De Albanese kust

Een heldere zee, mooie stranden en lekker weer, de perfecte zonvakantie

De Albanese kust bestaat uit twee delen, het noordelijke en zuidelijke deel. Het noordelijke deel ligt aan de Adriatische zee en het zuidelijke gedeelte van de kust aan de Ionische zee. Een groot deel van de zuidelijke kust wordt de Albanese Riviera genoemd. Hier komen steeds meer toeristen, en dat is niets voor niets. De prachtige stranden, heldere zee en heerlijke klimaat maken de kust een fijne plek om te vertoeven. De stadjes zijn in de zomer levendig en er is zelfs een UNESCO ruïne te vinden. Een groot deel van de regio heeft een ruige kustlijn, de bergen stoppen waar de stranden beginnen. Dat is goed voor je conditie, want sommige stranden zijn alleen maar te voet te bereiken. Pak je zwembroek in en neem je wandelschoenen mee, jouw vakantie begint aan de Albanese kust.

Lees hieronder verder!
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • Reisroute binnenland albanie
  Het wonderschone binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • Hiken Albanie
  Hiken in Albanië
  anemptytextlline
 • tips en tricks albanie
  Alleen aan het strand
  anemptytextlline
 • Bunkers Albanie
  Bunker Llogara pass
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • Kruje Albanie
  Uitzicht Kruje
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • Tirana en omgeving hoogtepunten
  Vervallen Piramide in Tirana
  anemptytextlline
 • bezienswaardigheden albanie
  Tirana bezoeken met gratis wandel tour
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • autorijden in albanie
  Autorijden met heerlijke uitzichten
  anemptytextlline

Wij Reizen In Albanië

Albanië staat al lang op ons verlanglijstje, maar elke keer komt het er (nog) niet van.  Toen Anniek & Mattias één maand door Albanië ging reizen hebben we ze gevraagd hun ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij en jij voorbereid naar Albanië kunnen vertrekken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten van de Albanese kust

Durrës – Durrës is een havenstad in de buurt van Tirana. Alle gemakken van een grote stad zijn er te vinden: winkels, cafeetjes, luxe hotels en transport. Maar er is meer, Durrës is een oude stad, de geschiedenis is zichtbaar door de oude gebouwen en ruïnes. Bovendien ligt de stad aan de zee en is er dus een strand. Een grote stad met een strand, klinkt goed!

SH8 Llogara pas – Wil je de mooiste uitzichten hebben over de zee? Rij dan de Llogara pas. Deze pas loopt door het bosrijke Llogara nationale park en brengt je van Vlorë naar Dhërmi. De uitzichten over de zee zullen je versteld doen staan!

Stranden Albanese Riviera – In de Albanese Riviera zijn tientallen prachtige stranden te ontdekken. Elk weggetje naar de kust laat je versteld staan, elk strand is weer anders. Het bekendste strand is Dhërmi, dit mooie strand is lang en breed. Eén van de onbekendere stranden ligt bij Lukovë, een lang strand met een uniek wit kerkje maken dit een leuke plek om te zonnen, een koffietje te drinken en een lange wandeling te maken.

Gjipe strand – Gjipe is geen strand voor de luie toerist, het strand is namelijk alleen lopend (of met een uitdagende 4x4 route) te bereiken. Gjipe ligt in een baai met een gorge waar een riviertje over het strand de zee in loopt. Het water is helder en het strand wit. Luier lekker weg, voordat je weer terug mag wandelen!

SH8 Himarë naar Sarandë – Deze weg brengt je met bochtige wegen langs leuke dorpjes aan de kust. De omgeving en uitzichten zijn prachtig. Neem af en toe pauze in een dorpje en sla af naar de weggetjes richting de vele stranden die je onderweg tegen gaat komen.

Sarandë – In het zuiden van Albanië ligt de stad Sarandë, voor velen een uitvalsbasis om de Albanese Riviera te ontdekken. In Sarandë zijn veel hotels, winkeltjes, restaurants en stranden. De omgeving heeft veel te bieden. Doe een dagtrip naar stranden, omliggende dorpjes of trek het binnenland in!

Ksamil – Dit dorpje ten zuiden van Sarandë heeft rustigere en mooiere stranden. Zuidwestelijk van Ksamil is een groen schiereiland waar je een prachtige wandeling langs de kust kan maken. Start de hike bij Lori beach en loop eerst richting het westen om vervolgens via de waterkant zuidelijk terug te wandelen richting Ksamil.

Butrint – Butrint, een archeologische vindplaats, staat op de werelderfgoedlijst en dat is niets voor niets. In Butrint zijn enorm veel overblijfselen van de lange geschiedenis te vinden. Duik in de geschiedenis en zie restanten van de Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse tijd. Het beste? Alles is te vinden op een rustgevend groen schiereilandje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Albanië?

Enthousiast over Albanië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Albanië reis op weg. Start jouw reis!

Meer over Albanië
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram