De perfecte paklijst voor een reis in een camper

Hoe stel je een ultieme paklijst op?

Geschreven door: Anniek

Superleuk! Je gaat op vakantie of op reis met je camper. Zie jij jezelf al kamperen op die droomplek bij het strand? Of de meest avontuurlijke routes door de Alpen rijden? Blijf dan niet dagdromen, maar maak een lijstje met alle dingen die je nodig hebt voor jouw droomreis in een camper. En nee, hier lees je niet hoeveel onderbroeken je mee moet nemen, maar we herinneren je er wel even aan welke spullen je zeker niet thuis moet laten!

Apps en auto spullen

Laten we maar meteen beginnen met de praktische zaken voor jouw reis in de camper. Elk land heeft zijn eigen regeltjes over wat je mee moet nemen in de camper. Zoals een gevarendriehoek, een hesje, reservelampjes en wat nog meer. Bedenk naar welke landen jij wilt reizen, en lees hier welke spullen je niet moet thuislaten. Vergeet daarnaast niet om je telefoon (inclusief alle opladers) mee te nemen. Je telefoon is het ultieme redmiddel tijdens je reis, gebruik het om de weg te vinden, kampeerplekjes te zoeken, voor heerlijke recepten of om te googlen hoe je ook alweer een kampvuurtje maakt. Ontdek in dit blog welke apps je niet kunt missen op jouw camper avontuur.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Kamperen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Kamperen in het binnenland van Canterbury
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • Prima plekje om vrij te kamperen
  anemptytextlline
 • handleiding camper bouwen
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline
 • oost ijsland hoogtepunten
  Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op de painted rocks
  anemptytextlline
 • DCIM102MEDIADJI_0023.JPG
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Buiten leven

Als je met een camper op vakantie of op reis bent, ga je vanzelf meer buiten leven. Koop de lokale buitensportwinkel helemaal leeg, bijna niets is overbodig. Neem een campingstoel, campingtafel en hangmat mee, zodat je lekker buiten kunt chillen. Vergeet je anti-muggenspul en een EHBO-koffer niet. Koop ook een hele lading ecologische producten, zodat je met je afwaswater niet de prachtige natuur om je heen verpest. Neem daarnaast een bijl, lucifers en eventueel aanmaakblokjes mee om een gezellig kampvuurtje te kunnen maken (let wel op waar dit wel en niet mag). Vergeet je schep niet, want deze is niet alleen handig om een kuiltje te graven voor boodschap nummer twee (als je geen toilet hebt), maar ook om het kampvuur uit te maken met zand.

Vergeet je hobby's niet

Tijdens een reis heb je eindelijk tijd om van je hobby's te genieten. Lees je graag boeken, gooi je e-reader vol of pak alle boeken in. Hou je van lange wandelingen, vergeet je wandelschoenen en rugzak niet mee te nemen. En hou je van surfen, bindt dan een surfplank op het dak. Ben je een echte kookfanaat, neem dan dozen vol kruiden, kookboeken en keukengerei mee. Hou je van spelletjes? Vergeet dan niet een pak kaarten, Koehandel en Colonisten van Catan. In de camper heb je alle tijd en energie om je volledig op je hobby's te storten. Of juist iets nieuws te leren. 😉

Paklijst

Leuk al die tips, maar weet jij niet waar je moet beginnen met inpakken? Gebruik dan deze paklijst van de ANWB om je vakantie voor te bereiden. Dit is een uitgebreide standaard paklijst, maar nog niet compleet voor jouw camper avontuur. Vergeet de auto spullen, outdoor uitrusting en je hobby's niet en jouw camper vakantie kan beginnen.

Geschreven door:
Anniek
heeft als grootste hobby nieuwe plekken ontdekken. Nieuwsgierig ronddwalen, vrij zijn en leven met de natuur. Op een langzaam tempo trekt ze als sociaal geograaf de hele wereld over, soms onderzoekend, soms backpackend en soms in een geel busje. In Nederland bouwt ze aan haar eigen Tiny house. Door klein te leven heeft ze genoeg tijd, geld en vrijheid over om op zoek te gaan naar nieuwe plekken en avonturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks