De Noordelijke Albanese Alpen

Verken de imposante bergtoppen en wilde natuur.

De Albanese alpen, nooit van gehoord? Dat is begrijpelijk, het ruige noorden van Albanië is een onontdekt gebied. Het bergmassief ligt op de grens van Albanië met Montenegro en Kosovo. De Albanese alpen worden ook wel de Accursed mountains genoemd, vrij vertaald de vervloekte bergen. Veel dorpjes hebben geen verharde weg en in de winter zijn veel wegen onbegaanbaar. De natuur is hierdoor wild en ongerept. In de Albanese alpen is er zelfs een kans om een bruine beer of lynx te spotten, hoewel de kans minimaal is.

De laatste jaren komen er steeds meer toeristen naar de Albanese Alpen. Er zijn namelijk meer mogelijkheden om als reiziger door het gebied te trekken. Zo kan je in de zomer je auto meenemen op een veerboot over het prachtige Komani meer. Ook zonder auto is het mogelijk de regio te ontdekken, want er rijden meerdere busjes door het gebied die je op de mooiste plekken kunnen brengen.

Shkodër is de handigste plek om je reis door de Albanese Alpen te starten. Het is verstandig om je trip naar de Albanese Alpen in het juiste seizoen te plannen, in de winter kan het namelijk erg vriezen en sneeuwen. In de zomer kan het juist heerlijke koeler zijn dan in de rest van het land. Lees hieronder de hoogtepunten, deze regio wil je echt niet missen!