Tips en tricks voor Albanië

Goed voorbereid op weg met deze handige weetjes

Een vakantie naar Albanië kan misschien wat vragen bij jou oproepen. Albanië is in veel opzichten wellicht iets uitdagender dan Europese vakantielanden, maar het heeft dan ook bijzonder veel te bieden. Met een beetje voorbereiding heeft Albanië dan ook een fantastische tijd voor jou in petto. Lees hier de handigste tips en tricks die wij voor jou verzameld hebben.

Grensovergangen

Ondanks de ligging, is Albanië nog geen lid van de Europese Unie. Dit betekent dus bewaakte grensovergangen, met de nodige controles door de douane. Hoe moeilijk of makkelijk het is om de grens over te steken hangt alles af van de plek, de persoon die jou helpt en of je het land in of uit gaat. Wees dus voorbereid op een paar uur bij de grens, dan kan het alleen maar mee vallen. Kijk bijvoorbeeld niet raar op, als ze vragen naar je reisplannen, als de drugshond even een kijkje komt nemen, of als jouw auto of camper door een röntgen scan moet.

Financieel

Een groot voordeel van Albanië is dat het nog erg goedkoop is! Zowel accommodatie, eten, drinken en activiteiten kosten maar een fractie van de Nederlandse prijzen. In Albanië betalen ze met de Albanese Lek. Een Euro is ongeveer 134 Lek. Pinnen met een Nederlandse bankpas is geen probleem, maar hier zit wel een commissie op. Geld opnemen is dus voordeliger, maar neem dan wel een redelijk bedrag in een keer op, wat hier zit ook een redelijke toeslag op (exacte bedrag verschilt per bank). Lees hier meer over de kosten die je kunt verwachten.

Elektriciteit en water

In Albanië kun je gewoon jouw Nederlandse stekkers gebruiken, lekker makkelijk! Over het kraanwater zullen sommigen misschien zeggen dat je het beter niet kunt drinken. In onze ervaring is het echter van prima kwaliteit. Wij hebben het een maand gedronken en geen problemen ondervonden.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Bunkers Albanie
  Bunker Llogara pass
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • Kruje Albanie
  Uitzicht Kruje
  anemptytextlline
 • autorijden in albanie
  Autorijden met heerlijke uitzichten
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • Tirana en omgeving hoogtepunten
  Vervallen Piramide in Tirana<