Waarom je juist nu op vakantie naar Albanië moet gaan

Verken het onontdekte land voordat hordes toeristen komen

Home » Europa » Albanië » Waarom je juist nu op vakantie naar Albanië moet gaan

Albanië heeft een moeilijke tijd achter de rug. Na de communistische periode bleef Albanië onstabiel en waren er veel problemen. Sinds het begin van de 21e eeuw gaat het langzaamaan beter met Albanië. Hervormingen worden doorgevoerd, infrastructuur wordt aangepakt en het toerisme komt op gang. Nu is het moment om naar Albanië op vakantie te gaan, voordat ook de rest van de toeristen Albanië weten te vinden!

Een roerige geschiedenis

Sinds de dood van de communistische leider Enver Hoxha, in 1985 begint het land beetje bij beetje minder communistisch te worden. Na een aantal heftige jaren met demonstraties, frauduleuze verkiezingen en politieke onrust begint de 21e eeuw voor Albanië goed. De grens met Montenegro wordt geopend en in 2003 beginnen de onderhandelingen tussen de Europese Unie en Albanië. Het land treed toe tot de NAVO en voert juridische hervormingen door om een stap dichter bij een EU lidmaatschap te komen. De opbouw van het land is nu in volle gang. De onstabiele politieke situatie is voorbij en vooruitgang staat centraal in het land. Dit is aan van alles te merken, de laatste jaren zijn bijvoorbeeld een aantal wegen opgeknapt en zie je echt het verschil tussen de wegen vol met gaten en de vernieuwde wegen.

 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • Tour Albanie
  Bunker in de stad
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • kosten albanie
  Boodschappen doen in Albanië
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • Binnenland Albanie
  Binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • Geschiedenis Albanie
  Albanese geschiedenis
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline

Het opkomende toerisme

De buurlanden Montenegro, Macedonië en Griekenland lopen qua toerisme voor op Albanië.  Deze landen met een prachtige natuur trekken steeds meer toeristen. Griekenland wordt overspoeld met toeristen en in de zomerperiode kan het in Montenegro en Macedonië ook erg druk zijn. Albanië heeft net als haar buurlanden een prachtig landschap. Zo vind je in Albanië heerlijke bergketens in de Albanese Alpen en het binnenland. Bovendien heeft Albanië net als Griekenland een prachtige kustlijn, de Albanese Riviera. Albanië heeft dus dezelfde schoonheid als haar buurlanden, maar zonder de drukte van hordes toeristen en doorgeslagen toeristische ontwikkeling. Over tien jaar is er een grote kans dat er ook in Albanië hordes toeristen komen, bezoek Albanië daarom zo snel mogelijk.

Bezoek Albanië nu!

Albanië zit in een overgangsfase. Ze laten de onrustige tijden achter zich en focussen zich op de toekomst. Qua infrastructuur blijft Albanië achter bij haar buurlanden, maar verbetering is zichtbaar. Zie het als een avontuur om met het openbare vervoer of een camper door Albanië te reizen. Doordat sommige plekken moeilijk te bereiken zijn, blijven die plekken ook onaangetast. Dus zelfs de “slechte” infrastructuur is positief voor de toerist! Als bonus is het land super goedkoop! Wij hebben op onze reis door Albanië zo weinig geld uitgegeven dat we verbaasd alles nog een keer uitgerekend hebben, maar het klopte! Dus boek nu die vlucht, stap in de auto of camper en ga op vakantie naar Albanië, voordat de anderen het land ook ontdekken.

Anniek heeft als grootste hobby nieuwe plekken ontdekken. Nieuwsgierig ronddwalen, vrij zijn en leven met de natuur. Op een langzaam tempo trekt ze als sociaal geograaf de hele wereld over, soms onderzoekend, soms backpackend en soms in een geel busje. In Nederland bouwt ze aan haar eigen Tiny house. Door klein te leven heeft ze genoeg tijd, geld en vrijheid over om op zoek te gaan naar nieuwe plekken en avonturen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals