Hiken in Krujë

Wandel de berg op en geniet van het uitzicht

Geschreven door: Anniek

Een vakantie in Albanië is niet compleet zonder een goede wandeling. De bergen in de Albanese Alpen of in het binnenland zijn ideaal voor een hike in Albanië, maar ook in de buurt van Tirana kan gewandeld worden. In het kleine stadje, Krujë, ten noorden van Tirana kan je in één dag het stadje bekijken en een korte maar prachtige hike maken. Lees hier hoe!

Krujë

Krujë is een belangrijke plek voor de Albanezen. Op de plek waar dit stadje staat heeft volksheld Skanderbeg de Ottomaanse vijanden op afstand gehouden. Het is een gezellig klein stadje, met een aantal winkeltjes en cafeetje. In Krujë is een museum over de volksheld Skanderbeg te bezoeken, bovendien is er een klein kasteel. De hike rond Krujë is goed te combineren met een halve dag in het stadje.

Tip: Wij hebben het grootste deel van onze tijd in Krujë op de berg náást Krujë doorgebracht. Een prachtige plek, waar wij met de camper geslapen hebben met een mooi uitzicht over Krujë en de omgeving. Dit is dan ook de plek waar de hike je naar toe brengt.

Lees hieronder verder!
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • Geschiedenis Albanie
  Albanese geschiedenis
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • Binnenland Albanie
  Binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • Tour Albanie
  Bunker in de stad
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • kosten albanie
  Boodschappen doen in Albanië
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline

Wij Reizen In Albanië

Albanië staat al lang op ons verlanglijstje, maar elke keer komt het er (nog) niet van.  Toen Anniek & Mattias één maand door Albanië ging reizen hebben we ze gevraagd hun ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij en jij voorbereid naar Albanië kunnen vertrekken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De hike

De hike in Krujë brengt je van het stadje naar Teqeja e Sari Salltikut, een heilige plaats met een prachtig uitzicht. De wandeling kan op elke plek in Krujë beginnen. De makkelijkste manier om deze wandeling te doen is door een navigatie app (Zoals Google Maps of maps.me) te gebruiken in wandelstand. Navigeer hierbij richting Teqeja e Sari Salltikut. Loop vanuit Krujë richting de geasfalteerde weg die naar de Teqeja e Sari Salltikut leidt, deze heet de Rruga e Malit. Net ten noorden van de kruising met de Rruga Gurekuqe begint een wandelpad aan de rechterkant van de weg. Het kan misschien even zoeken zijn om het te vinden, maar als je het weggetje eenmaal gevonden hebt, begint het leuk te worden. Volg het wandelpad tot bovenaan de berg. Het is fysiek best uitdagend, maar met elke stap die je zet wordt het uitzicht mooier. Vanaf de berg is het uitzicht prachtig. De Albanese kust is in de verte te zien en op een heldere dag is zelfs Tirana met het blote oog te bekijken.

Uitzicht vanaf de heilige plek Teqeja e Sari Salltikut

De wandelroute volgt een oud pad richting Teqeja e Sari Salltikut, een heilige plaats. Eeuwenlang is deze plek gebruikt voor aanbidding. Er is heilig water te vinden en een grot te bezoeken. Hier worden regelmatig kaarsjes gebrand en dat geeft de plek een magisch gevoel. Een deel van de grot mag je niet met je schoenen betreden, dus hop schoenen uit en neus dicht. Want van deze hike gaan je voeten zeker zweten! Struin wat rond op de berg om vervolgens weer af te dalen richting Krujë. Er is een grote kans dat je onderweg een kudde schapen tegenkomt of een vriendelijke straathond. Geniet van de rust op de berg en hoor de geluiden van het stadje steeds luider worden als je vanaf de berg naar beneden wandelt. Drink tenslotte een drankje op het terras en kijk trots omhoog, deze berg heb jij toch mooi beklommen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Albanië?

Enthousiast over Albanië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Albanië reis op weg. Start jouw reis!

Meer over Albanië

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram