Outdoor kleding van RevolutionRace doen of niet?

Goede outdoor kleding is voor ons key bij het buitenspelen

Geschreven door: Dasja

Dagelijks wandelen wij wat af, Ninja heeft daar een bijdrage in, maar onze liefde voor de natuur speelt ook een grote rol. De eerste keer in Zweden en tijdens onze avonturen op IJsland hebben we ervaren dat goede outdoor kleding key is. Vooral met wisselvallig, nat en winderig weer. Zoals ze in Scandinavië zeggen, slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Maar goede outdoor kleding is vaak megaduur waardoor ik de gear bijna niet durf te gebruiken. Ik ben namelijk een kluns en val nog weleens of blijf ergens achter haken waardoor mijn kleding beschadigd. Toen ik hoorde over het merk RevolutionRace werd ik direct enthousiast. Dit Zweedse merk is gestart in 2014 door twee avonturiers met als doel hoogwaardige outdoor kleding maken tegen een redelijke prijs. En de kleding ziet er nog tof uit ook!

We zijn nieuwsgierig naar de prijs-kwaliteitverhouding en hebben een aantal producten mogen testen. Hierdoor kunnen we je een indruk geven van wat je mag verwachten van de RevolutionRace outdoor kleding en of je op deze kleding kunt vertrouwen tijdens het volgende avontuur. Ik heb de Monsoon Jacket en Nordwant Pro Pants de afgelopen tijd uitvoerig gedragen in het natte, koude Nederlandse winter weer.

Monsoon Jacket een allround jas

De Monsoon Jacket is de eerste langere multifunctionele jas binnen het assortiment van RevolutionRace. De jas bestaat uit twee lagen en heeft een wind- en waterbestendige hypershell. Ik ben inmiddels een beetje verliefd op deze jas (foto's vind je halverwege deze pagina). De lengte vind ik erg fijn, doordat het model over de billen heen valt zorgt het voor wat extra warmte (yes ik ben een koukleum). De achterkant is wat langer dan de voorkant. De rits werkt twee kanten op dus mocht je in de bergen wandelen dan kan je meer bewegingsvrijheid creëren door de onderkant een stukje open te ritsen. Zoals gezegd ik heb het snel koud, de afsluitende mouwopeningen en de hoge kraag met fleece zijn voor mij ideaal. De kraag sluit goed af waardoor er veel minder wind je nek binnenkomt. Ook over de capuchon is nagedacht. Dit is een grote kap met een steviger stuk aan de voorkant. Zo is bijvoorbeeld een pet dragen om de regen uit je gezicht te houden bij deze jas niet nodig. De jas is verder uitgerust met twee pit ritsen voor ventilatie onder de armen, twee handzakken, twee borstzakken, een mouwzak en drie binnenzakken. Alle ritsen zijn overigens volledig getapet om vocht buiten te houden.

Performance in kou, wind en regen

De specificaties van de jas zijn als volgt opgesteld:

 • Ademend vermogen 4/5
 • Waterbestendigheid 3/5
 • Winddichtheid 5/5
 • Isolerend vermogen (0-10 graden) 4/5
 • Duurzaamheid 4/5

Bij temperaturen rond de 0 tot 3 graden heb ik goede warme tussenlagen nodig om het warm te houden met deze jas. Denk aan een thermo shirt en een fleece. Het is in mijn ogen geen hele warme jas maar dit zal per persoon verschillen. Wat windbestendigheid maakt de Monsoon Jacket alles goed. En ook na een regenbui is je onderkleding nog helemaal droog. Wel vraag ik me af of deze jas bestand is tegen een hele dag in de regen lopen. Dit heb ik nog niet kunnen testen.

Ik ben erg positief over deze jas. Verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren zit er vast eentje tussen die je mooi vindt. Met een prijs van €159,- koop je een allround jas die veel plezier brengt met verschillende activiteiten.

Tip: We mogen jullie van 21-04 t/m 04-04 15% korting geven op jouw RevolutionRace bestelling. Gebruik de code: REIZENIN15

Tekst gaat hieronder verder!
 • Mouwen sluiten mooi af
  anemptytextlline
 • Fijne hoge kraag
  anemptytextlline
 • Strechpanelen en ventilatie
  anemptytextlline
 • Lekker buiten spelen
  anemptytextlline
 • De Monsoon jacket
  anemptytextlline
 • Strechpanelen bij de knieën
  anemptytextlline