De Noordelijke Albanese Alpen

Verken de imposante bergtoppen en wilde natuur.

De Albanese alpen, nooit van gehoord? Dat is begrijpelijk, het ruige noorden van Albanië is een onontdekt gebied. Het bergmassief ligt op de grens van Albanië met Montenegro en Kosovo. De Albanese alpen worden ook wel de Accursed mountains genoemd, vrij vertaald de vervloekte bergen. Veel dorpjes hebben geen verharde weg en in de winter zijn veel wegen onbegaanbaar. De natuur is hierdoor wild en ongerept. In de Albanese alpen is er zelfs een kans om een bruine beer of lynx te spotten, hoewel de kans minimaal is.

De laatste jaren komen er steeds meer toeristen naar de Albanese Alpen. Er zijn namelijk meer mogelijkheden om als reiziger door het gebied te trekken. Zo kan je in de zomer je auto meenemen op een veerboot over het prachtige Komani meer. Ook zonder auto is het mogelijk de regio te ontdekken, want er rijden meerdere busjes door het gebied die je op de mooiste plekken kunnen brengen.

Shkodër is de handigste plek om je reis door de Albanese Alpen te starten. Het is verstandig om je trip naar de Albanese Alpen in het juiste seizoen te plannen, in de winter kan het namelijk erg vriezen en sneeuwen. In de zomer kan het juist heerlijke koeler zijn dan in de rest van het land. Lees hieronder de hoogtepunten, deze regio wil je echt niet missen!

Tekst gaat hieronder verder!
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • Reisroute binnenland albanie
  Het wonderschone binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • Tirana en omgeving hoogtepunten
  Vervallen Piramide in Tirana
  anemptytextlline
 • bezienswaardigheden albanie
  Tirana bezoeken met gratis wandel tour
  anemptytextlline
 • tips en tricks albanie
  Alleen aan het strand
  anemptytextlline
 • Hiken Albanie
  Hiken in Albanië
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • Kruje Albanie
  Uitzicht Kruje
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • autorijden in albanie
  Autorijden met heerlijke uitzichten
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • Bunkers Albanie
  Bunker Llogara pass
  anemptytextlline

Wij Reizen In Albanië

Albanië staat al lang op ons verlanglijstje, maar elke keer komt het er (nog) niet van. Toen Anniek & Mattias één maand door Albanië ging reizen hebben we ze gevraagd hun ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij en jij voorbereid naar Albanië kunnen vertrekken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten van de noordelijke Albanese alpen

(Meer van) Shkodër – Dit is de grootste stad van de regio, een ideale plek om de trip te starten. Het uitzicht op de bergen maakt je al enthousiast om te vertrekken. In en rond de stad is ook genoeg te doen. Bekijk de ruïnes van een kasteel, bezoek kerken en moskeeën en wandel, fiets of rij langs het meer van Shkodër.

Autoweg SH20 – Niet alle wegen in Albanië zijn makkelijk te rijden, gelukkig is de overheid druk bezig met het vernieuwen van de wegen. Eén van deze nieuwe wegen is de SH20 van Shkodër richting Tamarë. De weg is nieuw, goed te rijden en het belangrijkste: prachtig! Ideaal als je vanuit Montenegro komt of er juist naar toe gaat.

Boottocht Komani meer – Volgens velen is het één van de mooiste boottochten van de wereld. Van het plaatsje Koman brengt een veerboot je naar Fierzë, midden in de Albanese Alpen. De uitzichten zijn prachtig en dit is de enige manier om deze regio goed te zien, er zijn namelijk amper wegen. Locals gebruiken deze route dagelijks. En het goede nieuws, in het seizoen kan je auto of camper zelfs mee op de boot!

Hike Valbone – Theth – De beste manier om de natuur om je heen te ervaren is door te wandelen. De Albanese Alpen zijn ideaal voor een wandeling. Een gids huren is verstandig, maar met wat ervaring of zelfvertrouwen is bijvoorbeeld het de hike van Valbone naar Theth prima te doen zonder hulp. Deze dagtocht brengt je langs groene valleien, een bergpas en prachtige uitzichten.

Autoweg SH5 – Het is prachtig om door de Albanese Alpen te rijden, de snelste wegen zijn meestal niet de mooiste. Neem tussen Shkodër en Kukës de SH5 en geniet op deze langzame weg. De vele bochten brengen je langs prachtige uitzichten, zonder andere mensen om je heen. Deze weg is ook ideaal om naar K