Albanië het goedkoopste land van Europa?

Een prachtig land, zonder hoog prijskaartje

Geschreven door: Anniek

Heb jij de afgelopen maanden hard gewerkt, maar ook veel geld uitgegeven? Is het getal onderaan jouw loonstrookje altijd net iets te laag? Of ben je gewoon een zuinige Hollander? Dan hebben wij de perfecte reisbestemming voor jou. In de Balkan, aan de Middellandse zee, ten noorden van Griekenland en ten zuiden van Montenegro ligt het prachtige land Albanië, waarschijnlijk het goedkoopste land van Europa.

De Balkan

Albanië en haar buurlanden behoren tot de Balkan. Dit gebied begint in het westen in Kroatië en loopt in het oosten tot Bulgarije en het zuiden tot Griekenland. Bij de term Balkan denk je al snel aan een aantal tragische oorlogen in de 20e eeuw. Er is ook een grote kans dat je bij de term Balkan aan goedkope vakantiebestemmingen denkt. Want inderdaad, de Balkan is vergeleken West-Europa een super goedkope regio. De Balkan is daarom bij uitstek de ideale plek voor een backpackreis voor velen. Is je geld bijna op? Sluit je reis dan af in Albanië. Zelfs voor Balkan begrippen is dit land goedkoper dan goedkoop.

Hoe goedkoop?

Nu zit je misschien te denken; jaja maar hoe goedkoop is goedkoop? De prijzen in Albanië zijn vaak twee keer zo goedkoop dan de prijzen in Nederland. Restaurants zijn zelfs nog goedkoper, voor tien euro kan je heerlijk uitgebreid dineren. En een lekkere espresso kost omgerekend zestig eurocent. Voor een halve liter bier betaal je minder dan twee euro.

Tekst gaat hieronder verder!
 • kosten albanie
  Boodschappen doen in Albanië
  anemptytextlline
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • Tour Albanie
  Bunker in de stad
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • Geschiedenis Albanie
  Albanese geschiedenis
  anemptytextlline
 • Binnenland Albanie
  Binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline

Wij Reizen In Albanië

Albanië staat al lang op ons verlanglijstje, maar elke keer komt het er (nog) niet van. Toen Anniek & Mattias één maand door Albanië ging reizen hebben we ze gevraagd hun ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij en jij voorbereid naar Albanië kunnen vertrekken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Let hierbij wel op dat deze prijzen in toeristische gebieden of in de toeristische periode een stuk kunnen stijgen. In het centrum van Tirana zal bijvoorbeeld de prijs drie keer zo hoog zijn dan in een klein dorpje in het binnenland. Overnachten is heel betaalbaar, de prijzen verschillen van vijf euro in een hostel, tien euro op een camping tot maximaal 50 euro in hotel. Het bezoeken van bezienswaardigheden kost tussen de één en tien euro.

Waarom zijn de prijzen zo laag?

Albanië heeft een aantal zware jaren achter zich gelaten (link blog communisme in Albanië). Door het communistische verleden van het land en de gesloten grenzen heeft Albanië veel ontwikkelingen gemist. Albanië heeft vergeleken met Europa een erg laag bruto nationaal product. Meer dan tien procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens en de werkloosheid is, vooral onder jongeren, hoog. Mensen verdienen gemiddeld 376 euro per maand. Dat is voor ons als Nederlanders ongelofelijk laag. Maar het is daarom niet gek dat de prijzen zo laag zijn.

Goedkoop & goed op reis

Albanië is een prachtig land, met haar hoge bergen in het noorden en haar adembenemende kustlijn. Het is een ideaal vakantieland, de combinatie van de prachtige natuur, de vriendelijke mensen en de lage prijzen is perfect. Geniet van al het mooist voor de laagste prijs. Maar houdt wel in je achterhoofd dat veel mensen het niet zo breed hebben. Geef bijvoorbeeld een extra hoge fooi of koop je fruit en groente bij een verkopertje langs de weg. Boek je overnachting bij een klein hotel dat door een familie wordt gerund. Zo kan het hele land profiteren van jou als toerist en gaat jou geld niet alleen naar grote ketens en buitenlandse investeerders.

Geschreven door:
Anniek
heeft als grootste hobby nieuwe plekken ontdekken. Nieuwsgierig ronddwalen, vrij zijn en leven met de natuur. Op een langzaam tempo trekt ze als sociaal geograaf de hele wereld over, soms onderzoekend, soms backpackend en soms in een geel busje. In Nederland bouwt ze aan haar eigen Tiny house. Door klein te leven heeft ze genoeg tijd, geld en vrijheid over om op zoek te gaan naar nieuwe plekken en avonturen.

Zelf reizen in Albanië?

Enthousiast over Albanië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Albanië reis op weg. Start jouw reis!

Meer over Albanië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *