Outdoor kleding van RevolutionRace doen of niet?

Goede outdoor kleding is voor ons key bij het buitenspelen

Geschreven door: Dasja

Dagelijks wandelen wij wat af, Ninja heeft daar een bijdrage in, maar onze liefde voor de natuur speelt ook een grote rol. De eerste keer in Zweden en tijdens onze avonturen op IJsland hebben we ervaren dat goede outdoor kleding key is. Vooral met wisselvallig, nat en winderig weer. Zoals ze in Scandinavië zeggen, slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Maar goede outdoor kleding is vaak megaduur waardoor ik de gear bijna niet durf te gebruiken. Ik ben namelijk een kluns en val nog weleens of blijf ergens achter haken waardoor mijn kleding beschadigd. Toen ik hoorde over het merk RevolutionRace werd ik direct enthousiast. Dit Zweedse merk is gestart in 2014 door twee avonturiers met als doel hoogwaardige outdoor kleding maken tegen een redelijke prijs. En de kleding ziet er nog tof uit ook!

We zijn nieuwsgierig naar de prijs-kwaliteitverhouding en hebben een aantal producten mogen testen. Hierdoor kunnen we je een indruk geven van wat je mag verwachten van de RevolutionRace outdoor kleding en of je op deze kleding kunt vertrouwen tijdens het volgende avontuur. Ik heb de Monsoon Jacket en Nordwant Pro Pants de afgelopen tijd uitvoerig gedragen in het natte, koude Nederlandse winter weer.

Monsoon Jacket een allround jas

De Monsoon Jacket is de eerste langere multifunctionele jas binnen het assortiment van RevolutionRace. De jas bestaat uit twee lagen en heeft een wind- en waterbestendige hypershell. Ik ben inmiddels een beetje verliefd op deze jas (foto's vind je halverwege deze pagina). De lengte vind ik erg fijn, doordat het model over de billen heen valt zorgt het voor wat extra warmte (yes ik ben een koukleum). De achterkant is wat langer dan de voorkant. De rits werkt twee kanten op dus mocht je in de bergen wandelen dan kan je meer bewegingsvrijheid creëren door de onderkant een stukje open te ritsen. Zoals gezegd ik heb het snel koud, de afsluitende mouwopeningen en de hoge kraag met fleece zijn voor mij ideaal. De kraag sluit goed af waardoor er veel minder wind je nek binnenkomt. Ook over de capuchon is nagedacht. Dit is een grote kap met een steviger stuk aan de voorkant. Zo is bijvoorbeeld een pet dragen om de regen uit je gezicht te houden bij deze jas niet nodig. De jas is verder uitgerust met twee pit ritsen voor ventilatie onder de armen, twee handzakken, twee borstzakken, een mouwzak en drie binnenzakken. Alle ritsen zijn overigens volledig getapet om vocht buiten te houden.

Performance in kou, wind en regen

De specificaties van de jas zijn als volgt opgesteld:

  • Ademend vermogen 4/5
  • Waterbestendigheid 3/5
  • Winddichtheid 5/5
  • Isolerend vermogen (0-10 graden) 4/5
  • Duurzaamheid 4/5

Bij temperaturen rond de 0 tot 3 graden heb ik goede warme tussenlagen nodig om het warm te houden met deze jas. Denk aan een thermo shirt en een fleece. Het is in mijn ogen geen hele warme jas maar dit zal per persoon verschillen. Wat windbestendigheid maakt de Monsoon Jacket alles goed. En ook na een regenbui is je onderkleding nog helemaal droog. Wel vraag ik me af of deze jas bestand is tegen een hele dag in de regen lopen. Dit heb ik nog niet kunnen testen.

Ik ben erg positief over deze jas. Verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren zit er vast eentje tussen die je mooi vindt. Met een prijs van €159,- koop je een allround jas die veel plezier brengt met verschillende activiteiten.

Tip: We mogen jullie van 21-04 t/m 04-04 15% korting geven op jouw RevolutionRace bestelling. Gebruik de code: REIZENIN15

Tekst gaat hieronder verder!
  • Jas valt over de billen heen
    anemptytextlline
  • Fijne hoge kraag
    anemptytextlline
  • Alle ritsen zijn waterdicht
    anemptytextlline
  • Fijne outdoor kleding
    anemptytextlline
  • Strechpanelen en ventilatie
    anemptytextlline
  • Mouwen sluiten mooi af
    anemptytextlline
  • Blij met deze jas
    anemptytextlline
  • De Monsoon jacket
    anemptytextlline
  • Strechpanelen bij de knieën
    anemptytextlline
  • Grote capuchon met verstevigde rand
    anemptytextlline
  • Ventilatie onder de armen
    anemptytextlline
  • Lekker buiten spelen
    anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nordwand Pro Pants wandelbroek

Een fijne wandelbroek die lekker zit en waar je ook goed in kan bewegen, is dat te veel gevraagd? Ik denk van niet want als je net zoals ons veel hiked dan weet je dat comfortabel zittende kleding belangrijk is. De Nordwand Pro Pants is een wandelbroek die voor mij een heel aantal boxjes aftikt. Doordat de broek lekker hoog zit zakt hij niet af. Doet ie dat wel dan kun je een riem dragen in de broek. Er is nagedacht over flexibiliteit door het plaatsen van strechpanelen bij de knieën en billen. Dit is wel even wennen door de extra naden die je voelt bij de knieën. Maar na een half uurtje lopen valt dit niet meer op. De broek is in 21 verschillende kleuren verkrijgbaar. Van opvallende felle kleuren tot rustige donkere kleuren. De broek is verder uitgerust met dijventilatie, elastische verstelbare beenopeningen, 2 balgzakken met rits bij de dijen, een telefoonzakje in een dijbeenzak en twee steekzakken.

Performance in kou, wind en regen

De specificaties van de broek zijn als volgt opgesteld:

  • Ademend vermogen 4/5
  • Waterbestendigheid 2/5
  • Winddichtheid 2/5
  • Duurzaamheid 4/5

Zoals je misschien al ziet in de specificaties is de Nordwand Pro Pants niet super waterbestendig. Na anderhalf uur lopen in de regen trekt het vocht wel door de broek heen. De strechpanelen zijn minder windbestendig en hier voel je dan ook sneller lucht doorheen komen. Een ander nadeel vind ik de broekspijp opening. Deze is vrij smal waardoor ik de broek niet over mijn bergschoenen heen kan trekken. Ik vouw de smalle opening nu naar binnen zodat de broek beter aansluit op mijn bergschoenen en ik minder vuil mijn schoenen inloop.

Voor €105,- koop je een lekker zittende en flexibele outdoor broek. Een broek die zeker comfort biedt en nog eens leuk staat ook.

RevolutionRace outdoor kleding online kopen

Outdoor kleding online kopen is misschien wat lastig doordat je niet goed weet welke maat je moet kiezen en de kleding niet eerst even kan passen en voelen. Gelukkig is de klantenservice goed bereikbaar en het terugstuurbeleid makkelijk. Zo kwam er bij de maattabel, voor de Nordwand Pro Pants, een maat S uit voor mij. Echter bleek deze te strak te zitten om mijn bovenbenen. Zonder enige problemen had ik binnen een week een maat M in huis. Ben je op zoek naar een nieuwe outdoor outfit om lekker buiten te spelen? Wij raden RevolutionRace aan en zijn zeer te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding.

Tip: We mogen jullie van 21-04 t/m 04-04 15% korting geven op jouw RevolutionRace bestelling. Gebruik de code: REIZENIN15

Geschreven door:
Dasja
droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

Toffe accessoires voor je camper? Check onze campershop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram