Albanië regio’s

Ontdek de vier verschillende regio’s van Albanië

Home » Europa » Reizen in Albanië » Over Albanië » Albanië regio’s
regio tirana albanie

Tirana en omgeving

In de hoofdstad Tirana is de interessante geschiedenis van Albanië te zien, horen en voelen. De stad heeft veel te bieden. De kleurrijke gebouwen in de grijze communistische stad geven Tirana een uniek uiterlijk. De mensen zijn vriendelijk. De pleinen, bunkers en bezienswaardigheden maken de stad een leuke plek om te ontdekken. Rust uit in de vele cafeetjes en restaurantjes en zie hoe de vriendelijke Albanezen hun weg banen door de drukke stad. In Tirana is ook veel te doen voor de culturele toerist, er zijn namelijk veel musea. Het hoogtepunt is het museum Bunk’Art1, dit museum geeft inzicht in de interessante geschiedenis van Albanië. In Tirana zijn er ook mogelijkheden om de stedelijke drukte te ontsnappen. In de stad is een groot park en in de bergen rondom de stad kan je op zoek naar de rust van de natuur.

Alpen regio albanie

De noordelijke Albanese Alpen

Het ‘hoge’ noorden van Albanië is ruig, rustig en prachtig. De hoge bergen en de natuur van het de Albanese Alpen is ongerept. De regio is ideaal voor een roadtrip over bochtige weggetjes met prachtige uitzichten. Daarnaast zijn de Albanese Alpen een prachtige plek voor meerdere wandeltochten, waarbij de hike van Valbone naar Theth de populairste is. De Albanese Alpen zijn dus met de auto en te voet te verkennen, maar je mag de regio niet verlaten zonder een boottocht te doen. Het noorden van Albanië is namelijk dé plek voor één van de mooiste boottocht op aarde (waarschijnlijk zeggen veel boottochten dat..), maar wij weten zeker dat de Albanese Alpen echt een bezoek waard is!

Regio's van Albanie

De Albanese kust

De Albanese kust is één van de toeristische trekpleisters van het land. Dat is logisch, de vele mooie stranden en het heldere water zijn zeker een bezoek waard. Bovendien zijn er leuke dorpjes in een prachtige omgeving. Op sommige plekken houden de bergen pas op waar de zee begint! Dit levert adembenemende uitzichten over de zee op. Maar er is meer. Levendige steden zoals Durrës en overblijfselen van ooit levendige steden, zoals de ruïnes van Butrint. Ontdek het allemaal aan de zonnige Albanese kust.

het binnenland van albanie

Het zuidoostelijke binnenland

Het zuidoostelijke binnenland bevat bijna het hele gebied ten zuiden van Tirana. De regio is groot en heeft enorm veel te bieden. Het zuidoostelijke binnenland heeft alles: werelderfgoed-waardige stadjes, natuurlijke waterbronnen en prachtige wegen voor een leuke roadtrip. De uitzichten maken deze regio tot een niet te missen plek. Het maakt niet uit waar je bent of welke kant je op kijkt, overal zijn bergen te zien. Wacht niet langer en ontdek deze regio!