Albanië het goedkoopste land van Europa?

Een prachtig land, zonder hoog prijskaartje

Geschreven door: Anniek

Heb jij de afgelopen maanden hard gewerkt, maar ook veel geld uitgegeven? Is het getal onderaan jouw loonstrookje altijd net iets te laag? Of ben je gewoon een zuinige Hollander? Dan hebben wij de perfecte reisbestemming voor jou. In de Balkan, aan de Middellandse zee, ten noorden van Griekenland en ten zuiden van Montenegro ligt het prachtige land Albanië, waarschijnlijk het goedkoopste land van Europa.

De Balkan

Albanië en haar buurlanden behoren tot de Balkan. Dit gebied begint in het westen in Kroatië en loopt in het oosten tot Bulgarije en het zuiden tot Griekenland. Bij de term Balkan denk je al snel aan een aantal tragische oorlogen in de 20e eeuw. Er is ook een grote kans dat je bij de term Balkan aan goedkope vakantiebestemmingen denkt. Want inderdaad, de Balkan is vergeleken West-Europa een super goedkope regio. De Balkan is daarom bij uitstek de ideale plek voor een backpackreis voor velen. Is je geld bijna op? Sluit je reis dan af in Albanië. Zelfs voor Balkan begrippen is dit land goedkoper dan goedkoop.

Hoe goedkoop?

Nu zit je misschien te denken; jaja maar hoe goedkoop is goedkoop? De prijzen in Albanië zijn vaak twee keer zo goedkoop dan de prijzen in Nederland. Restaurants zijn zelfs nog goedkoper, voor tien euro kan je heerlijk uitgebreid dineren. En een lekkere espresso kost omgerekend zestig eurocent. Voor een halve liter bier betaal je minder dan twee euro.

Tekst gaat hieronder verder!
  • binnenland van albanie
    Restant van een bunker
    anemptytextlline
  • Unieke regios van albanie
    Gouden uitzichten
    anemptytextlline
  • cultuur en communisme in albanie
    Communisme, het verleden van Albanie
    anemptytextlline
  • noordelijke alpen albanie
    De Alpen in Noord Albanië
    anemptytextlline
  • Geschiedenis Albanie
    Albanese geschiedenis
    anemptytextlline
  • Riviera van albanie
    De Albanese Riviera
    anemptytextlline
  • Binnenland Albanie
    Binnenland van Albanië
    anemptytextlline
  • kosten albanie
    Boodschappen doen in Albanië
    anemptytextlline
  • Butrint Albanie
    Butrint een bezoek waard
    anemptytextlline
  • mooiste reisroutes door albanie
    Kom Albanië ontdekken
    anemptytextlline
  • camper naar albanie
    Met de camper door Albanië
    anemptytextlline
  • Tour Albanie
    Bunker in de stad
    anemptytextlline
  • widkamperen in albanie
    Wildkamperen met heerlijke uizichten
    anemptytextlline
  • Kust Albanie
    Kust regio
    anemptytextlline

Wij Reizen In Albanië

Albanië staat al lang op ons verlanglijstje, maar elke keer komt het er (nog) niet van.  Toen Anniek & Mattias één maand door Albanië ging reizen hebben we ze gevraagd hun ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij en jij voorbereid naar Albanië kunnen vertrekken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Let hierbij wel op dat deze prijzen in toeristische gebieden of in de toeristische periode een stuk kunnen stijgen. In het centrum van Tirana zal bijvoorbeeld de prijs drie keer zo hoog zijn dan in een klein dorpje in het binnenland. Overnachten is heel betaalbaar, de prijzen verschillen van vijf euro in een hostel, tien euro op een camping tot maximaal 50 euro in hotel. Het bezoeken van bezienswaardigheden kost tussen de één en tien euro.

Waarom zijn de prijzen zo laag?

Albanië heeft een aantal zware jaren achter zich gelaten (link blog communisme in Albanië). Door het communistische verleden van het land en de gesloten grenzen heeft Albanië veel ontwikkelingen gemist. Albanië heeft vergeleken met Europa een erg laag bruto nationaal product. Meer dan tien procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens en de werkloosheid is, vooral onder jongeren, hoog. Mensen verdienen gemiddeld 376 euro per maand. Dat is voor ons als Nederlanders ongelofelijk laag. Maar het is daarom niet gek dat de prijzen zo laag zijn.

Goedkoop & goed op reis

Albanië is een prachtig land, met haar hoge bergen in het noorden en haar adembenemende kustlijn. Het is een ideaal vakantieland, de combinatie van de prachtige natuur, de vriendelijke mensen en de lage prijzen is perfect. Geniet van al het mooist voor de laagste prijs. Maar houdt wel in je achterhoofd dat veel mensen het niet zo breed hebben. Geef bijvoorbeeld een extra hoge fooi of koop je fruit en groente bij een verkopertje langs de weg. Boek je overnachting bij een klein hotel dat door een familie wordt gerund. Zo kan het hele land profiteren van jou als toerist en gaat jou geld niet alleen naar grote ketens en buitenlandse investeerders.

Geschreven door:
Anniek
heeft als grootste hobby nieuwe plekken ontdekken. Nieuwsgierig ronddwalen, vrij zijn en leven met de natuur. Op een langzaam tempo trekt ze als sociaal geograaf de hele wereld over, soms onderzoekend, soms backpackend en soms in een geel busje. In Nederland bouwt ze aan haar eigen Tiny house. Door klein te leven heeft ze genoeg tijd, geld en vrijheid over om op zoek te gaan naar nieuwe plekken en avonturen.

Zelf reizen in Albanië?

Enthousiast over Albanië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Albanië reis op weg. Start jouw reis!

Meer over Albanië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram