Tirana en omgeving

De kleurrijke oud-communistische hoofdstad van Albanië.

Jouw vakantie in Albanië begint waarschijnlijk in Tirana. De meeste reizigers komen aan op het enige internationale vliegveld in Albanië. Sinds het begin van de 20e eeuw is Tirana de hoofdstad van Albanië. Met minder dan een miljoen inwoners is Tirana voor Europese begrippen een kleine hoofdstad, maar er is genoeg te beleven. Albanië heeft een interessante geschiedenis en Tirana is dé plek om die geschiedenis te ervaren. Het communistische grijze gevoel is geprobeerd weg te halen door veel gebouwen een kleurtje te geven. Dit geeft een uniek en vrolijk beeld aan de ooit zo grijze stad. De ligging van Tirana tussen de bergen geeft een mooie mogelijkheid om de omgeving te verkennen. Sta binnen een uurtje in een natuurpark of bezoek een kasteel in de omgeving. Hieronder staan de hoogtepunten van Tirana en haar omgeving beschreven. Weet jij nog andere hoogtepunten? Laat het in een reactie weten!

Tekst gaat hieronder verder!
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • Hiken Albanie
  Hiken in Albanië
  anemptytextlline
 • Kruje Albanie
  Uitzicht Kruje
  anemptytextlline
 • bezienswaardigheden albanie
  Tirana bezoeken met gratis wandel tour
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • autorijden in albanie
  Autorijden met heerlijke uitzichten
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • Tirana en omgeving hoogtepunten
  Vervallen Piramide in Tirana
  anemptytextlline
 • Bunkers Albanie
  Bunker Llogara pass
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • tips en tricks albanie
  Alleen aan het strand
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • Reisroute binnenland albanie
  Het wonderschone binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline

Wij Reizen In Albanië

Albanië staat al lang op ons verlanglijstje, maar elke keer komt het er (nog) niet van. Toen Anniek & Mattias één maand door Albanië ging reizen hebben we ze gevraagd hun ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij en jij voorbereid naar Albanië kunnen vertrekken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten van Tirana en omgeving

Free walking tour - Net als in veel Europese hoofdsteden biedt Tirana een gratis wandeltour aan. De tour wordt elke dag gehouden, door een geschiedenis student. Het bevat alle belangrijke bezienswaardigheden van de binnenstad van Tirana. De gids vertelt in een notendop de hele geschiedenis van Albanië en beantwoordt al je vragen. De ideale start om het land te begrijpen.

Skanderbegplein – Het Skanderbegplein is het centrale punt van Tirana, bijna alle wegen leiden naar het plein. De plek is vernoemd naar de volksheld Skanderbeg, die de Ottomaanse invasie tegenhield. Rondom het plein liggen veel bezienswaardigheden. Op het plein mag geen verkeer komen, daarom is een rustige oasis in de hectische stad. Leuk om rond te wandelen en mensen te kijken.

Et’hem Bey-Moskee – Tijdens de communistische periode zijn veel Moskeeën gesloopt, gelukkig is de Et’hem Bey-Moskee bewaard gebleven. Het gebouw is één van de oudsten in Tirana en is dagelijks te bezoeken. De moskee ligt aan het Skanderbegplein.

Parku i Madh (grand park) – Zuidelijk van het centrum bevindt zich Parku i Madh, een groot stadspark met een meertje. Het park is ideaal om de stadsdrukte te ontvluchten door te wandelen langs de mooi aangelegde paden of te picknicken. Sporten kan ook, er zijn namelijk meerdere pleintjes met fitnessapparaten. Als je liever naar sportende mensen kijkt, kan dat ook in één van de vele hippe cafeetjes.

De piramide – Geloof het of niet, in het centrum van Tirana is een piramide te vinden. Deze betonnen piramide is eind jaren ’80 gebouwd door de dochter van Enver Hoxha (Dictator communistisch regime) om een museum te huisvesten over hem. Na de val van het communisme wilde niemand naar het museum en heeft het andere functies gekregen. Tegenwoordig staat het leeg, zit het vol met graffiti en ziet het er interessant vervallen uit. Een tip voor de avonturiers, de piramide is te beklimmen, succes!

Bunk’Art1 – In het oosten van Tirana staat een interessant museum. Het museum is een aantal jaren geleden geopend en bevindt zich in een erg grote en oude bunker. Het museum geeft enorm veel informatie over de geschiedenis van Albanië en laat zien hoe de bunker er in de communistische tijd uit heeft gezien.

Kabelbaan – In de buurt van Bunk’Art1 is een kabelbaan die je naar Mount Dajti brengt. Het is de langste kabelbaan