Van vier wielen naar vierhoog

Als je wilt staat je leven snel op z'n kop

Home » Leven in een Camper » Van vier wielen naar vierhoog

door | 7 reacties

Lekker in het zonnetje, laptop op schoot, op een groot balkon van ons eigen (huur)appartement. Wanneer je ergens je zinnen op zet kan je leven snel veranderen. Zo ook bij ons. Waar we na onze tweede keer Marokko richting Scandinavië zouden gaan voor een zomer in Noorwegen, zitten we nu opeens in Noord-Portugal, in een appartement nog wel. Tijdens ons jaarlijkse evaluatiemomentje eind december bleken onze plannen en doelen beter te passen bij wat stabiliteit. Dus is de beslissing genomen om voor een periode ons huisje op wielen in te ruilen voor een huis van beton op vierhoog. En we hebben geluk, we hebben nog steeds een mooi uitzicht.

2,5 jaar camper leven

Wonen, werken, reizen, leven, slapen, lachen, sacherijnen, Ninja trainen, Ninja haren, afwas bendes, naar de wc, douchen en dat alles op elf vierkante meter en vier wielen. De afgelopen 2,5 jaar hebben wij intens genoten van het camper leven. En er komt ook zeker geen einde aan, het staat voor nu alleen wel even op pauze. Of ja het fulltime camper leven dan, want de camper staat uiteraard nog steeds voor de deur voor minitripjes.

De drang begon bij mij steeds beetje bij beetje toe te nemen om een eigen vaste basis te hebben. Met de mogelijkheid om je in een andere ruimte te bevinden dan de ander. Te douchen wanneer je zin hebt maar ook om vooral even niet bezig zijn met een aantal basisbehoeften waar je bij het camper leven vaker over na moet denken. Gewoon even de focus op de ‘belangrijke’ zaken in plaats van steeds afgeleid worden doordat de basisbehoeften dringender zijn.

 • Roadtrippen met Lars door de sneeuw
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • camper portugal
  anemptytextlline
 • Wildkamperen met uitzicht
  anemptytextlline
 • Lars & Dasja bij Cascate del Mulino Italië
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline
 • Noorderlicht boven de camper
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op strand Algarve
  anemptytextlline
 • Roadtrip Nieuw-Zeeland
  Koop een camper of auto en ga op avontuur
  anemptytextlline
 • Camper huren nieuw-zeeland
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Werken en reizen

Onze droom was om te werken en reizen voor onbepaalde tijd. Zelf bepalen wanneer je de werkuren maakt en lekker rondreizen in de campert. Nu we de afgelopen maanden steeds meer werkuren hebben aangenomen, wat super is, blijkt dat ik meer chaos in mijn hoofd krijg. Dagen lopen vaak niet zoals gepland in het camper leven en wanneer een werkdag uiteindelijk in een regel dag verandert omdat er iets onvoorziens op je pad komt dan baal je. Misschien herken je het gevoel van iets moeten, of schuldgevoelens als je juist iets niet doet. Ik merkte bij mijzelf dat ik steeds vaker de focus voor het werk niet goed kon pakken en wanneer we een reisdag hadden voelde ik mij schuldig omdat ik mijn laptop niet open had. Gek, want het zit alleen in mijn hoofd.

Reizen is vermoeiend

Hoe tof reizen ook is, het steeds ontdekken van nieuwe plekken kan vermoeiend zijn. Ik merk dat ik moe ben. Elke keer nieuwe indrukken, nieuwe omgevingen en dan ondertussen nog nagenieten van de gave spots die we al gezien hebben. We reizen op een rustig tempo maar toch heb ik het gevoel dat ik bij moet komen. De IJsland reis bijvoorbeeld (in september 2016) was zooo vet. Maar na die vijf weken zijn we door gesjeesd naar Italië‚ waar we nieuwe avonturen hebben beleefd. Na Italië door naar Marokko en ga zo maar door. Intussen zijn we dik anderhalf jaar verder na IJsland. Nagenieten en het verwerken van een toffe vakantie of waanzinnige reis is dus belangrijk voor mij. Tijd om de afgelopen 2,5 jaar een plekje te geven en die mooie avonturen te verwerken.

Nieuwe plannen

Mede door deze chaos gevoelens is het proces naar een appartement misschien wel versneld. Maar toen we aan het einde van 2017 nieuwe plannen aan het maken waren voor deze website, ons eigen bedrijf Le Pigeon en een nieuwe 4×4 bus hebben we de knoop doorgehakt. We kunnen niet alles tegelijk en reizen kost nou eenmaal ook veel tijd en energie. Sinds eind maart wonen we in een twee slaapkamer appartement waarvan de keuken een groter oppervlakte heeft dan de hele camper! Het contract is voor zes maanden getekend, daarna zien we wel of het bevalt. Voor nu is de ruimte heerlijk en beginnen we heel langzaamaan meer structuur te krijgen in onze werkzaamheden. Volle gas vooruit!

Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

7 Reacties

 1. Monica

  Leef je leven en geniet, jullie zijn een mooi team met z’n drieën. Dikke kus.

  Antwoord
 2. Dasja

  Inderdaad langzaam reizen deden wij ook. Kan me goed voorstellen dat het heerlijk is om nog een vaste basis te hebben waar je naar terug kan zo af en toe. Dit is voor nu ook ons idee voor de toekomst. Want het reizen daar zullen we nooit mee kunnen stoppen

  Antwoord
 3. Mandy

  Veel geluk in jullie nieuwe thuis. X

  Antwoord
  • Dasja

   Dankjewel Mandy!

   Antwoord
 4. Walter

  Slimme zet en ergens herkenbaar. Daarom racen we ook niet van land naar land en blijven we soms maanden in een bepaalde streek. En houden ons huis bewust aan, om pauze te nemen. Veel succes met het zoeken naar de rust. Gr

  Antwoord
 5. Joke pothoven

  Een hele verandering. Maar begrijpen en herkennen doe ik dit wel. Ook wij in 4 jaar naar Spanje, Portugal, Italie, Sicilie, Schotland, Engeland, Ierland, Griekenland, Albanie, Montenegro enz. Gelukkig hebben we een klein huiswaar we af en toe even bij kunnen komen. Over 2 weken richting Zweden, Noorwegen. Misschien hebben we meer haast omdat we ouder zijn. Maar het kost moeite om alle indrukken op een rijtje te houden. Genieten jullie lekker van je rust momentje met wat extra luxe!

  Antwoord
  • Dasja

   Inderdaad een hele verandering. Maar tot nu toe een goede verandering waar we nu langzaam onze draai in beginnen te vinden. Wat gaaf dat jullie naar Zweden en Noorwegen gaan Joke! Noorwegen staat bij ons hoog op het lijstje, wie weet volgend jaar zomer. Want we zullen nooit helemaal stoppen met reizen. En dat genieten van de luxe gaat erg goed!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals