Het Albanese binnenland

Bekijk in twee weken de leukste steden van Albanië terwijl je door prachtige natuur reist

Is jouw vakantie niet compleet zonder bruisende steden en sfeervolle dorpjes? Dan past deze reisroute door Albanië perfect bij jou. De reisroute door het Albanese binnenland brengt je langs allerlei leuke stadjes. Terwijl je van stadje naar stadje roadtript kom je als bonus door een prachtig landschap en langs bijzondere natuurverschijnselen. Lees op deze pagina wat er te ontdekken is in het binnenland van Albanië.

Tirana, een bruisende stad

De reisroute begint in de meest levendige stad van Albanië, Tirana. Reis vanaf het vliegveld richting de stad en begin je vakantie relaxed op een terrasje. Bekijk de voorbij wandelende mensen en besef dat je vakantie nu echt begonnen is! Start de eerste ochtend in Albanië met een onderdompeling in de Albanese geschiedenis door je aan te sluiten bij de Free Walking tour. Ontdek samen met de gids alle hoogtepunten van de stad. Gebruik de rest van de tijd in Tirana om een aantal hoogtepunten in de binnenstad rustig te bezoeken. Bezoek zeker enkele musea, ga mensen kijken op het Skanderbegplein, beklim de piramide en breng een bezoek aan Parku i Madh, een groene oase in de bruisende stad. Gebruik je tijd in Tirana ook om de vele tweedehands zaakjes af te struinen en in één van de vele winkels een mooi outfit te kopen om de rest van de vakantie trots te dragen. Heb je het idee dat je Tirana goed kent, neem dan een bus richting het oosten van het stad. Breng een bezoekje het Bunk’Art1 museum in een enorme bunker en neem een kabelbaan richting Mount Dajti. Wandel rond in de natuur en geniet van het prachtige uitzicht. Kijk rond en zie dat er meer is dan alleen Tirana. Ben jij klaar voor een roadtrip door Albanië?

Relaxen en roadtrippen

Huur een auto en vertrek richting het Ohrid meer, in een aantal uur rij je rustig door een bergachtig landschap. Als je denkt dat het niet mooier kan, daalt de weg af naar beneden en heb je een prachtig uitzicht op het Ohrid meer. Boek een hotel of camping met uitzicht op het meer en je komt meteen tot rust. Bezoek het schattige dorpje Lin en struin lekker rond. Zwem, huur een bootje en verken het meer. Rij na een aantal dagen zuidelijk richting Korçë, stop hier voor een lunch en een korte wandeling om het stadje te ontdekken. Stap weer in de auto en neem de SH75 richting het zuiden, de roadtrip is nu echt begonnen. De SH75 is een mooie begaanbare weg door de bergen. Neem veel pauzes en picknick langs de weg. Kijk om je heen, en besef dat er niemand te bekennen is, op een schaapherder na. Vind ergens onderweg een plek om te slapen en rij de volgende ochtend naar Banjat e Benjes. Maar pas op, deze plek is magisch. Er is een kans dat je nooit meer weg wilt. In een prachtige omgeving van ruige bergen bevindt zich Banjat e Benjes, een thermische warm waterbron. Er zijn twee warme baden, een oude brug en een koude rivier. Relax in het water of verken de omgeving door een stuk te wandelen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • tips en tricks albanie
  Alleen aan het strand
  anemptytextlline
 • Bunkers Albanie
  Bunker Llogara pass
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • Hiken Albanie
  Hiken in Albanië
  anemptytextlline
 • bezienswaardigheden albanie
  Tirana bezoeken met gratis wandel tour
  anemptytextlline