Overwinteren in Portugal

De winter doorbrengen in een graadje of 20, niet verkeerd toch?

Home » Europa » Portugal » Overwinteren in Portugal

door | 0 Reacties

Ontsnappen aan de koude winter in Nederland kan prima in Portugal. En dan vooral het zuiden van Portugal, ruim genomen het deel onder Lissabon. Hoewel we het klimaat van Portugal al hebben beschreven gaan we voor de personen die Portugal overwegen als overwinterbestemming er nog dieper op in. Wat kun je verwachten tijdens een winter in Portugal en is het wel de moeite waard? Een tipje van de sluier geven we vast: 20 graden klinkt zo slecht niet toch?

Waar je het beste kunt overwinteren in Portugal

Ondanks dat heel Portugal ook in de winter mooi is (bijvoorbeeld de besneeuwde bergtoppen in het Estrella National Park) is er een groot verschil in temperatuur. Makkelijk gezegd is het noorden in de winter koud, en het zuiden vanaf ongeveer Lissabon warmer. Misschien is dit iets te kort door de bocht, het binnenland is namelijk kouder dan de kustgebieden.

De meeste overwinteraars blijven daarom hangen in de Algarve. Het liefste langs de zuidkust. Simpelweg omdat het hier het warmste is en de minste neerslag valt. Gelukkig is er hier ook voldoende te zien en te ontdekken! Het enige nadeel is dat je haast gedwongen wordt om rustig aan te doen, met ongeveer 300 kilometer zuidelijke kustlijn ben je er zo doorheen.

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoe is de temperatuur in de winter?

Al eerder kort aangestipt, in het zuiden van Portugal loopt het kwik overdag redelijk snel op tot 20 graden. Gewoon lekker bruin worden in een t-shirtje. Helaas koelt het in de avond vaak flink af, niet dat de kachel de hele avond gestookt moet worden maar kijk niet gek op van een temperatuur rond de 10 graden Celsius. Dus neem voldoende kaarsjes mee want met de avond die al tussen 17:00 uur en 18:00 uur valt, moet je het op een manier gezellig maken. Een ander nadeel is dat er in de winter meer neerslag valt. Het is zeker niet te vergelijken met de Nederlandse winters maar ook in Portugal is het af en toe een dagje binnen zitten.

Voor of na het overwinteren in Portugal

Het is natuurlijk doodzonde om alleen voor de Portugese winter zo een stuk te rijden. Onderweg is er genoeg te zien en doen. Sommige delen zijn juist op zijn mooist in de herfst of de lente. Uiteraard is Noord-Portugal een aanrader. Het landschap is hier totaal anders en de mensen zijn even vriendelijk. Andere opties zijn Zuid-Spanje of de Pyreneeën. Zo combineer je overwinteren met schitterende andere bestemmingen in Europa!

Wat zijn de alternatieven

Is dit toch allemaal een beetje te koud of te klein dan zijn er zeker nog andere opties om te overwinteren. Zuid-Spanje is de meest voor de hand liggende maar ook dit is een vrij beperkt gebied. Griekenland is een andere optie maar als je naar klimaattabellen kijkt, moet je inleveren op temperatuur en ook op uren daglicht. Sicilië‚ hebben we zelf geprobeerd maar hier is het wel wat kouder en erg groot is het eiland niet. Onze ideale overwinterbestemming naast Portugal is Marokko. Genoeg ruimte en nog betere temperaturen dan in Zuid-Portugal!

Heb jij nog andere goede overwinterbestemmingen? Favoriete spots waar het goed vertoeven is in de winter? Laat het aan ons en de andere lezers weten in de comments, zijn we blij mee. Want waar moeten we onze volgende winter doorbrengen?

Zelf reizen in Portugal?

Ben je enthousiast geworden over Portugal en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis