Noord Albanië

Ontdek in anderhalve week de gezellige hoofdstad en de stille bergen.

Hou je van indrukwekkende bergen? Veel buiten zijn en genieten van de natuur? Maar vind jij het ook leuk om een bijzondere stad te ontdekken? Dan is deze reisroute van Albanië perfect. Deze route brengt je langs de hoofdstad van Albanië, Tirana en de indrukwekkende Albanese Alpen in het noorden.

Een goede start in Tirana

Veel mensen gaan op vakantie met het vliegtuig, daarom begint deze reisroute voor het gemak in Tirana, aangezien daar het enige internationale vliegveld is van Albanië. Neem een taxi, bus of auto naar de stad en ontdek deze in twee dagen. Tirana is een bruisende plek om een koffietje of biertje te drinken en relaxed te beginnen aan je vakantie. Sluit je in de ochtend aan bij de Free Walking tour en ontdek samen met de gids alle hoogtepunten van de stad en de interessante geschiedenis van Albanië. Gebruik de middag om een museum te bezoeken, te winkelen of rond te wandelen in het stadspark: Parku i Madh. Bezoek de volgende ochtend het Bunk’Art1 museum in het oosten van de stad. Dit museum bevindt zich in een bunker en leert je op een interessante manier over de geschiedenis van Albanië. Hierna neem je afscheid van de grote stad en vertrek je richting het noorden.

Richting het noorden

Begin je trip naar de Albanese Alpen in Shkodër. Dit leuke stadje bevindt zich in een prachtige omgeving. Vanuit het stadje heb je zicht op de bergen die je nog gaat ontdekken. Bovendien is er een enorm meer dat een bezoekje meer dan waard is. Gebruik de tijd in Shkodër om je reis te plannen, bijvoorbeeld door vervoer te regelen of een tour te boeken. Vertrek vroeg in de ochtend richting de bergen voor (waarschijnlijk) het hoogtepunt van je reis, de boottocht over het Komani meer. In vier uur brengt deze boot je over het meer, door de wilde en ongerepte natuur om je heen. In de zomerperiode kan zelfs de auto of camper mee op de veerboot. De uitzichten tijdens de boottocht zijn prachtig. Dit is de beste manier om dit stuk van de Albanese Alpen te zien, er zijn namelijk amper wegen in de omgeving. Aangekomen in het dorpje Fierze bevind je je in het midden in de Albanese Alpen. Haal diep adem en geniet van de schoonheid om je heen. Boek een fijne plek om te overnachten en neem een dag de tijd om de omgeving in je op te nemen.

Lees hieronder verder!
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • Reisroute binnenland albanie
  Het wonderschone binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • tips en tricks albanie
  Alleen aan het strand
  anemptytextlline
 • bezienswaardigheden albanie
  Tirana bezoeken met gratis wandel tour
  anemptytextlline
 • Kruje Albanie
  Uitzicht Kruje
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • autorijden in albanie
  Autorijden met heerlijke uitzichten
  anemptytextlline
 • Tirana en omgeving hoogtepunten
  Vervallen Piramide in Tirana
  anemptytextlline
 • Hiken Albanie
  Hiken in Albanië
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • Bunkers Albanie
  Bunker Llogara pass
  anemptytextlline

Wij Reizen In Albanië

Albanië staat al lang op ons verlanglijstje, maar elke keer komt het er (nog) niet van.  Toen Anniek & Mattias één maand door Albanië ging reizen hebben we ze gevraagd hun ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij en jij voorbereid naar Albanië kunnen vertrekken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Een prachtige wandeling

Neem een bus of de auto om nog noordelijker in de Albanese Alpen te komen. Vertrek richting het kleine dorpje Valbonë. Vanuit hier begint een wandeling richting Theth. Deze regio is het beste te voet te ontdekken, er is geen normaal begaanbare weg richting het stadje. Heb je je eigen vervoer? Wandel dan tot de helft en weer terug, of hike naar Theth en wandel de volgende dag weer terug. Dit tweede is aan te raden. De omgeving is zo indrukwekkend dat het niet erg is om dezelfde wandeling nog en keer te maken. Vanuit hier gaat deze reisroute op twee manieren terug naar Tirana. Zonder eigen vervoer neem je vanuit Theth een bus richting Shkodër. Met eigen vervoer rij je door de bergen richting Kükes. Reis vanuit deze steden terug naar Tirana om weer naar huis te vliegen, nagenietend van de prachtige omgeving die je gezien hebt.

Alternatieve routes

De reisroute die hierboven beschreven is, is één manier om het noorden van Albanië te ontdekken. De route begint en eindigt in Tirana, maar dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Kom je Albanië binnen via Montenegro of Kosovo, dan is de reisroute ook mogelijk. Begin dan eerst in de Albanese Alpen en sluit de trip af in Tirana. Reis vanuit Montenegro richting Theth en reis vanuit Kosovo via Kükes richting Valbone. Eenmaal aangekomen in de Albanese Alpen zijn er veel meer manieren om de omgeving te ontdekken, er zijn bijvoorbeeld meerdere wandelingen in de omgeving te maken. Het is aan te raden een gids te huren om niet te verdwalen. Bovendien kan de gids je veel vertellen over het land en de natuur om je heen. Voor een stukje ongerepte natuur moet je zeker in de Albanese Alpen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Albanië?

Enthousiast over Albanië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Albanië reis op weg. Start jouw reis!

Meer over Albanië
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram