Het Albanese binnenland

Bekijk in twee weken de leukste steden van Albanië terwijl je door prachtige natuur reist

Is jouw vakantie niet compleet zonder bruisende steden en sfeervolle dorpjes? Dan past deze reisroute door Albanië perfect bij jou. De reisroute door het Albanese binnenland brengt je langs allerlei leuke stadjes. Terwijl je van stadje naar stadje roadtript kom je als bonus door een prachtig landschap en langs bijzondere natuurverschijnselen. Lees op deze pagina wat er te ontdekken is in het binnenland van Albanië.

Tirana, een bruisende stad

De reisroute begint in de meest levendige stad van Albanië, Tirana. Reis vanaf het vliegveld richting de stad en begin je vakantie relaxed op een terrasje. Bekijk de voorbij wandelende mensen en besef dat je vakantie nu echt begonnen is! Start de eerste ochtend in Albanië met een onderdompeling in de Albanese geschiedenis door je aan te sluiten bij de Free Walking tour. Ontdek samen met de gids alle hoogtepunten van de stad. Gebruik de rest van de tijd in Tirana om een aantal hoogtepunten in de binnenstad rustig te bezoeken. Bezoek zeker enkele musea, ga mensen kijken op het Skanderbegplein, beklim de piramide en breng een bezoek aan Parku i Madh, een groene oase in de bruisende stad. Gebruik je tijd in Tirana ook om de vele tweedehands zaakjes af te struinen en in één van de vele winkels een mooi outfit te kopen om de rest van de vakantie trots te dragen. Heb je het idee dat je Tirana goed kent, neem dan een bus richting het oosten van het stad. Breng een bezoekje het Bunk’Art1 museum in een enorme bunker en neem een kabelbaan richting Mount Dajti. Wandel rond in de natuur en geniet van het prachtige uitzicht. Kijk rond en zie dat er meer is dan alleen Tirana. Ben jij klaar voor een roadtrip door Albanië?

Relaxen en roadtrippen

Huur een auto en vertrek richting het Ohrid meer, in een aantal uur rij je rustig door een bergachtig landschap. Als je denkt dat het niet mooier kan, daalt de weg af naar beneden en heb je een prachtig uitzicht op het Ohrid meer. Boek een hotel of camping met uitzicht op het meer en je komt meteen tot rust. Bezoek het schattige dorpje Lin en struin lekker rond. Zwem, huur een bootje en verken het meer. Rij na een aantal dagen zuidelijk richting Korçë, stop hier voor een lunch en een korte wandeling om het stadje te ontdekken. Stap weer in de auto en neem de SH75 richting het zuiden, de roadtrip is nu echt begonnen. De SH75 is een mooie begaanbare weg door de bergen. Neem veel pauzes en picknick langs de weg. Kijk om je heen, en besef dat er niemand te bekennen is, op een schaapherder na. Vind ergens onderweg een plek om te slapen en rij de volgende ochtend naar Banjat e Benjes. Maar pas op, deze plek is magisch. Er is een kans dat je nooit meer weg wilt. In een prachtige omgeving van ruige bergen bevindt zich Banjat e Benjes, een thermische warm waterbron. Er zijn twee warme baden, een oude brug en een koude rivier. Relax in het water of verken de omgeving door een stuk te wandelen.

Lees hieronder verder!
 • tips en tricks albanie
  Alleen aan het strand
  anemptytextlline
 • Tirana en omgeving hoogtepunten
  Vervallen Piramide in Tirana
  anemptytextlline
 • Reisroute binnenland albanie
  Het wonderschone binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • bezienswaardigheden albanie
  Tirana bezoeken met gratis wandel tour
  anemptytextlline
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • Hiken Albanie
  Hiken in Albanië
  anemptytextlline
 • autorijden in albanie
  Autorijden met heerlijke uitzichten
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • Bunkers Albanie
  Bunker Llogara pass
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • Kruje Albanie
  Uitzicht Kruje
  anemptytextlline

Wij Reizen In Albanië

Albanië staat al lang op ons verlanglijstje, maar elke keer komt het er (nog) niet van.  Toen Anniek & Mattias één maand door Albanië ging reizen hebben we ze gevraagd hun ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij en jij voorbereid naar Albanië kunnen vertrekken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Prachtige stadjes bezoeken

Rij de SH75 verder af. Op een gegeven moment buigt de weg naar links af. Vanaf ver lijkt dit onmogelijk, er is tientallen kilometers lang een enorme bergwand te zien. Gelukkig volgt de weg een rivier en hoef je geen bergtop te beklimmen met de auto! Rij weer een stuk zuidelijker, nu aan de andere kant van de bergwand, en volg de bordjes richting Gjirokastër. Tegen de berg aan zie je het stadje verschijnen. De unieke stenen daken van de huisjes zijn de mooie trekpleister van de stad, maar er is meer. Het stadje is erg gezellig, overal zijn cafeetjes en winkeltjes. Bovendien is er een kasteel die te bezoeken is en er zijn een aantal tunnels uit de communistische periode. Gjirokastër is een leuke plek om één of twee dagen te verblijven. Vertrek daarna noordelijk richting Tirana. Er staat nog één bezienswaardigheid op het programma, en laat dat nou net het leukste stadje van Albanië zijn, Berat. Sluit de vakantie goed af door één of twee dagen in Berat rond te wandelen. Deze stad wordt de stad met de duizenden ramen genoemd, doordat veel oude huisjes met unieke ramen bewaard zijn gebleven. Struin rond in het stadje, loop de rivier over en de berg op voor een prachtig uitzicht. Uiteraard moet het hoogtepunt van Berat ook bezocht worden, een kasteel waar mensen nog binnen de kasteelmuren wonen. Het klinkt als een heerlijk sprookje, en zo voelt het ook. Zeg Berat gedag, rij naar Tirana en neem het vliegtuig terug naar Nederland. Nog nagenietend van deze roadtrip door prachtige natuur en leuke stadjes.

Een uitstapje naar de kust

Gaat het roadtrippen jou goed af, heb je nog wat tijd en wil je meer zien van het prachtige Albanië? Dan hebben wij goed nieuws! De reisroute van het Albanese binnenland is goed te combineren met de reisroute van de Albanese Riviera. Rijd vanaf Gjirokastër richting de waterbron het blue eye en vervolgens naar de kust. Rijd bij de kust richting het noorden langs prachtige stranden en mooie uitzichten. Rijd via Vlorë en Fier en sluit de vakantie af in het magische Berat. Deze alternatieve route kost je minimaal twee dagen, liever meer, want het is een prachtig stukje kust. Op deze manier zie je bijna alles wat Albanië te bieden heeft. Van leuke stadjes tot mooie bergen en prachtige kust.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Albanië?

Enthousiast over Albanië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Albanië reis op weg. Start jouw reis!

Meer over Albanië
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram