De perfecte paklijst voor een reis in een camper

Hoe stel je een ultieme paklijst op?

Geschreven door: Anniek

Superleuk! Je gaat op vakantie of op reis met je camper. Zie jij jezelf al kamperen op die droomplek bij het strand? Of de meest avontuurlijke routes door de Alpen rijden? Blijf dan niet dagdromen, maar maak een lijstje met alle dingen die je nodig hebt voor jouw droomreis in een camper. En nee, hier lees je niet hoeveel onderbroeken je mee moet nemen, maar we herinneren je er wel even aan welke spullen je zeker niet thuis moet laten!

Apps en auto spullen

Laten we maar meteen beginnen met de praktische zaken voor jouw reis in de camper. Elk land heeft zijn eigen regeltjes over wat je mee moet nemen in de camper. Zoals een gevarendriehoek, een hesje, reservelampjes en wat nog meer. Bedenk naar welke landen jij wilt reizen, en lees hier welke spullen je niet moet thuislaten. Vergeet daarnaast niet om je telefoon (inclusief alle opladers) mee te nemen. Je telefoon is het ultieme redmiddel tijdens je reis, gebruik het om de weg te vinden, kampeerplekjes te zoeken, voor heerlijke recepten of om te googlen hoe je ook alweer een kampvuurtje maakt. Ontdek in dit blog welke apps je niet kunt missen op jouw camper avontuur.

Lees hieronder verder!
 • Dasja en Ninja in de palmvalei
  anemptytextlline
 • oost ijsland hoogtepunten
  Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline
 • Kamperen in Van Valley Marokko
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline
 • Wildkamperen onder een stuwdam
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op de painted rocks
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline
 • Kamperen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Kamperen in het binnenland van Canterbury
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Buiten leven

Als je met een camper op vakantie of op reis bent, ga je vanzelf meer buiten leven. Koop de lokale buitensportwinkel helemaal leeg, bijna niets is overbodig. Neem een campingstoel, campingtafel en hangmat mee, zodat je lekker buiten kunt chillen. Vergeet je anti-muggenspul en een EHBO-koffer niet. Koop ook een hele lading ecologische producten, zodat je met je afwaswater niet de prachtige natuur om je heen verpest. Neem daarnaast een bijl, lucifers en eventueel aanmaakblokjes mee om een gezellig kampvuurtje te kunnen maken (let wel op waar dit wel en niet mag). Vergeet je schep niet, want deze is niet alleen handig om een kuiltje te graven voor boodschap nummer twee (als je geen toilet hebt), maar ook om het kampvuur uit te maken met zand.

Vergeet je hobby's niet

Tijdens een reis heb je eindelijk tijd om van je hobby's te genieten. Lees je graag boeken, gooi je e-reader vol of pak alle boeken in. Hou je van lange wandelingen, vergeet je wandelschoenen en rugzak niet mee te nemen. En hou je van surfen, bindt dan een surfplank op het dak. Ben je een echte kookfanaat, neem dan dozen vol kruiden, kookboeken en keukengerei mee. Hou je van spelletjes? Vergeet dan niet een pak kaarten, Koehandel en Colonisten van Catan. In de camper heb je alle tijd en energie om je volledig op je hobby's te storten. Of juist iets nieuws te leren. 😉

Paklijst

Leuk al die tips, maar weet jij niet waar je moet beginnen met inpakken? Gebruik dan deze paklijst van de ANWB om je vakantie voor te bereiden. Dit is een uitgebreide standaard paklijst, maar nog niet compleet voor jouw camper avontuur. Vergeet de auto spullen, outdoor uitrusting en je hobby's niet en jouw camper vakantie kan beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram