Noord Albanië

Ontdek in anderhalve week de gezellige hoofdstad en de stille bergen.

Hou je van indrukwekkende bergen? Veel buiten zijn en genieten van de natuur? Maar vind jij het ook leuk om een bijzondere stad te ontdekken? Dan is deze reisroute van Albanië perfect. Deze route brengt je langs de hoofdstad van Albanië, Tirana en de indrukwekkende Albanese Alpen in het noorden.

Een goede start in Tirana

Veel mensen gaan op vakantie met het vliegtuig, daarom begint deze reisroute voor het gemak in Tirana, aangezien daar het enige internationale vliegveld is van Albanië. Neem een taxi, bus of auto naar de stad en ontdek deze in twee dagen. Tirana is een bruisende plek om een koffietje of biertje te drinken en relaxed te beginnen aan je vakantie. Sluit je in de ochtend aan bij de Free Walking tour en ontdek samen met de gids alle hoogtepunten van de stad en de interessante geschiedenis van Albanië. Gebruik de middag om een museum te bezoeken, te winkelen of rond te wandelen in het stadspark: Parku i Madh. Bezoek de volgende ochtend het Bunk’Art1 museum in het oosten van de stad. Dit museum bevindt zich in een bunker en leert je op een interessante manier over de geschiedenis van Albanië. Hierna neem je afscheid van de grote stad en vertrek je richting het noorden.

Richting het noorden

Begin je trip naar de Albanese Alpen in Shkodër. Dit leuke stadje bevindt zich in een prachtige omgeving. Vanuit het stadje heb je zicht op de bergen die je nog gaat ontdekken. Bovendien is er een enorm meer dat een bezoekje meer dan waard is. Gebruik de tijd in Shkodër om je reis te plannen, bijvoorbeeld door vervoer te regelen of een tour te boeken. Vertrek vroeg in de ochtend richting de bergen voor (waarschijnlijk) het hoogtepunt van je reis, de boottocht over het Komani meer. In vier uur brengt deze boot je over het meer, door de wilde en ongerepte natuur om je heen. In de zomerperiode kan zelfs de auto of camper mee op de veerboot. De uitzichten tijdens de boottocht zijn prachtig. Dit is de beste manier om dit stuk van de Albanese Alpen te zien, er zijn namelijk amper wegen in de omgeving. Aangekomen in het dorpje Fierze bevind je je in het midden in de Albanese Alpen. Haal diep adem en geniet van de schoonheid om je heen. Boek een fijne plek om te overnachten en neem een dag de tijd om de omgeving in je op te nemen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Tirana en omgeving hoogtepunten
  Vervallen Piramide in Tirana
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • Kruje Albanie
  Uitzicht Kruje
  anemptytextlline
 • Hiken Albanie
  Hiken in Albanië
  anemptytextlline
 • Bunkers Albanie
  Bunker Llogara pass
  anemptytextlline
 • bezienswaardigheden albanie
  Tirana bezoeken met gratis wandel tour
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • tips en tricks albanie
  Alleen aan het strand
  anemptytextlline