is met uitstek de beste overwinterbestemming (met een camper)

Geschreven door: Dasja

De Nederlandse winter is redelijk saai, grijs en guur te noemen toch? Juist dat is de reden om te overwinteren in Marokko. Een groot deel van het land kent namelijk nog een heerlijk klimaat, wat zelfs zomers aanvoelt. Ondanks dat dit niet voor het hele land zo is, is het toch de hele winter goed bereisbaar. Juist dit maakt Marokko voor ons de beste overwinterbestemming, in de buurt van Europa, die je met je eigen camper vanuit Nederland kan bereiken. Maar ook zonder een eigen camper is Marokko een ideale winterbestemming, voor een rondreis of vakantie.

Waar je het beste kan overwinteren in Marokko

Dit is nou juist waarom Marokko nu al onze favoriete overwinterbestemming in de buurt van Europa is. Zo goed als het hele land, met een oppervlakte van 446.550 km², is tijdens de winter te ontdekken. Of je nu de 1.000 kilometer lange kust afgaat of je onderdompelt in de cultuur in het 500 kilometer brede binnenland. Er is zo veel afwisseling dat het visum van 90 dagen voorbijvliegt en je flink gaat twijfelen of je niet moet verlengen.

Nu is het iets te kort door de bocht om te zeggen dat echt heel Marokko een zonovergoten paradijs is tijdens de winter. Door de diversiteit aan landschappen is ook het klimaat zo verschillend als water en vuur. Zo kan je tussen januari en maart in meters sneeuw staan in de Hoge-Atlas (met bergtoppen tot 4.167 meter hoog). Maar ook kun je wegregenen aan de Middellandse Zeekust of het Rifgebergte in het noorden. Dit maakt het allemaal niet minder mooi, en met voldoende zonovergoten dagen (maar een lagere dag- en nachttemperatuur dan aan de kust) is het nog steeds beter dan de Nederlandse winters. Al is het wel slim om voor deze delen genoeg dekentjes in de camper te hebben liggen. 😉

Aan de Zuidelijke Atlantisch kust zit je wat temperaturen betreft een stuk beter. Hier klimt het makkelijk op tot tussen de 20 en 25 graden Celsius in de winter. Er is in dit gebied veel te zien en doen. Zo is het bijvoorbeeld heerlijk surfen in Marokko.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Kamelen in wilde rucolavelden
  anemptytextlline
 • Met laag water heb je het beste zicht op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Wilde cactussen in Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • De erewacht bij Mausolé Mohamed V
  anemptytextlline
 • Het strand van Rabat
  anemptytextlline
 • Wakker worden langs een stuwmeer aan de N8
  anemptytextlline